Sport

Célegyenesbe fordult Magyar Kinga felkészülése

Célegyenesbe fordult Magyar Kinga felkészülése

2022. március 30., szerda
Célegyenesbe fordult Magyar Kinga felkészülése

A szegedi ökölvívó Budapesten hamarosan ringbe lép, hogy megvédje regionális bajnoki címét, és kapott egy hatalmas lehetőséget is, hogy teljes mértékben csak a sportolói pályafutására tudjon összpontosítani.

A korábbi beszélgetésünk során a profi ökölvívó elárulta, hogy egy nagy címmérkőzésre készül áprilisban, és ennek apropóján kerestük fel a szegedi sportolót.

Gondolom gőzerővel folyik a felkészülés, mit csinálsz a mindennapokban?

Igen, most befordultunk a célegyenesbe. Április 29-én lesz a mérkőzés. Most egy jó erős két hét van az erőfejlesztésre, ami rengeteg futást jelent, illetve kondíciónövelést.

Konkrétan ezek milyen edzések?

A munka után reggel azonnal erőnléti edzéssel kezdünk, ami sajátsúlyos edzést, súlyzós edzést, illetve rengeteg futást jelent. Utána pedig zsákoló edzések, technikai edzések vannak és ezt egy héten hatszor ismételjük. Majd az utolsó néhány napban elhagyjuk az erősítő edzéseket, és csakis kizárólag technikai edzésekkel és rengeteg sparinggal készülünk.

Kivel fogsz megmérkőzni?

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy két nagy szervezettel tárgyalunk, hogy melyiküknél tudok bokszolni. A WBC és az IBO a két opció. Jelenleg a WBC regionális bajnoka vagyok. Most azon vagyunk, hogy az IBO interkontinentális övéért is tudjak mérkőzni, ami felér egy kis világbajnoki övvel is. Nagy valószínűséggel az ellenfelem egy kenyai lány lesz. Nagyon ügyes és erős ökölvívó, de még nem mérkőztem meg vele soha sem. Őt a szövetség ajánlotta, tudniillik ilyenkor az adott szövetségnek a rangsorából tudunk választani, és ők még ezt egy külön bizottságban eldöntik, hogy a potenciális ellenfél alkalmas-e erre a címre. Tudomásom szerint úgy állunk, hogy ő lesz az ellenfelem.

Fogja valamelyik TV csatorna közvetíteni a gálát? Jár-e ezért plusz juttatás?

A Sport1 élőben fogja közvetíteni, anyagi juttatás sajnos nem jár érte. Ellenben a tőlünk nyugatabbra lévő országokban a tévék komoly összegeket fizetnek az ilyen kaliberű gálák közvetítéséért.

Elég kemény napok várnak rád, ha jól érzékelem. Hogyan tudod a felkészülést teljesíteni úgy, hogy éjszaka dolgozol?

Természetesen elég nehezen. Profi ökölvívóként nehéz úgy helytállni, hogy az ember emellett dolgozik is. Most úgy néz ki, hogy talán megoldódik ez a problémám. Bartók Csaba felfigyelt a korábbi beszélgetésünkre, és mint magánember felvette velünk (szerk. Kingával és edzőjével) a kapcsolatot, és a segítségéről biztosított minket. Ő is egy komoly élsportolói múlttal rendelkezik, és úgy gondolom, ő pontosan tudja, hogy a hétköznapi munka és a profi sport nem összeegyeztethető. A segítség formája pedig egy olyan munkahely lenne számomra, ahol a sportra tudok teljes mértékben összpontosítani.

Vannak-e esetleg szponzoraid? Milyen anyagi költségekkel jár a részetekről egy ilyen gála?

Az a helyzet, hogy egy-egy ilyen gála, illetve komoly szervezet övéért bokszolni a világ minden területén ugyanannyiba kerül. Tehát Magyarországon is ugyanannyi licenszdíjat kell fizetni, illetve az ellenfélnek a bérezése is ugyanannyi, mintha ez Angliában, vagy Amerikában, vagy bárhol történne. Összefoglalva, a kiadások ugyanannyik, de a bevétel meg sem közelíti az imént említett országokét. Pontosan ezért is lenne szüksége a támogatóknak, és Bartók Csaba oroszlánrészt vállalt abban is, hogy tudjuk szponzorokat találni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.