Sport

Gyermekkori álma vált valóra a szegedi Dóra Donátnak

Gyermekkori álma vált valóra a szegedi Dóra Donátnak

2022. június 22., szerda
Gyermekkori álma vált valóra a szegedi Dóra Donátnak

A SZEOL SC neveltje hosszútávú, profi szerződést kötött az MTK Budapest labdarúgócsapatával.

A 20 éves, szegedi születésű hátvéd 2025 nyaráig kötelezte el magát az MTK Budapest csapatához. Nem ismeretlen számára a közeg, hiszen korábban négy éven át játszott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, ez idő alatt három bronzérmet nyert a különböző korosztályokban.

Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy profi szerződést kaptam az MTK-tól! Korábban nagyon szép éveket töltöttem a Sándor Károly Akadémián. A szerződés létrejöttében biztosan sokat számított, hogy a legtöbb utánpótlásedző ismer és a vezetőség is tisztában van a képességeimmel."

nyilatkozta a Szegedmának Dóra Donát.

Fotó: MTK Budapest

Dóra 2020-ban mutatkozott be a felnőttek között, akkor az NB III-ba feljutott Szegedi VSE-hez szerződött, ahol 32 bajnoki mérkőzésen 2 gólt szerzett (ezek közül az elsőt az első mérkőzésének első percében – a szerk.). A fiatal belső védő az elmúlt szezont is a harmadosztályban töltötte, méghozzá az ötödik helyen záró Makó csapatánál, ahol 37 meccsen kétszer volt eredményes.

Az első felnőtt évem nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. Tizennyolc évesen az volt a célom, hogy belépjek a felnőttfutball kapuján. Sokat játszottam, ebből a szempontból teljesült a vágyam, viszont az eredmény nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A makói idényem sokkal szebbre sikeredett, végig játszottam és kis híján a dobogón végeztünk."

– emlékezett vissza Dóra.

Dóra Donát az MTK Budapest NB III-as csapatával kezdi meg felkészülést. Lapunknak azt is elárulta, milyen célokkal vág neki első profi szezonjának.

Az egyéni célom, hogy minél többet fejlődjek és bemutatkozzak az első csapatban. Csapatszinten az a cél, hogy az MTK visszajusson az élvonalba, az NB III-as együttessel pedig szeretnénk a dobogón zárni."

– fogalmazta meg elvárásait.

Büszke az apuka
Dóra Donát édesapja, Dóra János az FK Szeged vezetőedzője lapunknak elmondta, milyen érzésekkel fogadta fia profi szerződését. –Nagyon büszke vagyok rá, hogy megkapta az első profi szerződését, hiszen ez az első lépés a profizmus felé. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez önmagában csak egy papír, az a fontos, hogy a hozzáállása is legyen profi! Ugyanolyan keményen kell dolgoznia, mint eddig – osztotta meg érzéseit Dóra János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.