Sport

A bajnokság elit gólgyárosai között a Szeged tehetsége

A bajnokság elit gólgyárosai között a Szeged tehetsége

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 14., csütörtök
A bajnokság elit gólgyárosai között a Szeged tehetsége

Az E-ON OB I. góllövőlistáján a Szegedi VE játékosa, Leinweber Olivér előkelő helyen szerepel az őszi, alapszakaszban szerzett gólmennyisége alapján.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Ahogy kezdte, úgy is fejezte be az alapszakaszt Olivér: jó formában. A Szeged 18 éves játékosa már elérte a tavalyi bajnoki találatainak a számát, tehát kijelenthető: nemcsak az ifjúsági mezőnyben, hanem a felnőttek között is ontja a gólokat.

Leinweber Olivér az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának legeredményesebb ifjúsági játékosa.

A szegedi klub játékosa 12 meccsen 29 gólig jutott az alapszakaszban, ezzel a góllövőlista előkelő hetedik pozícióját foglalja el, mutatójával magasan kitűnve az első osztály ifjúsági játékosai közül.

A hazai szövetség statisztikája szerint Leinweber az OB I. ötödik legtöbbet próbálkozó pólósa, az összegzés alapján hetven alkalommal tett kísérletet a gólszerzésre.

Az Eger elleni évzáró mérkőzésen aratott 13-10-es győzelemben is oroszlánrészt vállalt: négy góllal járult hozzá a nyolcadik helyen, felsőházba jutó csapata sikeréhez. A fiatal játékost november hónap legjobbjának választották a klubnál.

Emellett a most az Eb-re készülő U19-es válogatott keretében szereplő vízilabdázó az ifjúsági bajnokságban 43 góllal vezeti a góllövőlistát, ám ez sem meglepő, hiszen tavaly 116 találattal lett a korosztálya pontvadászatának legjobb gólgyárosa.

Leinweber a 2020/21-es idényben mutatkozott be szegedi színekben az OB I-ben, első gólját 2020 novemberében lőtte a Miskolcnak. 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Kép: waterpolo.hu Facebook oldala

 

Borítókép: Zue.hu Szegedi VE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.