Sport

Tétmeccset játszik Szegeden a Fradi

Tétmeccset játszik Szegeden a Fradi

2018. szeptember 4., kedd
Tétmeccset játszik Szegeden a Fradi

A Szegedi VSE lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában – abban a fordulóban, amelyikben az élvonalbeli csapatok bekapcsolódnak a küzdelmekbe.

"Még nem tudtam teljesen feldolgozni a tényt, hogy Magyarország egyik legjobb csapatát láthatjuk vendégül" –mondta Puskás Csaba, a Szegedi VSE játékos-edzője a sorsolás után. "A játékosaim számára ez egy remek alkalom lesz, hogy megmutathassák magukat egy komoly ellenféllel szemben. Bízom benne, hogy minél több néző kilátogat majd erre az összecsapásra" – tette hozzá. "Egy megyei első osztályú csapat ellen természetesen csak a továbbjutás lehet a cél" – értékelte a sorsolást Máté Csaba a Ferencváros másodedzője. "Kivételesen nem hét közben, hanem egy szabad hétvégén, bajnoki nélkül fogunk kupameccset játszani. Természetesen a végső cél a kupagyőzelem, így ez az első állomás az efelé vezető úton. Ez egy jó alkalom lesz arra, hogy azok, akik eddig kevesebbet játszottak eddig, most szerepet kapjanak. Ez a vezetőedzőnek is egy plusz lehetőség, hogy megismerje a játékosokat, és úgy alakítsa a játékunkat, ahogy szeretné. Minden körülmény között tovább kell jutni!" A többi párosítást elnézve egyik megyei csapat sem mondhatja magát szerencsésnek, a Makó kivételével mindegyik magasabb osztályú ellenfelet kapott, míg a makóiakra egy hosszú túra vár Zala megyébe.

A Csongrád megyei csapatok mérkőzései:

Szegedi VSE (megye I.)

–Ferencváros (NB I)

Hódmezővásárhely (NB III)

–Vác (NB II)

SZEOL (NB III)

–Balmazújváros (NB II)

Szeged-Grosics Akadémia (NB III)

–Siófok (NB II) Csesztreg (Zala megye I.)–

Makó FC (NB III)

Tiszasziget SE (megye I.)

–Thermálfürdő Tiszaújváros (NB III) A sorsolás előtt Deák Bálint elmondta, hogy a Magyar Kupa-főtábla első fordulójának hivatalos játéknapjai szeptember 22. és 23. Hozzátette, ahol nincs villanyvilágítás, ott legkésőbb 15 óra lehet a kezdésidőpont. A párharcoknál mindig az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó. Ha azonos osztályú ellenfelekről van szó, akkor az elsőként kihúzott csapat lesz hazai pályán. A párharcok egy meccsen dőlnek el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik. A főtábla első körében 128 csapat érdekelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.