Sport

Menetel a magyar válogatott a világbajnokságon

Menetel a magyar válogatott a világbajnokságon

2021. január 21., csütörtök
Menetel a magyar válogatott a világbajnokságon

A magyarok meccskeretéből ezúttal Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Győri Mátyás és Topic Petar maradt ki. A brazilok legjelentősebb hiányzója ezen a tornán Thiagus Petrus, a Szeged korábbi, a Barcelona jelenlegi védekezőspecialistája, illetve Marcus Oliveira szövetségi kapitány. Mindketten koronavírusos megbetegedés miatt hagyják ki a világbajnokságot. A mieink első helyen mentek tovább a csoportból, így ha a középdöntő három meccsén 4 pontot szereznek, akkor biztosan a negyeddöntőbe jutnak.

Magyar oldalon a kapufát találta el jó néhány lövés, a brazilok pedig technikai hibát vétettek, így szorosan indult a találkozó. A megszokottnál álmosabban kezdett válogatottunk, így a félidő feléhez közeledve rendszerint a braziloknál volt az előny, azonban egy brazil kiállítást kihasználva visszavettük a vezetést. A 14. percben Jose Toledo vétlen szituációban szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést, hordágyon vitték le a pályáról. (9-8)

Megzavarta a brazilokat a jobbátlövő kiválása, a mieink pedig megléptek 3 góllal. Gyorsan rendezte a sorokat az ellenfél, visszajöttek 1 gólra, amire egy 6 perces magyar gólcsend adott lehetőséget. Hullámzó volt a játékunk, erre mi sem jobb példa, mint a következő 4 perc, ahol visszaállították a három gólos előnyt, amit elsősorban Mikler Roland védéseinek, valamint a rendezett védekezésnek köszönhetően a szünetig további kettővel meg is toldottak. Az utolsó 5 perc a szegedieké volt, Bodó háromszor, Rosta Miklós kétszer talált be. (16-11) A félidő második felében, 8-8 után egy 8-3-as periódust produkált válogatottunk.

Magabiztosan folytatta a második félidőben is a magyar válogatott, az első 5 percben az előnyét is növelni tudta, de jött egy újabb megingás, amivel háromra zárkóztak a brazilok. Jött a magyar időkérés, ahol Chema Rodriguez hangos szóval teremtette le játékosait. Stefan Sunajko szélről talált be, majd Székely Márton a kispadról beállva hetest fogott, ami átlendítette válogatottunkat a hullámvölgyön és a játékrész felénél újra 5 gól volt az előnyünk. (22-17)

Sokkal koncentráltabb lett a magyarok játéka, ami a brazilokat bizonytalanította el újra, így a hajrára megnyugtató, 7 gólos volt az előnyünk. Mikler Roland a kapuban stabilitást adott, a társak pedig őrizték a biztos előnyt. Nem is maradt izgalom a végére, így a cserék is lehetőséghez jutottak. Ha nem is a legjobb játékkal, de magabiztosan nyert a magyar válogatott és őrzi veretlenségét a világbajnokságon. (29-23)

Mikler Roland értékelése a mérkőzés után:

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: A játék minden elemében tudtunk egy kicsit fejlődni. A védekezés ma egy kicsit nehezebben állt össze, mert nem volt időnk sokat gyakorolni a költözés miatt. A huszadik perctől megérezték a fiúk a belső posztokon, hogy mi a teendő, kikre kell figyelni. Érezhető volt, hogy a brazilokból sokkal többet kivettek a küzdelmes csoportmérkőzéseik, éreztük, hogy egyre jobban fáradnak, kevesebb emberük van, így biztos győzelmet tudtunk aratni

FÉRFI KÉZLABDA VILÁGBAJNOKSÁG, KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-BRAZÍLIA 29-23 (16-11)

Új főváros, zárt kapuk mögött. V: Brunner, Salah (svájciak)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák P. 3, MÁTHÉ 4 (1), LÉKAI 3, BÁNHIDI 5, Szita 2, Sunajko S. 4. Csere: Székely (kapus), SIPOS 1, Ifj. Rosta M. 2, Ancsin G. 1, BODÓ 4, Nagy Bence, Hanusz. Szövetségi kapitány: Gulyás István
BRAZÍLIA: Da Rosa R. – Chiuffa 4 (2), Toledo, Ponciano 2, Moraes 3, LANGARO 8, Torriano. Csere: Almeida (kapus) H. Texieira, C. Andrade, G. Rodrígues 3, Patrianova, V. Texieira, J. Silva 1, Hackbarth 2. Szövetségi kapitány: Leonardo Bortolini
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–2. 8. p.: 3–4. 14. p.: 8–7. 17. p.: 11–8. 21. p.: 11–10. 25. p.: 14–11. 34. p.: 18–11. 39. p.: 19–15. 47. p.: 24–17. 54. p.: 27–19
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2

KÜSZÖBÖN A TOVÁBBJUTÁS

Az újabb magyar győzelemmel nagyott lépett előre a magyar válogatott a negyeddöntőért vívott küzdelemben. Ha a szombaton 18 órakor a lengyelek elleni és a hétfőn 18 órára kiírt spanyolok elleni meccsen két pontot szerez, akkor biztosan eljut a legjobb nyolc közé a tornán.

Fotók: Magyar kézilabda-válogatott/facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.