Sport

Női labdarúgás: Zimányi-duplával verte a Vidit a Szent Mihály

Női labdarúgás: Zimányi-duplával verte a Vidit a Szent Mihály

2017. április 16., vasárnap
Női labdarúgás: Zimányi-duplával verte a Vidit a Szent Mihály
szentmihaly_videoton06_gs

Ezúttal sem volt könnyű dolga a szegedi csapatnak a székesfehérváriak ellen, de nagyot küzdve idegenben végül megverték a Videotont.

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 100 néző
2017. április 16., 14.00
Videoton FC
Szent Mihály
Vége a meccsnek!
Játékvezető: Termő László* Asszisztens: Kovács László, Koszorús István
1
-
2

Női labdarúgó NB II 17. forduló:

Videoton FC - Szent Mihály 1-2 (0-0).

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 100 néző. Vezette: Termő László (Kovács László, Koszorús István).

Videoton:

Kollár - Toller, Németh M., Pataki, Wang (Császár 46'), Gimes, Gergics, Békefi (Romanoczki 59'), Szabó, Orgoványi (Moizer 74'), Trampler. Vezetőedző: Csrepka Tamás.

Szent Mihály:

Schildkraut - Harcel, Szil (Varga 87'), Zimányi Kovács, Szántó (Koncz 65'), Temesváry, Lipták (Szabó 87'), Kardos, Frankó (Sávai 65'), Sasvári (Szarka 46'), Vass. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Moizer M. (77'), illetve Zimányi Kovács A. (54', 78')

Online közvetítésünk:

VÉGE!

93'
Egy kis ráadást követően harsant a hármas sípszó, sikerült a Videoton kapuja előtt tartani a labdát az utolsó percekben, megvan az oly fontos győzelem, az oly fontos újabb három pont! Nem volt könnyű szülés, mintha kicsit mumusa lenne a Szent Mihálynak a fehérvári együttes, de ezúttal nem tudták megtréfálni Zimányi Kovács Anikóékat, akik tartják a négy pont fórt a Monorral szemben.
91'
Zimányi Kovács Anikó szabadrúgását tolta ki a léc alól szögletre a hazai kapus.
87'
Kettős cserével öli az időt Cserenkó Szabolcs, Szil Tündét és Lipták Dórát hívta le, Varga Zsuzsa és Szabó Edina érkezik.
83'
Meccslabdát rontott a kiválóan futballozó Temesváry Tekla. Nagyszerűen ment el, három embert csapott be, majd 11 méterről a kapusba lőtt, pedig a jobb alsó üresen tátongott.
82'
Gimes Georgina ezúttal is veszélyes szabadrúgást küldött a szegedi kapura olyan 25 méterről, a levegőben úszva hárított Schildkraut Fruzsina.
78'
GÓÓÓL 1-2! A középkezdés után rögtön jött a válasz, Zimányi Kovács Anikó távolról ívelt a kapus fölött a hálóba, fantasztikus mozdulat, remek egyéni alakítás volt, tombolnak a szentmihályi ultrák! Szinte még megdöbbenni sem volt időnk az egyenlítő találat után, máris újra itt az előny!
77'
GÓÓÓL 1-1! A csereként beállt Moizer Melittáról lemaradtak a szegedi védők, közvetlen közelről a hálóba vágott egy pontos beadást, egyenlített a Vidi.
75'
Sikerült megtörni a Videoton-nyomást, Szil Tünde gyönyörűen ment el a jobb oldalon, beadását követően Temesváry Tekla, majd Szarka Dóra is lőhetett, levágódtak a kísérletek.
74'
Orgoványi Ivett le, Moizer Melitta be hazai oldalon.
70'
Viharos szél kerekedett, ami ráadásul a Videotont segíti ebben az időszakban, beszorult a Szent Mihály, minden idegszálukkal a védekezésre összpontosítanak most Harcel Boglárkáék.
65'
Megélénkült a mérkőzés, nem adja fel a hátrányba került Videoton. Kettős cserét hajtott végre a Szent Mihály, hogy reagáljon a rohamokra, Szántó Adrienn és Frankó Nikolett jött le, Koncz Bernadett és Sávai Vivien kaphat főszerepet a meccs utolsó negyedében.
60'
Beleerősített a Videoton, többet birtokolja a labdát, és egy távoli kísérletet is fognia kellett Schildkrautnak.
59'
Romanoczki Kármen váltotta Békefi Enikőt, most a hazaiaknak sürgősebb, most már ők próbálnak újítani.
55'
Kis híján rögtön itt a második, Szil Tünde ziccerben, 5 méterről lő, sajnos mellé.
54'
GÓÓÓL 0-1! Szil Tünde remekül ugratta ki a bal oldalon Zimányi Kovács Anikót, aki betört a tizenhatoson belülre, védője szorongatta, de nem tudta megakadályozni abban, hogy a bal sarokba zúdítsa a bőrt, megvan az oly fontos vezető találat!
53'
Húúúúú, ez meleg volt! Gimes Georgina 26 méteres szabadrúgása alig-alig csúszott el a felső léc fölött, elképzelhető, hogy lejjebb megy, Schildkraut nem tud hárítani, Fortuna azonban most fogta a szegediek kezét.
50'
Feljebb tolta védekezését a Szent Mihály, kockázatot vállal a három pont érdekében. Zimányi Kovács Anikó kétszer is célba vette a hazai kaput, egyik lövése a bal, a másik a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
46'
Cserenkó Szabolcs egyet cserélt a szünetben, Szarka Dórát küldte be Sasvári Annabella helyett.
46'
A Videoton kezdte a második félidőt.

SZÜNET!

45'
A Videoton 9-ese, Békefi Enikő ajtó-ablakban helyzetben fölé fejelt, ezt most megúsztuk. Vége is az első játékrésznek. Ennél sokkal több kell a győzelemhez!
41'
Erőlködünk, erőlködünk, ám ez egyelőre nem vezet eredményre. Szél Tünde nagyszerű labdát kapott, de nem sikerült jól átvennie, megelőzte a Vidi-kapus, és felszedte a bogyót.
35'
Szil Tünde 26 méteres szabadrúgása kipattant ugyan a hazai kapusról, de nem túlságosan messzire, így Kollár Panna javítani tudott, elcsípte a lasztit Zimányi Kovács Anikó elől. Mintha kezdene mezőnyfölénybe kerülni a Szent Mihály.
30'
Továbbra is pontatlanok a passzaink, rengeteg labdát szórunk el a középpályáján. Szil Tünde előtt azért adódott egy lehetőség, a büntetőterületen belül fordult le emberéről, majd nem teketóriázott, hanem tüzelt, egy méterrel a jobb kapufa mellé.
24'
Csípnek, harapnak, rúgnak a hazaiak, ennek a harcmodornak egyelőre nem találja az ellenfelét a Szent Mihály. Kiegyensúlyozottá vált a küzdelem, egy-egy egyéni villanás lendíthet ebben a periódusban. Az imént Sasvári Annabella vállalkozott egy ilyen akcióra, a tizenhatoson belül érték utol, és választották el a labdától.
19'
Egy előrevágott labdára Szil Tünde indult be, agresszíven támadta védőjét, majd el is sodorta, így hiába került volna gólhelyzetbe, a játékvezető úgy ítélte meg, szabálytalanság történt, jöhet a Vidi!
15'
Zimányi Kovács Anikó több embert cselezett ki középen, életerős, veszélyes lövése viszont végül levágódott a falról. Odaát a hazaiak eddigi legaktívabb embere, Trampler Kinga tört az alapvonalig, beadását a gólra éhesen berobbanó támadók elől sikerült elcsípnie Schildkraut Fruzsinának.
10'
Fölénybe kerültek a mieink. Kicsit fellazultak a székesfehérváriak, így már helyzeteket is ki tudtunk dolgozni. Előbb Zimányi Kovács Anikó indult be a védelem mögé, érkezett is az indítás, ám gólvadászunk kicsit elhamarkodottan lőtt 15 méterről, mellé. Nem sokkal ezután Vass Noémi 16 méteres, lapos kísérlete már kaput talált, viszont középre tartott, Kollár Panna könnyedén hárított.
5'
Nagy lendülettel vetették magukat a csatába a lányok, mindkét együttes támadó szellemben lépett fel, igen komoly az iram az első percekben, a kapuk viszont még nem forogtak veszélyben.
1'
Az épülő új, modern Vidi-stadion környezetében található egyik műfüves pályán játsszák a találkozót. Szil Tünde hozta játékba jobbal a labdát.

13.55:

Tradicionális szerelésében, piros felsőben, kék nadrágban és sportszárban a Videoton, sárga-fehér-sárgában kis piros díszítéssel a vendég szentmihályiak.

13.50:

Erős szél fúj Székesfehérvárott, de süt a nap, kellemes a hőmérséklet. A mieinknél többen hiányoznak, Szélpál Nóra a válogatottnál van, többen munkahelyi vagy családi elfoglaltság miatt nem tudtak társaikkal tartani, így például Papp Dorina. Örömteli hír viszont, hogy Ultras-csoport alakult tegnap Szentmihályon, és már négy fővel képviseltetik itt magukat. Az m4 stábja is forgat egyébként a helyszínen, a jövő héten az országos csatorna műsorán találkozhatunk majd a szegedi lányok meccsének összefoglalójával, nyilatkozataikkal.

13.40:

Köszöntjük Önöket Székesfehérvárról!

A mérkőzés és az élő közvetítés 14 órakor indul Termő László sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A DVTK nem tud hibázni, százszázalékos teljesítménnyel halad az aranyérem és az NB I felé, az osztályozót érő második pozícióért azonban hatalmas a versenyfutás a Szent Mihály és a Monor között. A mieink előnye négy pont úgy, hogy tavasszal még nem játszottak a miskolciakkal. Zimányi Kovács Anikóékra rendkívül nehéz feladat vár vasárnap, hiszen ahhoz a Videotonhoz látogatnak, mely az ősszel meglepetésre 1-1-es döntetlent ért el a Felső Tisza parton. Nem lesz könnyű dolguk a Cserenkó-lányoknak, de nincs mese, kell a diadal és a három pont, csak így tartható a lépéselőny az üldöző monoriakkal szemben!

A 17. forduló további eredményei:

Vasas-Femina - Atomerőmű SE 1-0 ZTE FC - Kelen-Budaörs 0-9 Airnergy FC - DVTK 0-14 PMFC-Keresztes Lovagok - FC Sopron 4-2 Balatonfüredi FC - Monor SE 1-4

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 17 17 0 0 133 4 129 51
2. Szent Mihály 17 15 1 1 70 15 55 46
3. Monor SE 17 14 0 3 88 17 71 42
4. Kelen-Budaörs 17 9 1 7 71 32 39 28
5. PMFC 17 9 0 8 28 35 -7 27
6. Vasas-Femina 17 7 2 8 43 41 2 23
7. Airnergy FC 17 7 2 8 44 51 -7 23
8. SC Sopron 17 6 2 9 34 61 -27 20
9. Videoton 17 5 4 8 37 36 1 19
10. Atomerőmű SE 17 2 1 14 14 87 -73 7
11. ZTE FC 17 2 1 14 19 102 -83 7
12. Balatonfüredi FC 17 2 0 15 14 114 -100 6

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.