Sport

Pick Aréna: mutatjuk a bejáratot, a parkolót és a BIKÁT

Pick Aréna: mutatjuk a bejáratot, a parkolót és a BIKÁT

2021. február 5., péntek
Pick Aréna: mutatjuk a bejáratot, a parkolót és a BIKÁT

A német Zambelli Group és a magyar Baumetall Design közös pályázata nyerte az épülő Pick Aréna burkolatgyártási tenderét. A német cég LinkedIN oldalán egészen friss látványtervek jelentek meg az épülő arénáról.

Íme a képek:

Főbejárat: a tervrajzok alapján a Pick Aréna a Felső Tisza-part felől közelíthető meg

Bika: a kézilabdacsapat kabalaállata is hangsúlyos szerepet kap a bejáratnál, egy fekete bika fogadja majd az érkezőket. Hasonlót a Szent Gellért Fórumnál is találunk, ahol egy párduc "várja" a látogatókat.

Parkoló: az Újszegedi Sportcsarnok parkolókapacitása néhány 10 autó, amit a közvetítőkocsik és a csapat játékosainak autói elfoglalnak. A szurkolók így a környező utcákban parkolhatnak, ami 4-5000-es nézőszámnál kezelhetetlen. A tervrajzok alapján az új aréna bejáratától jobbra, a töltés mellett lesz egy nagyobb parkoló, a játékosok autói, a csapatbuszok, illetve a közvetítéshez tartozó járművek valószínűleg a másik oldalon parkolhatnak majd.

Fotók: Zambelli Group

EGYEDÜLÁLLÓ LESZ A KÜLSŐ FORMA
A tetőt és a homlokzatot 8300 négyzetméteres Zambelli RIB-ROOF Speed 500 alumínium borítja, domború és konkáv ívelt lemezekkel. A különleges kék szín a formával együtt egyedülálló épületet hoz létre Magyarországon - írta a képekhez a német cég.

A Modern városok program keretében 35 milliárd forintból megépülő sportkomplexumban talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a nemrégiben indult kézilabda-akadémia is. A kevesebb mint egy év múlva már a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda-Eb egyik helyszínéül szolgáló sportcsarnok várhatóan októberre készül el.

Tegnap az épitkezésről osztottunk meg egy igen látványos videót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.