Sport

HIVATALOS! Marko Vujin a MOL-Pick Szeged játékosa

HIVATALOS! Marko Vujin a MOL-Pick Szeged játékosa

2021. március 16., kedd
HIVATALOS! Marko Vujin a MOL-Pick Szeged játékosa

"Tudom, hogy a jelenlétem mit jelent a szurkolók számára, sajnálom, éretlenül viselkedtem, fiatal voltam, nem volt sportemberhez és a két csapathoz méltó, éppen ezért szeretnék elnézést kérni a szegedi szurkolóktól is."

-nyilatkozta Marko Vujin, a MOL-Pick Szeged frissen igazolt kézilabdázója, a klub hivatalos oldalán. A jobbátlövő a Vardartól érkezett Szegedre, az átigazolás hírét szombaton mi is megerősítettük és az EHF is feltüntette a a csapatlistáján a szerb kézilabdázót, de a szegedi klub csak most erősítette meg a hírt.

Marko Vujin érkezése finoman szólva sem okozott ötömöt a szegedi szurkolóknak, egy 13 évvel ezelőtti incidens után hatalmas az ellenszenv vele szemben-ezért is kért elnézést az első szegedi interjújában. A témával bővebben mi is foglalkoztunk. Ebben a cikkünkben:

https://szegedma.hu/2021/03/lehet-szeretni-marko-vujint-szegeden

Marko Vujin a magyar bajnoki versenykiírásnak megfelelően csak a Bajnokok Ligájában szerepelhet a MOl-Pick Szegedben-egyelőre csak az biztos tehát, hogy egykori klubja, a Kiel ellen két meccsen ott lesz a keretben. Szerződése a szezon végéig szól.

A Vardar a távozó átlövő helyére a spanyol Eduardo Gurbindot szerződtette.

Vujin bemutatkozó interjúját itt nézheti meg.

NÉVJEGY

Marko Vujin 1984 december 7-én született Bácska Palánkán. A Sintelon csapatában kezdett kézilabdázni, majd 2003-tól 4 évig a Dunaferr, és 5 évig az MKB Veszprém színeiben játszott Magyarországon. Ezután 7 évet töltött a Kielben, és a portugál Sporting érintésével érkezett Varadarhoz a szezon elején. A szerb válogatottban 104 alkalommal lépett pályára. A legnagyobb sikereit Veszprémben érte el, ahol ötszer nyert bajnoki címet és ugyanennyiszer volt kupagyőztes, valamint 2008-ban a KEK döntőben is aranyéremmel zárt a bakonyiakkal. A Dunaferr színeiben magyar gólkirály volt, háromszoros német bajnok és egyszeres német kupagyőztes volt. A szerb válogatottban egy Eb ezüstje van 2012-ből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.