Sport

Tartalékosan is magabiztosan nyert a MOL-Pick Szeged

Tartalékosan is magabiztosan nyert a MOL-Pick Szeged

2021. március 7., vasárnap
Tartalékosan is magabiztosan nyert a MOL-Pick Szeged

Felforgatott csapattal és fiatalokkal a keretben érkezett Balatonfüredre a MOL-Pick Szeged. A szegediek közül Nik Henigman, Borut Mackovsek, Luka Stepancic és Bánhidi Bence sérülés, Juan Carlos Pastor vezetőedző koronavírus-fertőzés miatt nem tarthatott a csapattal. Joan Canellas, Bogdan Radivojevic és Martin Stranovsky hiányzását klubjuk nem indokolta. A füredieknek ezen a héten egy játékosuk pozitív mintát produkált, így kérdéses volt, hogy lejátszhatják a meccset vagy sem, de az újabb teszteknél nem találtak más beteget, így zöld utat kaptak.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedórában. Az előny mindig a Szegednél volt, de a füredieknek rendre sikerült egyenlíteniük. Ez egészen 9-9-ig tartott, akkor viszont gyors egymásutánban 3-szor is a kapuba találtak a vendégek, gólt viszont nem kaptak. Bár volt már 5 gól is a két csapat között, a lelkesen küzdő Balatonfüred a félidő vége előtt hétméteresből szépíteni tudott. (13-17)

Ezt a különbséget a 38. percig tudták tartani a hazaiak, akkor azonban átálltak a hét a hat elleni játékra, ami nem bizonyult jó döntésnek. A szegediek könnyű gólokkal közel kerültek a 10 gólos vezetéshez. A meccs végén a fiatalok is lehetőséget kaptak a Szegedben, a különbség azonban nem csökkent. A rengeteg hiányzó ellenére egészen jó játékkal hozta a kötelező győzelmet a MOL-Pick Szeged.

Marko Krivokapics: - Balatonfüreden mindig nagyon nehéz meccset játszunk, így külön öröm számunkra, hogy ezúttal stresszmentesre sikerült a mérkőzés. A fiatalok is fontos játékperceket kaphattak. Büszke vagyok a mai teljesítményünkre, ezt a srácoknak is elmondtam. A legfontosabb, hogy megvan a két pont és sérülések nélkül le tudtuk hozni a napot.

György László: - Szerettük volna megnehezíteni a Szeged dolgát, reménykedtünk abban, hogy így, hogy a felforgatott keretük ellen jobban fogunk tudni játszani. Sajnálom, hogy nem így történt, hiányzott belőlünk a tűz és a dinamika. A Szeged ma is bebizonyította, hogy bármilyen kerettel érkezik, nagyon erős csapat. 

Balatonfüredi KSE–MOL-Pick Szeged 26–35 (13–17)
K&H férfi kézilabda liga, 8. forduló Balatonfüred, zárt kapuk mögött. Vezette: Medve, Südi.
Balatonfüred: Bősz – Pedro 3, Malinovic 4, Topics 6, Varga 1,  Szöllősi B. 3/1,  Bóka 5. Csere: Lovistyek (kapus), Dénes, Szűcs, Szmetán 1, Határ 2, Brandt 1, Ág. Vezetőedző: György László.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 8/2, Kaspárek 5, Gaber 2, Rosta 3, Källman 4, Bombac 2. Csere: Alilovic, L. Krivokapics (kapusok), Bodó 9, Zsitnyikov 2, Rea. Megbízott edző: Marko Krivokapics.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/2
Kiállítás: 2, ill. 6 perc

Kiemelt kép: www.pickhandball.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.