Sport

Labdarúgás: székkutasi ötössel melegített a bajnoki rajtra az Algyő + FOTÓK

Labdarúgás: székkutasi ötössel melegített a bajnoki rajtra az Algyő + FOTÓK

2017. augusztus 16., szerda
Labdarúgás: székkutasi ötössel melegített a bajnoki rajtra az Algyő + FOTÓK
szekkutas-algyo013kf

Véget ért a Székkutas kupamenetelése, az Algyő már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást, és magabiztosan jutott a legjobb négy közé.

Az előzőleg két, megyei I. osztályú csapatot búcsúztató Székkutas vendége volt az Algyő SK a Magyar Kupa Csongrád megyei selejtezőjében. Támadólag lépett fel

Takács Zoltán

együttese, aminek a negyedik percben meg is lett az eredménye: egy szöglet után a hosszún érkező

Kalapács Zoltán

volt a legszemfülesebb, aki a bal alsó sarokba passzolt, 0-1 - a vendégek szempontjából a legjobb, míg értelemszerűen a hazaiak szempontjából a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, korán vezetést szerzett az esélyes csapat. Pörgősen kezdődött a meccs, mindkét oldalon akadtak lövések, azonban gólt ismét az Algyő szerzett: bár

Táncos Bence

elrontotta az általa kiharcolt büntetőt, még az ivószünet előtt

Vékes Martinról

feledkeztek meg a hazai védők az ötösön, aki élt ezzel a ziccerrel, 0-2. Ezt követően kicsit felélénkült a Székkutas, több veszélyes támadást is vezettek

Horváth Zoltán

fiai, azonban szépítés helyett háromgólos hátrányba kerültek: Vékes előbb a kapufát találta el, majd egy perccel később szinte lemásolta a gólját, megint őrizetlenül maradt, és ezt a lehetőséget sem puskázta el, 0-3. Hogy még tökéletesebb legyen az első 45 perc al Algyő számára, arról

Gyurkovics Tamás

gondoskodott: közvetlenül a lefújás előtt az algyőiek nyári szerzeménye egy okos, és egyben szép góllal négyre növelte csapata előnyét, miután nagyjából a székkutasi térfél közepéről ívelte a labdát

Miklós Máté

fölött a hazaiak kapujába. Sok izgalom nem maradt a második felvonásra, az Algyő ráadásul rögtön betalált a második 45 perc elején is, Táncos Bencének 11 méterről ugyan nem sikerült, ellenben távolról egy óriási bombagólt ragasztott. Kisebb helyzetek adódtak ugyan még a folytatásban, de az algyői tehetség találata volt az utolsó, ami esett a találkozón, így az Algyő esélyeshez méltóan, roppant magabiztosan és jól játszva, teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset és jutott a legjobb négy közé, így már csak egyetlen lépés választja el a biztos főtáblás részvételtől. A Székkutast is dicséret illeti eddigi teljesítményéért, hiszen megyekettes csapatként két, magasabb osztálybeli ellenfelet is búcsúztatni tudtak a kutasiak - a mai napon azonban nem tudták megállítani a magasabb ritmusban futballozó Algyőt.

Székkutas, 150 néző.
2017. augusztus 16., 17.00
Székkutas TC
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csöngető Endre * Asszisztens: Barta Norbert István, Kiss Richárd.
0
-
5

Labdarúgó Magyar Kupa, Csongrád megyei selejtező, 3. forduló

Székkutas TC - Algyő SK 0 - 5 (0-4)

Székkutas, 150 néző. Vezette: Csöngető Endre (Barta Norbert István, Kiss Richárd).

Székkutas:

Miklós - Huszár L., Godó, Kis D. (Barna, 64'), Cseszkó, Szabó I., Kovács R., Török (Csontos, 65'), Kabódi (Miklós D. - a szünetben), Kis Á., Daraki.

Vezetőedző:

Horváth Zoltán.

Algyő:

Siska - Szélpál, Kalapács (Daróczi - a szünetben), Pénzváltó, Csányi, Lajkó, Gyurkovics (Kovács M. - a szünetben), Takács R., Bella, Vékes (Farkas Sz., 68'), Táncos.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Kalapács (4'), Vékes (23', 36'), Gyurkovics (45'), Táncos (50').

Sárga lap:

Török (41'), Kis D. (43') ill. Csányi (69'). Horváth Zoltán:

"Az eredmény nem hízelgő számunkra, összességében a jobb csapat győzött. Örülünk annak, hogy megtapasztalhattuk, milyen Csongrád megye egyik legjobb csapatával játszani. A helyzetkihasználásunk nem volt jó az első félidőben, a szünet után pedig több játékos fel is adta fejben, a második 45 perc így értékelhetetlen. Gratulálunk az Algyőnek és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban! Ha már ki kellett esni, akkor örülök neki, hogy nagyobb pofont kaptunk. Régóta nem szenvedtünk vereséget tétmérkőzésen, ez a pofon jókor jött, többen azt gondolták, hogy a bab is hús. A bajnokság a legfontosabb, így elsősorban fejben kell magunkat összeszedni, és szombaton a tavalyi bajnokcsapat, a Makó otthonába nem feltett kezekkel kell elmennünk. Az egész nyári felkészüléssel elégedett vagyok, sikerült elvégezni a tervezett munkát. Az, hogy a kupában két kört mentünk, abból a szempontból jó volt, hogy éles meccseket tudtunk játszani a bajnokság előtt, kíváncsian várom a folytatást."

Takács Zoltán:

"Így is szerettük volna alakítani ezt a mai meccset, lehetőség szerint minél hamarabb el akartuk dönteni a találkozót. Egyúttal felkészülésként tekintettünk erre a meccsre a hétvégi bajnokira, tudtuk, hogy az ellenfelünk két megyeegyes csapatot búcsúztatott. Nem ilyen pályához szoktunk, de ezt nem negatívumként mondom, a rövidpasszos játékok nem működtek a mai napon. A két csapat között van ekkora különbség, így kellett ezt abszolválni, ahogy ma tettük."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Ez a vége, roppant magabiztosan lép tovább az elődöntőbe az Algyő, így egyetlen lépést választja el a vendégeket a főtáblától - míg a Székkutas menetelése véget ért.
90'
Ebben több volt, négyen is megindultak a rendezetlen algyői védelemre, de Kovács végül addig keresi a helyet, míg beérik, és csak a blokkab tudja lőni.
85'
Hosszú idő után egy szépen felépített akció: a jobb oldali beadásra érkezett Táncos, fejese azonban elkerüli a kaput.
84'
Kovács Milán is jócskán fölé lövi a kapuval szemből járó szabadrúgást: elvétve alakul ki helyzet az utóbbi tíz percben, kevés a folyamatos, pontos játék.
79'
A mozdulat szép, ezt még az algyői drukkerek is elismerik: egy felívelt labdát Szabó kapásból, félollózva tesz kapura, de pont középre érkezik, Siska ezt fogja.
74'
Szabó rúg egy szabadrúgást méterekkel a kapu fölé: az utóbbi percekben leült a meccs, ami némileg érthető is, hiszen a lényegi kérdés már régen eldőlt.
70'
A második félidő közepén is ivószünetet rendel el a játékvezető, kicsit megpihennek a csapatok a hajrá előtt.
69'
Csányi a faultja után nem engedi elvégezni a hazaiak szabadrúgását, a kettő együtt már sárgát ér Csöngetőnél.
69'
Egy nagy lehetőség Táncos előtt, aki jó ütemben tolja meg két védő között, azonban Godó önfeláldozóan, becsúszva blokkolja lövését az utolsó pillanatban!
68'
Takács Zoltán is változtat csapatán: a duplázó Vékest Farkas Szilveszter váltja a vendégeknél.
65'
Újabb hazai változtatás: Török Roland helyére Csontos érkezik a pályára.
64'
Cserél a Székkutas: a sárga lapos Kis Dávid helyett Barna Ákos jön.
63'
Egy hosszú indításra ketten is startoltak a hazaiak közül, Szabó és Daraki szinte egymást zavarták, előbbi vette át végül, ám pont a védő fele fordult, így odalett a lehetőség.
57'
Kovács Milán bal oldali szabadrúgása kerüli el kevéssel a bal kapufa tövét - ha van érkező a hosszún, ez alighanem újabb gólt hozott volna!
55'
Egy szöglet utáni székkutasi fejes, ami jócskán elkerüli Siska kapuját - az izgalmak már tovaszálltak, ennek ellenére a Kutas megpróbálja legalább a szépítést, de az az Algyőről is látszik, hogy nem tekintik lezártnak a találkozót.
50'
GÓÓÓÓÓL! Ez sem volt csúnya, Táncos villant! Jó húsz, huszonöt méteres bombája védhetetlenül csapódik a bal felső sarokba, az Algyő nem lassít magabiztos előnye tükrében sem!
46'
A kutasiaknál Kabódit Miklós Dominik váltotta,a vendégeknél Kalapács és Gyurkovics nem jött ki a folytatásra, Daróczi és Kovács Milán érkezett.
46'
Folytatódik a találkozó, a szünetben a Székkutas egyet, míg Takács Zoltán kettőt cserélt.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: ugyan voltak jó pillanatai a hazaiaknak, de az Algyő egyelőre a kapu előtt jóval pontosabban futballozik ellenfelénél, és - ilyen arányban is megérdemelten - vezet négy góllal a szünetben.
45'
GÓÓÓÓÓL! Méghozzá szépségdíjas! Gyurkovics látja meg, hogy Miklós kint áll a kapujából, egy pattanás után egyből kapura íveli, a kutasiak hálóőre ugyan siet vissza, de csak beleütni tud, a labda azonban így is becsorog a kapuba - még a szünet előtt négyre növeli az előnyét az Algyő a nagy kedvvel, és nem mellékesen igen eredményesen is futballozó vendég csapat.
43'
Kis Dávid is besárgul - a felezőnél, játékon kívül fúj sípjába Csöngető, aki megunja Kis Dávid szövegelését.
41'
Török rúg oda hátulról Takácsnak, ezért villan a sárga lap.
39'
Táncos lép ki középen két védő szorításában - végül nem tudta már kapura tenni, de így is kiharcolt egy szögletet. A kornert kivágja a kutasi védelem.
36'
GÓÓÓÓL! Ezt már befejezi Vékes! Megint teljesen üresen marad az ötös bal sarkánál, könnyedén fejelhet az algyőiek nyári szerzeménye, aki ezúttal a bal sarkot választja, Miklós tehetetlen - hiába a székkutasi helyzetek, gólt megint az Algyő lő!
35'
KAPUFA! Kalapács indításával Vékes lépett ki a bal oldalon, majd a kapu felé tört, egy igazítás után pedig okosan, belsővel gurította el a hosszú alsó felé - Miklós ugyan rajta volt, de jól helyezett volt a lövés, ami végül a kapufa tövéről pattan ki, Táncos már nem tudja bepofozni az üres kapuba.
32'
Egy jó harminc méteres kísérlet Kis Dávidtól, szépen is csapódik a labdája, néhány hazai szurkolót be is csap a hálót érintő labda, azonban ez csak a labdafogó hálót jelenti, Siska nyugodtan nézte ezt a lövést.
30'
Ezek most a hazaiak percei! Török csinálta meg magának, majd jobb oldalról élesen középre lőtt labdája ismét Darakit találta meg, aki lendületből érkezve fejelhetett - centikkel megy el a bal kapufa mellett! Támadásban feljavult a Székkutas!
28'
Ez kevésen múlt! Török nem tudott egy szögletet kapásból visszatenni a tizenhatoson belülre, végül ballal centerezett labdája elment mindenki előtt és mellett, a hosszún érkező Darakinak ugyan nem volt sok helye, köszönhetően a kapujából jó ütemben kimozduló Siskának is, ugyan ellőtte Daraki, de Siska hárította a közeli próbálkozást.
25'
Ivószünetet rendel el Csöngető sporttárs: eddig az Algyő nagyon könnyedén és magabiztosan futballozva vezet két góllal, nagyot kellene fordulnia a meccs képének, hogy a Székkutasnak legyen esélye a bravúrra!
23'
GÓL! De csak eddig 0-1! Ez a beívelés már pontos, Vékes bántóan egyedül marad az ötösön belül, van ideje arra is, hogy megnézze, hova lője, majd szép mozdulattal, kapásból visszarúgja a bal alsóba, Miklós tehetetlen, 0-2!
23'
KIMARAD! Táncos laposan, szinte középre rúgja, Miklós így odaér, és hárítja a büntetőt! Marad a 0-1!
22'
BÜNTETŐ! Táncos kap egy remek kiugratást, jön Miklós a kapujából, azonban elüti a támadót, Csöngető pedig habozás nélkül a mészpontra mutat!
18'
Az eddigi legnagyobb hazai lehetőség! Kis Ákos csapott le egy rövid labdára, majd szépen játszotta magát tisztára a balösszekötő helyén, lapos lövését többen is nézték, de végül a nélkül, hogy bárki beleért volna, elcsorgott a gólvonal előtt.
13'
Csányi ad egy kiváló, hosszú, pontos keresztlabdát a jobboldalon induló Vékesnek, aki jól is látja meg a társat középen, Táncos viszont lesen áll - pillanatok alatt felépítette támadását az Algyő, a magasabb ritmus eddig az eredményben is megmutatkozik, a Székkutasnak jóval több energiájába kerül, hogy eljusson Siska kapujának előteréig.
10'
Négy algyői vezethette négy kutasi védőre, azonban egy picit lelassult a támadás a jobb oldalon, majd a megpattanó beadás után már felszabadít a hazai védelem - többet ígért a lendületesen kezdődő támadás. A korán kapott gól után mindenképp változtatnia kellene a Székkutasnak, az Algyő pedig innentől egy fokkal nyugodtabban játszhat.
6'
Újabb lövés, ezúttal letámad az Algyő, aminek eredményeképp labdát szerez a kutasi tizenhatos előterében, Táncos egy igazítás után mintegy tíz méterről lő, de lapos kísérlete elmegy a kapu előtt keresztbe!
5'
Lövéssel válaszol a Székkutas: egy jobb oldali beadás centikkel száll el Szabó Imre feje fölött, majd a lecsorgót Kis Ákos lövi el, Siska másodjára fogja.
4'
GÓÓÓÓL! Érett, meg is érkezett az algyői találat! Egy bal oldali szöglet jut el az ötös túlsó sarkára, ahol Kalapács észlel leghamarabb, és kilövi a bal alsó sarkot - előnyben a vendégek!
3'
Az Algyő be tudja szorítani ellenfelét, labdabirtoklásban a hazaiak fölé tudnak kerekedni Takács Rolandék, ám egyelőre az oldalról belőtt labdák rendre visszajönnek.
1'
A hazaiak kezdték a meccset.
16.58 - Köszöntjük olvasóinkat Székkutasról, már érkeznek is a csapatok a kezdéshez! A hazaiak tiszta pirosban, míg az Algyő tiszta fehérben játszik ma - ideális futballidő, nincs túl meleg, és gyenge szél is lengedez. A mérkőzés Csöngető Endre sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Már a legjobb négy közé kerülés a tét a Magyar Kupa Csongrád megyei selejtezőjének harmadik fordulójában, a győztesek számára pedig már csak egyetlen lépés az országos főtábla, hiszen Csongrád megyét három együttes képviselheti a 128 között az NB-s bajnokságokban szereplő csapatok mellett. Szerdán ahhoz a Székkutashoz látogat az Algyő, amely eddig két megyei I. osztályú csapatot is búcsúztatott, a megyei II. osztályban szereplő kutasiak előbb az UTC-t, majd a Sándorfalvát ütötték el a további küzdelmektől - Takács Zoltán tanítványainak lábaiban egy tétmeccs van, hiszen erőnyerőként a második körben csatlakoztak, ahol meggyőző, 6-1-s sikert arattak a Deszk ellen. A győztes tehát közel kerül az országos szerepléshez, a hazaiak az eddigi legnagyobb kihívás előtt állnak, így izgalmas 90 perc, vagy akár annál hosszabb meccs előtt állunk, hiszen döntetlent hozna a rendes játékidő, akkor büntetők döntenek a továbbjutó kilétéről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.