Sport

Magyar kupa: csak a HFC örülhetett a megyei csapatok közül

Magyar kupa: csak a HFC örülhetett a megyei csapatok közül

2020. szeptember 21., hétfő
Magyar kupa: csak a HFC örülhetett a megyei csapatok közül

Közbeszólt a koronavírus

Mint ismeretes, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia veszprémi vendégjátékára nem került sor, ugyanis a bakonyi együttesnél öt személy is pozitív koronavírustesztet produkált. A találkozót október 7-én 14 órakor pótolják majd.

Kijött az osztálykülönbség

A Szegedi VSE a Szombathelyi Haladást fogadta Mórahalmon. A másodosztályú Vas megyeiek negyedóra elteltével előnyhöz jutottak Rácz Ferenc találatával. A harmincnegyedik percben Tóth Barna megduplázta a vendégek előnyét. A fordulást követően hiába próbálkozott az SZVSE, nem sikerült szépíteni, Rácz pedig a tíz perccel a lefújás előtt, büntetőből beállította a 3-0-s végeredményt.

MOL Magyar kupa, 6 forduló
Szegedi VSE–Haladás 0–3 (0-2)
Mórahalom, vezette: Dolnegó Bálint (Sinkovicz, Volentics).
Szegedi VSE: Leidnler – Kormányos (Bakó, 76.), Vastag, Pócs, Csanádi (Kelemen B., 81.), Göncző, Dóra, Kelemen V.,Papp (Mészáros, 76.), Zsoldos, Jurcsek. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Haladás:Verpecz I. (Simon, 80.) – Tóth D., Tóth B. (Tóth M., 74.), Devecseri, Rácz, Doktorics (Schuszter, 66.), Horváth, Kelemen D., Németh J., Németh M., Jancsó. Vezetőedző: Mátyus János.
Gól: Rácz F. (15., 80.– büntetőből), Tóth B. (34.)

Tisztes makói helytállás

A Siha Zsolt vezette Makó FC az NB II. tizedik helyén álló Pécset látta vendégül hazai pályán. A találkozó első félideje egyenrangú ellenfelek küzdelmét hozta, gól azonban nem született. A második játékrész elején két perc alatt kétszer kapitulált a házigazda, előbb Németh, majd Batizi-Pócsi talált a hálóba. A folytatásban mindent megtett a szépítés érdekében a Makó, Babolek még a kapufát is eltalálta, majd a korábban a SZEOL-ban futballozó Rácznak kellett a gólvonalról mentenie. A pécsiek egy kontratámadás végén megszerezték a mindent eldöntő harmadik góljukat, a hagymavárosiaknak pedig a csereként beállt Rabecz találatával összejött a jól megérdemelt becsületgól.

Makó FC–Pécsi MFC 1–3 (0-0)
Makó, vezette: Takács Tamás (Vrbovszki, Pogonyi).
Makó FC: Szalkai - Belanka, Juhász, Seres (Molnár O., 85.), Horváth E. (Tamaskó, 66.), Babolek, Varga R. (Rabecz, 77.), Zámbori, Magyar, Sirokmán, Gémes. Vezetőedző: Siha Zsolt.
Pécsi MFC: Hermány - Németh, Keresztes (Rácz, a szünetben), Grabant, Óvári, Gajág, Bohata (Adamcsek, 60.), Archie, Batizi-Pócsi (Tihanyi, 66.), Hegedűs, Króner. Vezetőedző: Vas László.
Gól: Rabecz (81.), ill. Németh (47.), Batizi-Pócsi (49.), Adamcsek (76.).

Három kiállítás, egy gól, vásárhelyi továbbjutás

Talán az egyik legtávolabbi ellenfelet kapta a sorsolásnál a HFC, amely a Győr-Moson-Soproni megyei első osztályban vitézkedő Abdához látogatott szombaton. A mérkőzésen sokáig nem született gól, de a 82. percben aztán megtört a jég és Bata találatával megszerezték a vezetést a sárga-kékek. A találkozó hajrája is tartogatott izgalmakat, előbb a hazaiaktól Kozmát, majd a vendégektől Katonát és a gólszerző Batát is kiállította a játékvezető, így a vásárhelyiek kilenc emberrel fejezték be a számukra továbbjutást hozó mérkőzést.

Abda SC–Hódmezővásárhelyi FC 0–1 (0-0)
Abda, vezette: Miráki Gábor (Kiss, Lovas).
Abda SC: Boráros - Nagy Á. (Bodor, 64.), Korsós, Kozma, Balogh L., Kovács Zs. (Gál, 60.), Jász, Pintér, Szücs G. (Szekeres, 78.), Tóvizi, Árbik. Vezetőedző: Kovács Zsolt.
HFC: Weszelovszky - Tóth J., Darida, Selyem (Gyüre, a szünetben), Bata, Tapiska, Orosz, Ludánszki, Katona, Orovecz (Mohácsi, 58.), Forró. Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gól: Bata (82.).
Kiállítva: Kozma (84.), ill. Katona (87.), Bata (92.).

Tízperces rövidzárlat

A megyei I. osztályú Mórahalom az NB III. Keleti-csoportban szereplő Gyöngyöst fogadta. Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, a második felvonás közepén azonban tíz perc leforgása alatt három gólt szerzett a vendégegyüttes, amely így magabiztos győzelemmel lépett tovább a legjobb 64 csapat közé a Magyar kupában.

Mórahalom VSE–Gyöngyösi AK 0–3 (0-0)
Mórahalom, vezette: Tóth Róbert (Váczi, Tasnádi).
Mórahalom VSE: Vígh - Vincze (Suhajda, 75.), Baji, Papp D. (Malatinszki Á., 69.), Budai, Király, Kiss M. (Malatinszki D., 81.), Kemenczés, Dobák T., Bokányi, Szalma. Vezetőedző: Hódi Mihály.
Gyöngyösi AK: Erdei (Szalay, 38.) - Ambrose (Fodor, 81.), Földi, Májer, Pölöskei, Eichenvalder (Botos, 75.), Molnár M., Telinger, Tarnai, Borbély, Csillik. Vezetőedző: Simon Antal.
Gól: Ambrose (65., 75.), Pölöskei (73.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.