Sport

Magyarország visszalép a női kézilabda-Eb rendezésétől

Magyarország visszalép a női kézilabda-Eb rendezésétől

2023. január 12., csütörtök
Magyarország visszalép a női kézilabda-Eb rendezésétől

Kisebb szerepet vállal Magyarország a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésében, ehelyett inkább az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak. Kocsis Máté, a honi szövetség elnöke azt nyilatkozta, aligha indul újra az elnöki posztért.

Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen nyerte el a 2024-es kontinensviadal rendezési jogát, a mai Kormányinfón azonban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy visszalépünk. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt nyilatkozta: létező forgatókönyv, hogy Magyarország részben vagy egészben visszalép a rendezés jogától, mivel a jelenlegi helyzetben az Eb megtartása ,,luxuscikknek számít".

Kocsis arról beszélt, a rendezés megpályázásakor nem volt sem háború, sem energiaválság, sem gazdasági nehézségek. Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeit, a létesítményeiket pedig részben vagy egészben bezárják, ami miatt több ezer utánpótlás-versenyzőnek és gyermeknek kell hónapokig nélkülöznie a sportolást.

- Ennek érdekében elvi megállapodást kötöttünk a kormánnyal, hogy az Eb költségeiből megtakarított pénz egy részét az idén és jövőre is a kis klubok működésére fordítjuk, valamelyest biztosítva ezzel rengeteg gyerek sportolási lehetőségét. A részletek még nyitottak, de ebbe az irányba megyünk

jelezte Kocsis Máté.

Az MKSZ elnökét a Nemzeti Sport arról is megkérdezte, hogyan hat majd szerinte a döntés az elnöki újraválasztás esélyeire. Kocsis azonban azt válaszolta, szerinte a tisztújításon nem lesz aktuális a kérdés, mivel nem tervez újraindulni a posztért. Ezt azzal magyarázta, hogy új célokat kell kitűzni, amihez új vezetőre van szükség. A válogatottak eredménytelen szerepléseikor is sokszor előveszik őt, melyről azt mondta: elnökként sosem akart elhajolni a kritikák elől, de a pályán folyó munkába sosem akart beleszólni.

Végezetül a jövő kérdéséről is szót ejtett, úgy véli, hogy a régi módszerek elavultak, a munkát nem lehet megúszni, de meggyőződése, hogy a rengeteg befektetett energia majd megtérül, és lesz még ennél sikeresebb generációnk.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.