Sport

Gólzáporos rangadón maradt alul a Szeged

Gólzáporos rangadón maradt alul a Szeged

Az utolsó harmadban már késő volt a szegedi fellángolás

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 26., vasárnap
Gólzáporos rangadón maradt alul a Szeged

Az Andersen Liga előző fordulójában magabiztos sikert arattak hazai környezetben a szegedi hokisok a Dél-Buda ellen. Ezúttal egy igazi rangadó várt Pék György csapatára, amelyet pontszámban nem sok választott el a tabellán a Lehel HC együttesétől.

Fotó: Albert Peter - AlPeFoto. 

 

Már első harmadban hatalmas küzdelem folyt minden korongért, igazi rangadó érzése volt a találkozónak, azonban a hazaiak jobbnak bizonyultak a kapu előtt. Ötször is betalált a Lehel HC, erre mindössze két szegedi válasz érkezett.

A második játékrészben minden eldőlt, 4-0-ra nyerték a húsz percet a jászberényiek. Az utolsó harmadban sem adta fel azonban a Szeged, becsülettel küzdöttek a vendégek, és végül 4-2-re meg is nyerték a játékrészt. Ugyan kicsit kiengedett a hazai gárda, de a hosszabbítástól így is messze állt az összecsapás.

A vereséggel helyet cserélt a két csapat a tabellán, második a Lehel HC, harmadik helyre csúszott vissza a Goodwill Pharma Szeged.

A találkozó után Rusznyák Szilárd, a hazaiak vezetőedzője így értékelt:

A meccs első két harmadában az történt amit mi szerettünk volna, de volt mögöttünk is egy jó kapus teljesítmény amikor nem voltunk eléggé élesek. A harmadik harmadban volt egy 10 perces kihagyásunk amit az ellenfelünk körülbelül 10 perc alatt 4 gólt lőve ki is használt. Az elmúlt másfél hétben óriási terhelést kaptak a srácok és lehet, hogy ennek az eredménye ez, de akkor sem engedhetjük meg magunknak, hogy vissza engedjük az addig agyonvert ellenfelet a mérkőzésbe. Emiatt bosszús vagyok, mert az a csapat aki ilyen fölényben tud jégkorongozni, annak tudnia kell koncentrálni 60 percen keresztül. Készülünk egy Mac Ikonok elleni rangadóra, ahol maximálisan kell majd koncentrálni az egész mérkőzésen .

 

Andersen Liga, 7. forduló, Jászberény, Jászberényi Jégpálya
Lehel HC-Goodwill Pharma Szeged 11-6 (5:2, 4:0, 2:4)

A következő körben az FTC vendége lesz a Szeged, december 6-án, szerdán játszák azt a találkozót.

Borítókép: Albert Peter - AlPeFoto

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.