Sport

Megszakadt a Szedeák győzelmi sorozata Körmenden

Megszakadt a Szedeák győzelmi sorozata Körmenden

2023. november 18., szombat
Megszakadt a Szedeák győzelmi sorozata Körmenden

Zsinórban négy győztes meccs után utazott Körmendre az SZTE-Szedeák. Egyértelműen történelmi szezonrajtot produkáltak eddig a szegedi kosarasok, hiszen a klub fennállása során soha nem állt még hét forduló után öt győzelemmel. Ebből az következik, hogy az egyesület a dobogóról várhatta a folytatást, és a célja az volt, hogy tovább folytassa győzelmi sorozatát.

 

 

Mindkét csapat pontatlanul kezdte a mérkőzést. A szegedi kosarasoknak sikerült hamarabb felvenni a ritmust, akik elsősorban támadásban kifejezetten dinamikusan kezdtek és nagy nyomást helyeztek a Körmendre, de nem tudták leszakítani a hazai csapatot. Az első játékrészben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szegedi oldalról Bognár Kristóf vitte a hátán a csapatot, hiszen egymaga 8 pontot dobott, míg a körmendiek Takács Kristóf kosaraival igyekeztek tartani a lépést.

 Az első játékrészben egyik csapat sem tudta stabilizálni a védekezését, de így is 26-30-ra a szegedi csapat várhatta előnyből a folytatást.

A második negyedben a hazai csapat rögtön átvette a mérkőzés irányítását, és egy 8-2-es futással meg is fordította azt, így tehát 34-32-es Körmend vezetésnél Lazics mester időt kért, hogy egy kicsit rendet tegyen a fejekben.

Ezt követően a Szedeák védekezése továbbra is kész átjáróház volt, így tehát a hazai csapat majdnem minden támadását kosárral tudta befejezni. A szegediek viszont hatalmas bravúr kosarakkal mindvégig ott lihegtek a körmendiek nyakában. A Szedeák játéka nagyon döcögött, ebben a játékrészben, így tehát három pontos Körmend előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőt nagyon jó ritmusban kezdte a hazai csapat, akik Morgan vezetésével, egy 9-2-es futást hoztak össze és teljesen állva hagyták a szegedi csapatot.

A Szedeák játékát ritmustalan egy az egy elleni játék jellemezte, és a védekezés is darabokra hullott, így tehát a szegedi csapat vezetőedzőjének ismét időt kellett kérnie. Ezt követően zsinórban nyolc pontot szereztek a szegedi kosarasok, és könnyedén visszajöttek a meccsbe, de nem sikerült megtörni a hazaiakat. A körmendiek kihasználták azt, hogy a szegedi kosarasok támadóoldalon nem tudták bedobni az üres helyzeteket, valamint hogy nem állt össze a védekezésük.

Így tehát a harmadik negyedet követően 13 ponttal vezetett a Körmend.

A negyedik negyedben a szegedi kosarasok hatalmas energiákat mozgósítottak a felzárkózás érdekében.

Ráadásul a hazaiak legjobbja Morgan beütötte második sportszerűtlen faultját, így tehát kiszállt a meccsből. A hazaiak sok labdát adtak el, így tehát 74-67-re zárkóztak a szegedi kosarasok és időt kért a Körmend. Rengeteget hibáztak a végjátékban a hazaiak mind támadó mind védőoldalon, de ezt nem tudták kihasználni a szegediek. Nagyot küzdött az SZTE-Szedeák, de alulmaradt Körmenden.

 

Férfi kosárlabda NB I., 8. forduló, Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok, játékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Fodor Attila (Dernei Gábor)
Egis Körmend – SZTE-Szedeák 90-73 (26-30, 20-13, 24-14, 20-16)
Körmend: Doktor P. 1, Cook 11/9, Takács K. 14/3, Durázi 21, Tolbert III 16. Csere: Morgan 21/15, Ferencz 4, Sylla 2, Kiss M. -.
Szedeák: Woolridge 15, Locke 16/6, Cohill 4, Bognár 18/3, Lake 10. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.