Sport

A magyar kapitány szerint Mikler Roland védese volt a meccs pillanata

A magyar kapitány szerint Mikler Roland védese volt a meccs pillanata

2023. január 21., szombat
A magyar kapitány szerint Mikler Roland védese volt a meccs pillanata

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint MiklerRoland utolsó védése volt a mérkőzés pillanata pénteken, amikor a magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra.

"Nagyon jó meccset játszottunk, egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, hiszen volt lehetőségünk hat góllal is elhúzni, de akkor nem tudtunk betalálni, ellenfelünk pedig lerohanások végén felzárkózott az első és a második félidőben is.

A mérkőzés pillanata számomra egyértelműenMiklerRoland védése volt a hajrában, amikor egy brazil lerohanás végén bravúrral hárítani tudott"

- nyilatkozta a lefújás után a spanyol edző.

Az eset két perccel a találkozó vége előtt történt 26-24-es magyar vezetésnél. A Szeged kapusa 38 brazil lövésből 13-at hárított.

Lapunk a mérkőzés másnapján, a magyar csapat sajtótájékoztatóján arról kérdezte Mikler Rolandot, hogy mi fut át a fején, amikor sorsdöntő pillanatban ziccert visznek a kapujára.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzték, Portugáliától 27-20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37-28-as vereséget szenvedtek, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut, hogy az egyik csapat a magyar legyen, ahhoz a vasárnapi utolsó középdöntős meccset nyernie kell a magyaroknak, és a portugáloknak ki kell kapnia Svédországtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.