Sport

Megrázó részletek derültek ki a szegedi kenus haláláról

Megrázó részletek derültek ki a szegedi kenus haláláról

2022. május 22., vasárnap
Megrázó részletek derültek ki a szegedi kenus haláláról

A 19 évesen elhunyt vb-ezüstérmes kenus, Csánki Márk édesanyja a Blikknek nyilatkozott a balesetről.

Mint arról mi is írtunk, Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület fiatal kenusa péntek este hunyt el autóbalesetben. Az MTI információi szerint az M5-ös autópálya 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion ismeretlen okokból megállt, majd beléhajtott egy mögötte jövő furdon, ami aztán az árokba borult. Emögött a furgon mögött volt az a személygépkocsi, amiben Csánki Márk ült.

Az autót a kenus barátnője vezette, aki a baleset elkerülése érdekében balra kormányozott és a szalagkorlátnak csapódott. Ő válságos állapotban kórházba került, a fiatal sportoló azonban a helyszínen életét vesztette.

Édesanyja most azt mondta: először a fia barátnőjének szüleitől értesültek arról, hogy baleset történt, majd hiába hívták a kórházat, azt felelték, Márkot nem vitték be.

,,Megszakad a szívem, de még fel sem, hogy a fiam nem jön haza többé" - idézi az édesanyát a Blikk.

A lányt már felébresztették a mélyaltatásból, de még nem mondták el neki, hogy barátja nem élte túl a balesetet. Csánki Márk Szegeden élt családjával, az érettségire készült. A bátyja és a szintén kenus 17 éves öccse is összetörtek. Utóbbi azt nyilatkozta, ezentúl minden versenyen érte fog küzdeni.

(Blikk)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.