Sport

A magyar jégkorong ikonikus alakjával és egy egykori válogatottal erősítettek a szegedi jégkorongozók

A magyar jégkorong ikonikus alakjával és egy egykori válogatottal erősítettek a szegedi jégkorongozók

2023. szeptember 28., csütörtök
A magyar jégkorong ikonikus alakjával és egy egykori válogatottal erősítettek a szegedi jégkorongozók

Jövő hét szerdán hazai Magyar Kupa meccsel, majd három nappal később hazai bajnoki mérkőzéssel kezdi meg a szezont a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapata. Remek hír a szegedi szurkolóknak, hogy a csapat visszaköltözik a Szabadkai úti műjégpályára. A tavalyi éveben életre hívott Andersen Liga, ami a honi másodosztályú bajnokság, egyre színvonalasabb meccseket kínál hétről-hétre a sportág rajongóinak. Idén tizenegy csapat nevezett a bajnokságra.

Új vezetőedző irányítja a felnőttek felkészülését. A sportág honi legendája Pék György játékoskorában hatszoros magyar bajnok, 211-szeres válogatott volt, tagja a Magyar Jégkorong Hírességek Csarnokának. Jelenleg az Újpesti Jégkorong Akadémián dolgozik, emellett vállalta a szegedi csapat felkészítését.

– Az előző bajnokságban sikeres szezont zártunk, a negyeddöntőben, a későbbi döntős Worm Angels ellen estünk ki. Idén a mezőny színesebb lett és jobb színvonalú lesz a bajnokság. Örülünk, hogy meg tudjuk mutatni ezt a csapatot Szegeden – mondta a klub szerdai sajtótájékoztatóján Pápai Miklós. A szakosztály-igazgató hozzátette hogy öt idegenlégiósa lesz a csapatnak, akik nem csak játszanak, hanem az utánpótlásban edzőként is dolgoznak majd.

Pápai Miklós vezetéséve évről-évre fejlődik a szegedi jégkorong

EDZŐMECCSET NYERTEK

Röviddel a sajtótájékoztatü után a szegediek elkészülési mérkőzésen 6–3-ra legyőzte az Óbuda Hockey Academy együttesét Budapesten.

A klubhoz új szakmai igazgató érkezett nyáron. Hegyi Ádám játékosként az Alba Volánban játszott az EBEL-ban, majd több hazai élcsapatban és külföldön is megfordult, háromszor jégre lépett a magyar válogatottban is. Egy sérülés miatt fiatalon befejezte a pályafutását, azóta a fehérváriak fiókcsapatánál és Érden dolgozott.

– Nem elölről kellett kezdenünk mindent, de megreformáltuk a munkát Szegeden. Azt kértem, hogy két olyan edzővel dolgozhassak, akikkel korábban már sikeres munkát végeztünk, így csatlakozott hozzánk Lengyel Levente és Dósa Dávid is. Az augusztus száraz edzésekkel telt, de már jégen dolgozunk. Szeretnénk bővíteni a bázist, biztató, hogy egyre többen jönnek hozzánk, és tetszik is nekik a közös munka – mondta az új szakmai igazgató.

Komoly tervekkel érkezett Szegedre a fiatal edző

Magyarországon egyre népszerűbb a női jégkorong, a magyar válogatott sikerei teszik vonzóvá a sportágat a lányoknak. Szegeden is nagyon sok lány jégkorongozik, így kézenfekvő volt, hogy egy női csapatot is elindítsanak a bajnokságban. Az U25B női bajnokságban induló szegedi együttesről felkészülését Zoran Jaramazovic irányítja, a csapat Algyőn játssza majd a meccseket. Az első év az aklimatizációé lesz, de cél, hogy rövid időn belül feljebb lépjen a csapat az A ligába.

EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ EGYETEMMEL

A szegedi jégkorongcsapatnak egyre szorosabb a kapcsolata a Szegedi Tudományegyetemmel, ennek részeként ebben a szezonban több ajánlattal is készülnek az egyetemistáknak.
– Az egyetemistáknak szervezünk majd sportnapokat, megtanítjuk az érdeklődőket jégkorongozni, illetve szeretnénk idehozni olyan játékosokat, akik erősítést jelenthetnek, eközben pedig Szegeden folytathatják az egyetemi tanulmányaikat. Az első fecske meg is érkezett, Ujj Zalánnak hívják, Miskolcról jött, kimondottan azért, hogy a tanulás mellett a jégkorongot se kelljen abbahagynia. Akkor leszünk sikeresek, akkor érjük el az Erste Ligát, ha az egyetemmel együttműködve fiatal tehetségeket tudunk a városba vonzani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.