Sport

Következik a Bajnokok Ligája harmadik felvonása - a hibátlan Aalborg érkezik

Következik a Bajnokok Ligája harmadik felvonása - a hibátlan Aalborg érkezik

2023. szeptember 26., kedd
Következik a Bajnokok Ligája harmadik felvonása - a hibátlan Aalborg érkezik

A PICK Arénában ez lesz a 39. meccs, ebből a 13. Bajnokok Ligája-találkozó.

Az OTP Bank-Pick Szeged szezonbéli hetedik mérkőzésére készül, ebből a nemzetközi porondon a harmadik találkozó lesz a 2023-24-es szezonban.

Két vereséggel kezdett a szegedi csapat a nemzetközi kupában. A nyitómérkőzésen hazai környezetben, 29-31-re kapott ki a Paris Saint-Germain ellen, majd Németországban, a THW Kiel vendégeként nem sikerült a pontszerzés, ott 35-32 lett a vége.

Ezzel szemben a dán alakulat remekül kezdte a BL-t. A Kielcét verték a nyitófordulóban 34-31-re idegenben, majd hazai pályán is hozták az eredményt az észak-macedón Pelister ellen. Egy könnyed 15 gólos (38-23) sikert könyvelhetett el az Aalborg.

A Pick formája a hazai bajnokságban ellenkezője a BL-nek, de meg kell jegyezni, hogy nem egy színvonalú együttesek jönnek szembe a két fronton. A hibátlan mérleg továbbra is áll, négy meccsen négy győzelem. Legutóbb a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában nyertek a kékek 34-26-ra.

A dán csapat hazai bajnokságban is erősen áll, 5/5 a mérlegük, tehát ők is hibátlanok. A legutóbbi fordulóban hazai pályán 36-30-ra verték a Ringsted gárdáját.

A két csapat tíz alkalommal találkozott eddig: 4 szegedi és 4 dán siker mellett 2 döntetlen született.

A dán együttes első Bajnokok Ligája idényében egy csoportban szerepelt a két csapat 2010-11-ben. Az első meccsen 2010. októberében 37-28-ra nyertek a Tisza-partiak.

Az utolsó három egymás elleni összecsapáson minden alkalommal az Aalborg jött ki győztesen.

Szerdán 17.15-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui. A meccset a Sport1 élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.