Sport

Olimpia: így fogadták a szegedi sportolók a halasztást

Olimpia: így fogadták a szegedi sportolók a halasztást

2020. március 24., kedd
Olimpia: így fogadták a szegedi sportolók a halasztást

Mint ismeretes, eldőlt, hogy elhalasztják a 2020-as tokiói olimpiát. A bejelentést követően villáminterjúkat készítettünk az olimpiára készülő szegedi sportolókkal. Többségük tőlünk értesült a döntésről és egyetért azzal.

Márton Anita súlylökő:

– Így első hallásra nem örülök a hírnek, de sajnos várható volt, hogy így döntenek, hiszen több ország is jelezte, hogy nem indul el az olimpián a koronavírus-járvány miatt. Egyelőre még nincsen forgatókönyvünk a továbbiakra.

Nagy Péter súlyemelő:

– Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy ez az én szemszögemből jó hír-e, vagy sem. Ha megvan a kvótám, akkor jobban járok a halasztással, mintha törölték volna az olimpiát. Nagy kérdés, hogy lesz-e még kvalifikációs verseny, vagy a mostaniak alapján határozzák meg a végső sorrendet.

Birkás Balázs kajakos:

– Ez a bejelentés egészen más távlatokba helyezi a felkészülést. Úgy gondolom, hogy jó döntés született, hiszen most nem a sport vagy az olimpia, hanem az emberek egészsége a legfontosabb. Olyan helyzetbe került a világ, hogy nem lett volna célszerű megtartani.

Kárász Anna kajakos:

– Valamilyen szinten várható volt a döntés. A világban most sokkal fontosabb dolgok zajlanak, mint az olimpia, ezért nem vagyok letörve, inkább örülök és próbálom pozitív oldaláról megközelíteni a dolgot. Készülök a következő évre.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.