Sport

Női labdarúgás: rangadót nyert a Szent Mihály a Mecsekalján

Női labdarúgás: rangadót nyert a Szent Mihály a Mecsekalján

2017. április 1., szombat
Női labdarúgás: rangadót nyert a Szent Mihály a Mecsekalján
szentmihaly-paks_17-03-12_gs

Ugyanúgy négyet vágott a Cserenkó-csapat a Pécsnek, mint ősszel. Emellett három kapufa és rengeteg szép lövés is jelezte, jó úton járnak a lányok.

Pécs, 100 néző
2017. április 1., 15.00
PMFC-Keresztes Lovagok
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Bánfai Zsolt* Asszisztens: Krasznai Jenő, Székely Béla
0
-
4

Női labdarúgó NB II 15. forduló:

PMFC-Keresztes Lovagok - Szent Mihály 0-4 (0-1).

Pécs, PMFC Sporttelep, 100 néző, vezette: Bánfai Zsolt (Krasznai Jenő, Székely Béla).

Pécs:

Vajta - Tóth (Vangyia 24'; Farkas 89'), Micek-Angyal, Laskvics, Erdélyi (Buzási 85'), Csötönyi, Világos, Dudás (Bálint 46'), Bocz, Hartmann, Derkács. Vezetőedző: Rack Róbert.

Szent Mihály:

Schildkraut - Temesváry, Harcel, Szil (Koncz 60'), Guth, Zimányi Kovács, Sávai (Cselenák 65'), Lipták (Szántó 46'), Kardos, Vass, Szélpál. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Szélpál N. (19'), Zimányi Kovács A. (50', 64', 74') Cserenkó Szabolcs:

"A 60. perctől kezdve maximálisan uraltuk a játékot, ekkora felőröltük a pécsieket, akik elfáradtak, és sikerült teljesen föléjük nőnünk. Rengeteg szép támadást vezettünk, három kapufát is elértünk, és rengeteg veszélyes lövést küldtünk kapura, tehát jól működött a gépezet. Örülök annak, hogy megmaradt az őszi különbség a két együttes között. Lőttünk négy gólt, nem kaptunk egyet sem, tehát összességében elégedett vagyok, úgy érzem, jó úton járunk."

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90'
Itt a vége, négy gól és három pont, remek teljesítmény, jár a gratuláció a szegedi lányoknak!
89'
Farkas Jázmin érkezett Vangyia Klaudia helyére, azaz a csere cseréje a pécsieknél.
88'
Vajta Viktória hazai kapus gyanús körülmények között ütközött Zimányi Kovács Anikóval a tizenhatoson belül, elmaradt a büntető, a labda pedig az oldalhálóban kötött ki.
85'
Buzási Dorina is kap pár percet a Pécsben, Erdélyi Dorottya jött le.
84'
Zimányi Kovács Anikónak immár nemcsak gólból, de kapufából is három van a neve mellett a mai délutánon. Vass Noémi pompás keresztlabdájával tört előre, majd tüzelt, ismét megmentette a léc a PMFC-t.
81'
Gyönyörű egyérintős támadással építkezett a Szent Mihály, a teljes középpályás- és csatársor hozzáért a labdához, Zimányi Kovács Anikó fejezte be lövéssel, a pécsi kapus dermedten figyelte, ahogy a zúgó kapufa jelzi, ezt megúszták a hazaiak...
77'
Támadásban maradtak a vendégek. Koncz Bernadett igyekezett kilépni, de lesen állították meg, majd Temesváry Tekla visszapasszát Zimányi Kovács Anikó küldte azonnal kapura, a sistergős löket célt tévesztett.
74'
GÓÓÓL 0-4! Megvan a mesterhármas! Koncz Bernadett csente el a labdát a pécsiektől, majd hátrafelé játszotta Vass Noéminek, aki már saját térfeléről térölelő átadással indította Zimányi Kovács Anikót. A vendégek gólvadásza megszelídítette a bogyót, majd kilőtte a jobb alsó sarkot.
71'
Temesváry Tekla nagyszerű csellel vétette magát észre a középpályán, majd Guth Renátát dobta támadásba, akitől viszont ezúttal elpattant a labda.
68'
Két szép szegedi akciót jegyezhettünk fel. Előbb Zimányi Kovács Anikó lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, Koncz Bernadett alig maradt le róla, majd Guth Renáta szöktette Temesváry Teklát, aki jó ütemben tálalt Zimányi Kovács Anikó elé, 8-asunk lövése ezúttal a kapufa mellé szállt.
65'
Harmadik, egyben utolsó cseréjét is végrehajtott a Szent Mihály, Sávai Vivient Cselenák Kinga váltotta.
64'
GÓÓÓL 0-3! Bár még szűk fél óra hátravan, de alighanem eldőlt a rangadó. Szélpál Nóra szerzett labdát a középpályán, Zimányi Kovács Anikóhoz passzolt, ő pedig a bal alsóba zúdította a bogyót.
60'
Szil Tündét Koncz Bernadett váltotta a vendégeknél.
58'
Jót tett a mieinknek a második gól, ügyesen és szellemesen kombinálnak, magabiztosan futballoznak most Pécsett, irányítják a játékot.
56'
Csötönyi Tímea Kitti 35 méteres, egyébként veszélyesen érkező szabadrúgását magabiztosan védte Schildkraut Fruzsina szegedi kapus.
50'
GÓÓÓL 0-2! Gyönyörű szegedi akció végén Szélpál Nóra ugratta ki Zimányi Kovács Anikót, akit ezúttal sem kapus, sem kapufa nem tudott megállítani, jobbal lőtt, a labda pedig a hálóban kötött ki.
48'
Jobb oldali szegedi támadást Zimányi Kovács Anikó zúgó kapufával fejezett be, a labda pechünkre éppen a pécsi kapushoz pattant...
46'
A szünetben Bálint Eleonóra váltotta Dudás Diánát a pécsieknél, míg nálunk Lipták Dóra maradt az öltözőben, Szántó Adrienn érkezett a második felvonásra.
46'
Itt a folytatás.

SZÜNET!

45'
Véget ért az első félidő. Jobbára a szentmihályiak irányították a játékot, ők dolgoztak ki néhány helyzetet is, melyek közül egyet értékesítettek, míg Schildkraut Fruzsinának csupán néhány felívelt labdát kellett elcsípnie - ezt a feladatot magabiztosan oldotta meg.
45'
A pécsiek a félpályától végeztek el szabadrúgást, Dudás Diána tekerte föl a játékszert, amit Szil Tünde bólintott ki magabiztosan.
42'
Szil Tünde lépett ki egy remek indítással, de Vajta Viktória is jól indult ki a kapujából, és ő nyerte a párharcukat.
41'
Zimányi Kovács Anikó kétszer is lövéshez jutott az elmúlt percekben, az első kísérletét blokkolták a pécsiek, a második már eljutott a ketrecig, de elhalt Vajta Viktória kezében. Amúgy a baranyai együttes rengeteg szabálytalansággal tördeli a játékot, és kiválóan működteti a lescsapdát.
36'
A felerősödő szél nehezíti a játékot az első félidő vége felé közeledve. Továbbra is többnyire a szentmihályiak lábán vándorol a laszti, de nagyobb helyzetet nem jegyezhettünk fel.
33'
Zimányi Kovács Anikó és Szil Tünde nem értette meg egymást egy szabadrúgásnál, amit 30 méterre a hazai kaputól kapott a Szent Mihály, így odalett az ígéretes lehetőség. Érdemes közben megemlíteni, hogy Cserenkó Szabolcs mester döntése alapján Temsváry Tekla és Zimányi Kovács Anikó helyet cserélt, így próbálja támogatni és erősíteni mindkét szélen az akciókat a szegedi szakvezető.
29'
Szöglethez jutottak a hazaiak, de rosszul végezték el, sikerült tisztázniuk a mieinknek. Kemény összecsapásokat figyelhetünk a pályán, nem kímélik magukat és egymást a lányok, jobbára a szegediek akarata érvényesül, jóval többet van a labda a pécsi térfélen, mint a vendégekén.
26'
Temesváry Tekla és Dudás Diána rúgott össze, a pécsi játékos húzta a rövidebbet, de szerencsére nincs akadálya annak, hogy folytassa a játékot.
24'
Tóth Dorottya sérült meg a hazaiaknál, Vangyia Klaudia érkezett a helyére.
23'
Ígéretes jobb oldali támadásnál Temesváry Teklát vágták fel a pécsiek. A szabadrúgást Vass Noémi végezte el a tizenhatos oldalvonalától, majd kavarodás alakult ki, Temesváry lőtt, de ez a próbálkozás nem volt veszélyes.
19'
GÓÓÓL 0-1! Vezet a Szent Mihály! Sávai Vivien határozottan szerzett labdát a középpályán, majd Temesváry Teklát indította a jobb szárnyon egy csel után, Temesváry előre tört, középre adott, ahol a nagyszerű ütemben érkező Szélpál Nórához került a játékszer, ő becsapta védőjét, majd a hálóba lőtt.
17'
Változó a játék képe, jobbára a mieink dominálnak, de a Pécs sem csak védekezésre rendezkedett be. A hazai akciók többnyire a jobb oldalon futnak, épp most figyelhetünk egy kósza lövést, mely elkerüli a szegedi kaput.
12'
Zimányi Kovács Anikó játszotta meg Szélpál Nórát, akinek centerezése Temesváry Teklát találta volna meg, viszont az asszisztens úgy látta, a labda elhagyta már a játékteret.
10'
Ismét Temesváry Tekla és Guth Renáta kombinált egy sarokrúgásnál, utóbbi célba vette a kaput, kísérlete nem sokkal zúgott el a bal sarok mellett.
9'
Átvette az irányítást a szentmihályi gárda, a mieink szerveznek és támadnak. Temesváry Teklát állították meg nemrég lesen, ígéretes akciót vezetett pedig.
4'
Kis szögletet végeztek el a vendégek, Temesváry Tekla játszotta meg Guth Renátát, akinek lövése alig kerülte el a kaput.
3'
Kis híján vezetést szerzett a Pécs! Könnyelműen eladták a labdát hátul a szentmihályiak, szerencsére Schildkraut Fruzsina résen volt, remek ütemben mozdult ki kapujából, és menteni tudott a hazai támadók elől. Rendkívül sok a technikai hiba az első percekben.
1'
Megkezdődött a derbi a pécsi sportközpont műfüves pályáján. A vendéglátó baranyai lányok a hagyományos piros-fekete szerelésükben futballoznak, míg a szegediek sárga-fehérben pompáznak ezen a délutánon. Enyhe északi szél fúj, 22-23 Celsius-fok lehet, szóval kiváló kora nyárias futballidőnek örvendhetnek a játékosok és a drukkerek is.

14.45:

Köszöntjük Önöket a napsütéses Pécsről, ahol hamarosan kezdődik a Szent Mihály hölgyeinek vendégjátéka a labdarúgó NB II-ben! Igazi rangadóról van szó, hiszen a hazai együttes a tabella negyedik helyén áll, míg a mieink az osztályozót érő második pozícióban tanyáznak a fő aranyesélyes Diósgyőr mögött.

A mérkőzés és az élő közvetítés 15 órakor kezdődik Bánfai Zsolt sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Zötyögősen indult meg márciusban a Szent Mihály szekere a női labdarúgó NB II-ben, majd mikor lendületet vett (volna), a legrosszabbkor érkezett egy váratlan akadály: a múlt héten a Zalaegerszeg elleni mérkőzés elmaradt, a zalaiak ugyanis lemondták a derbit. A mieink tehát két hete csak edzésekkel tudnak készülni a pontvadászat folytatására, így drukkereink kíváncsian várják, vajon ott folytatják-e, ahol a balatonfüredi második félidőben abbahagyták. Mindenesetre rendkívül nehéz összecsapás vár a szegedi lányokra, Zimányi Kovács Anikóék ugyanis a negyedik helyen tanyázó Pécs vendégei lesznek. A Cserenkó-csapat jelenleg második a tabellán, és reálisan nézve - mivel a DVTK kimagaslik a mezőnyből - az osztályozót érő ezüstös pozíció megtartása lehet a célja tavasszal. Ehhez viszont maga mögött kell tartani a négypontos hátrányban lévő Monort, azaz nem szabad hibázni. A Mecsekalján is be kell gyűjteni a három pontot még akkor is, ha a hazai gárda is kiváló erőkből áll, nem véletlenül tudott márciusban háromból két bajnokit is behúzni. Egy szó mint száz, remek derbire van kilátás, kövessék élő közvetítésünket!

A 14. forduló eredményei:

DVTK - Balatonfüredi FC 19-0 Kelen-Budaörs - Monor SE 0-3 Airnergy FC - Vasas-Femina 7-3 Videoton FC - PMFC-Keresztes Lovagok 0-1 FC Sopron - Atomerőmű SE 3-0 Szent Mihály - ZTE FC: elmaradt, a vendégek nem álltak ki (3-0)

A 15. forduló további műsora:

Vasas-Femina - Monor SE 0-4 ZTE FC - DVTK 0-12 Atomerőmű SE - Kelen-Budaörs 0-7 Airnergy FC - Videoton FC 2-1 Balatonfüredi FC - FC Sopron 2-1

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 15 15 0 0 116 4 112 45
2. Szent Mihály 15 13 1 1 65 13 52 40
3. Monor SE 15 12 0 3 74 16 58 36
4. PMFC 15 8 0 7 24 30 -6 24
5. Airnergy FC 15 7 2 6 43 34 9 23
6. Kelen-Budaörs 15 7 1 7 57 31 26 22
7. Vasas-Femina 15 6 1 8 40 39 1 19
8. Videoton 15 5 3 7 34 32 2 18
9. SC Sopron 15 5 2 8 25 56 -31 17
10. Atomerőmű SE 15 2 1 12 14 76 -62 7
11. ZTE FC 15 2 1 12 18 86 -68 7
12. Balatonfüredi FC 15 2 0 13 12 105 -93 6

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.