Sport

Nem győzni jár a Pick Szeged a mai ellenfél otthonába

Nem győzni jár a Pick Szeged a mai ellenfél otthonába

2023. szeptember 21., csütörtök
Nem győzni jár a Pick Szeged a mai ellenfél otthonába

15. alkalommal feszül egymásnak a német és a magyar óriás. Az első egymás elleni találkozóig 2003-ig kell visszamenni, akkor Szegeden, még a régi sportcsarnokban 38-26-os német siker született. A Pick Szeged első sikerélményére egészen 2015-ig kellett várni, egy 31-29-es diadal hozta el.

A Kiel elleni németországi átok 2021-ben dőlt meg, előtte sokáig a pontszerzés sem sikerült.

Eddig nyolc Kiel, öt Szeged győzelem, és mellette mindössze egy döntetlen született.

Utóbbi három egymás elleni meccsen, mindkét esetben hazai pályán, győzni tudtak a kékek.

A Kiel az első fordulós zágrábi BL siker ellenére nem kifejezetten jól indította idei szezonját. A német bajnokságban öt forduló alatt már két vereséget isösszeszedtek. A Flensburg és Melsungen is vereséget mért rájuk a közelmúltban. Elmúlt hétvégén pedig nem léptek pályára.

Ami a Pick Szegedet illeti: a BL első körében a Paris Saint-Germain győzni tudott Szegeden, ami a bajnokságot illeti, továbbra is hibátlan a mérleg, három meccsből három győzelem. A Komló elleni sikerrel hangoltak Kárpáti Krisztián tanítványai a csütörtöki nemzetközi kupameccsre.

A németországi túrát követően a szombati napon, 18 órától már a B.Á.L. Veszprém ellen kell bizonyítani a Tisza-parti gárdának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.