Sport

Balogh Zsolt könnyek között búcsúzott a válogatottól

Balogh Zsolt könnyek között búcsúzott a válogatottól

2019. január 15., kedd
Balogh Zsolt könnyek között búcsúzott a válogatottól

A német-dán közös rendezésű világbajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott nehezen éli meg jobbátlövője, Balogh Zsolt bokasérülés miatti elvesztését.

"Egyelőre nem tudom pontosan, mit jelent Balogh Zsolt kiesése. Nagyon nehezen éljük meg, hiszen nemcsak a játékritmusával, a góljaival, hanem a gólpasszaival és a játékszituációk jó kialakításával is nagy szerepet vállalt a sikerekből" – mondta Zsiga Gyula, a magyar szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója a válogatott keddi edzésén. A MOL-Pick Szeged játékosának a bokája hétfőn, a Katar elleni mérkőzés első félidejében sérült meg. Kedden hazautazott, a gyógykezelése Magyarországon folytatódik, és a hátralévő két csoportmeccsen biztosan nem lép pályára.

A panaszok várható csökkenését követően, a csoportkör után újra csatlakozhat a válogatotthoz.

Zsiga Gyula kifejtette, hogy a csapatnak van még két balkezes átlövője Nagy László és Ancsin Gábor személyében. A szakmai stáb nem igazán gondolkodik cserében, hiszen bíznak benne, hogy az eddig 18 gólt szerzett Balogh Zsolt három nap múlva visszatér. Hozzátette, az említett két játékos lassabban teszi a dolgát, de a veszélyes távoli lövéseikkel két-két embert stabilan leköthetnek, a gyors kézilabdázók pedig kihasználhatják az ezáltal keletkező szabad területeket.

A védőspecialista Ilyés Ferenc kijelentette, visszavárják a sérült átlövőt, de a legfontosabb, hogy a lába rendben legyen.

"Nagyon megható pillanata volt a mai napnak, hogy a videózás előtt Balogh Zsolt beköszönt hozzánk, és közben a könnyeivel küszködött.

Ez is mutatja, mennyire fontos neki a csapat és a világbajnokság" – tette hozzá a Tatabánya játékosa, aki a mérkőzéseken a csapatkapitányi teendőket is ellátja, amíg Schuch Timuzsin nincs a szűk keretben. Ilyés elárulta, hogy kedden szabad délelőttöt kapott a csapat, mindenki addig aludt, ameddig akart, a reggeli sem volt kötelező, az első közös program az ebéd volt. "Ilyen nem volt a felkészülés kezdete óta, beleértve a két ünnep közötti időszakot és az újév elejét is. Mindenkinek jólesett, voltak, akik már nagyon igényelték, és tényleg sokáig aludtak, illetve olyanok is, akik besétáltak a városba egy kávéra.

Próbáltuk kézilabdamentesen tölteni az időt, az ebéd után viszont már elővettük a videót"

– mesélte a 224-szeres válogatott balátlövő. A magyar válogatott a koppenhágai D csoportban múlt pénteken 25-25-ös döntetlent játszott Argentínával, majd vasárnap Angolát 34-24-re, hétfőn Katart 32-26-ra legyőzte. Szerdán 18 órától Egyiptommal, csütörtökön 20.30-tól pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a herningi középdöntőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.