Sport

Futballünnepre készülnek a Szegedi Vasutasok

Futballünnepre készülnek a Szegedi Vasutasok

2018. szeptember 5., szerda
Futballünnepre készülnek a Szegedi Vasutasok
Tegnap megírtuk, hogy a Ferencváros lesz a Szegedi VSE ellenfele a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában – abban a körben, amelyikben az élvonalbeli csapatok bekapcsolódnak a küzdelmekbe. Sahin-Tóth Dezső, a Szegedi Vasutas szakmai vezetője szeretné, ha a szegedi foci ünnepe lenne a szeptember 22-i összecsapás.

- A Magyar Kupa országos főtáblájának első körében, a sorozat 23-szoros győztesét, a Ferencvárost kapták ellenfélül. Nevezhetjük ezt álomsorsolásnak?

- Mindenképpen! Szerintem a legtöbb szegedi embert felpezsdíti ez a hír. Kicsit sorsszerűnek érzem ezt az egészet, ugyanis az elmúlt években rengeteget tettünk azért, hogy az SZVSE megmaradjon jelenlegi a formájában, és az élet most azzal jutalmazza erőfeszítéseinket, hogy általunk most egy nemzetközi szintű csapat érkezik Szegedre.

- Hogyan képzeli el a találkozót?

- Ez egy hatalmas dolog az egyesületünk életében, ezért szeretném, ha mindenki, aki az SZVSE-ben sportol, részese lehetne ennek az eseménynek. Ugyanakkor szeptember 22-e nem csak a mi klubunk, hanem az egész szegedi foci ünnepe is lesz. Szeretném, ha több ezer szegedi futballszurkoló szíve egyszerre dobbanna azon a napon. Az eredménnyel kapcsolatban nincsenek illúzióim, de mindenképpen elvárom a saját játékosaimtól, hogy 100%-ot nyújtsanak a pályán.

“Egy megyei első osztályú csapat ellen természetesen csak a továbbjutás lehet a cél” – értékelte a sorsolást Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője a fradi.hu-nak. “Kivételesen nem hét közben, hanem egy szabad hétvégén, bajnoki nélkül fogunk kupameccset játszani. Természetesen a végső cél a kupagyőzelem, így ez az első állomás az efelé vezető úton. Ez egy jó alkalom lesz arra, hogy azok, akik eddig kevesebbet játszottak eddig, most szerepet kapjanak. Ez a vezetőedzőnek is egy plusz lehetőség, hogy megismerje a játékosokat, és úgy alakítsa a játékunkat, ahogy szeretné. Minden körülmény között tovább kell jutni!”

- Hogyan valósulhat meg az a futballünnep, amit ön felvázolt?

- Ez attól is függ, hogy az idő rövidsége miatt, milyen egyéb programokat sikerül rászervezni. Mi egy amatőr egyesület vagyunk. Hogy mit tudunk ebből kihozni, az nagyban függ attól, hogy milyen módon áll mellénk a sajtó, lesznek-e egyéb támogatóink, illetve a labdarúgó-szövetség segít-e nekünk abban, hogy profi eszközökkel valódi ünneppé tudjuk ezt varázsolni.

A Sahin-Tóth Dezsővel készített interjúnk bővebb változatát elolvashatják a Déli Szó magazin szeptember 7-én megjelenő számában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.