VIDEÓ A CIKKBEN

Lélegzetelállító videót mutatunk az épülő Pick Arénáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

... és a hőfödte Szeged is felvillan a videóban.

Január 18-án hétfőn különleges munkafázishoz érkezett a szegedi multifunkcionális kézilabdacsarnok kivitelezési munkája, ugyanis 22 méter magasságban beemelték a 29,05 méter magas sportcsarnok tetejét tartó 10 db főtartó közül az elsőt, ilyenből a következő napokban még 9 darabot emelnek be a helyére. A rendkívüli méretű és súlyú főtartó beemelése egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával. 600 tonna súlyú és 102 m gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre.

A munkafolyamatot egy lélegzetelállító drónvideóval örökítették meg.

MINDEN IGÉNYT KIELÉGÍTŐ

A Modern városok program keretében 35 milliárd forintból megépülő sportkomplexumban talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a nemrégiben indult kézilabda-akadémia is. A kevesebb mint egy év múlva már a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda-Eb egyik helyszínéül szolgáló sportcsarnok várhatóan októberre készül el.

A teljeskörűen akadálymentesített aréna 8300 néző befogadására lesz alkalmas, ahol nemcsak sportrendezvényeket rendezhetnek, hanem tökéletes helyszíne lehet koncerteknek és kiállításoknak is. Az új sportcsarnokban a 21. század minden követelményének megfelelő körülmények között készülhetnek a sportolók. A multifunkcionális csarnok mellé kétpályás edzőcsarnok is épül majd, emellett egy akadémia alakítására alkalmas, 30 férőhelyes kollégium is helyet kap a 80 fős konferenciaterem mellett.

Előző sztori

Töretlen Orbán Viktor népszerűsége

Következő sztori

Az SZTE is mentorál tehetséges vidéki kisiskolásokat