Sport

Sikeres sportágat támogat a kormány Szegeden

Sikeres sportágat támogat a kormány Szegeden

2019. március 19., kedd
Sikeres sportágat támogat a kormány Szegeden

A 2019-es Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság sikeres lebonyolításának érdekében, a magyar kormány az előzetesen meghatározott összegen felül, további 3 milliárd forinttal támogatja a szegedi Maty-ér Olimpiai Központ infrastruktúrájának fejlesztését – derül ki a Magyar Közlöny március 18-i számából.

„A 2019. évi Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokság lebonyolításához kapcsolódó sportlétesítmény-fejlesztésekhez szükséges intézkedésekről és a Nemzeti Sportközpontok célzott támogatásáról szóló Korm. határozat alapján megállapított költségvetési támogatáson felül a 2019. évben összesen 3 138 551 000 forint többlet költségvetési támogatás kerüljön biztosításra” – olvasható a Magyar Közlöny március 18-i számában. A kormányhatározatból kiderül, hogy ezt az összeget a Maccabi Játékok sportinfrastruktúrájának fejlesztésétől csoportosították át a szegedi Maty-ér Olimpiai Központ korszerűsítésére.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot augusztus 21. és 25. között rendezikSzegeden.

A versenyre – amely a parakajakosok és -kenusok számára is kvalifikációs viadal lesz Tokióra – a legolcsóbb, állóhelyes jegy 900 forintba kerül, a legkedvezőbb árú ötnapos bérlethez pedig 10 530 forintért lehet hozzájutni. A szervezők családi belépővel és sok színes betétprogrammal is készülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.