Továbbra is hibátlan a bajnokságban a Pick Szeged

Forrás: pickhandball.hu
Három fordulót követően továbbra is hibátlan a férfi kézilabda NB I.-ben a Pick Szeged, miután 37-24-re győzött a Komló ellen.

Nem forgott veszélyben, magabiztos siker volt ez a Szeged számára. Bemutatkozott Nagy Martin, a klub saját nevelésű játékosa, illetve a spanyol légiós Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz, lengyel válogatott átlövő is. Pihenőt kapott Mikler Roland, Bánhidi Bence, Luka Stepancic és Marin Jelinic is.

A Pick két góllal indította a találkozót, jól indult minden, utána be-be csúsztak hibák és kihagyott hetes is, így fordulhatott elő, hogy a Komló fordítani tudott.

Többször két góllal is vezettek a vendégek. Szükség volt rá, hogy a kékek megrázzák magukat, ami meg is történt az első félidő vége előtt, így 3 gól előnnyel fordulhattak.

17-14 volt az állás a félidőben.

Kiemelhető Nagy Martin kapus, illetve Szilágyi Benjámin mezőnybéli teljesítménye. Fokozatosan növelte előnyét a hazai csapat a második játékrészben. Szymon Dzialakiewicz és az akadémista Rea Barnabás is első gólját ünnepelhette. A végére elfogyott a Komló játéka.

NB I-es bajnokin a 49. győzelmét könyvelhette el a Szeged a Komló ellen.

A végeredmény 37-24.

Gratulálok a Komlónak, mert nagyon megnehezítette a dolgunkat. Magamon is éreztem, hogy benne van még a fejekben a PSG elleni meccs, hogy akár még jobb eredményt is elérhettünk volna csütörtökön este. Ennek ellenére tisztességesen felkészültünk a Komlóra, szándékosan pihentettünk néhány játékost. A második félidőben sokkal koncentráltabb szegedi csapat jött ki a pályára, így egy jelentősebb különbséget tudtunk kialakítani. Nagy Martin, Molina és Dzialakiewicz élt az első lehetőségével, a fiatalok közül pedig kifejezetten jól kézilabdázott Szilágyi Benjámin

nyilatkozta Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged vezetőedzője.

Legközelebb szeptember 21-én, csütörtökön lép pályára Németországban a Pick Szeged, a 18:45-kor kezdődő találkozón a THW Kiel otthonában a Bajnokok Ligájában bizonyíthat Kárpáti Krisztián csapata.

OTP Bank – PICK Szeged–Komló 37–24 (17–14)
K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló. Szeged, PICK Aréna, 1065 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
OTP Bank – PICK Szeged: Imsgard – Szilágyi 6/4, Garciandía 4, Kalaras 4, Mackovsek 2, Frimmel 5/1, Martins 2. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber 1, Molina, Szita 1, Dzialakiewicz 2, Bombac 2, Sostaric 4, Bodó 3, Rea 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Komló: Merkovszki – Urbán 2, Bogdanovics 2, Jerkovic 5, Rotim 3, Veszelinovics 4/2, Menyhárt 3. Csere: Vekic 2, Szöllősi O., Váczi M. 1, Varga Sz., Kovács D. 1, Tóth G., Begovácz 1.  Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 7/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill 8 perc.

Előző sztori

Szegedi győzelem a tekecsapat szuperligában

Következő sztori

Szedeák győzelem a hazai edzőmeccsen