Sport

Női labdarúgás: két gól és más semmi a Szent Mihálytól + FOTÓK

Női labdarúgás: két gól és más semmi a Szent Mihálytól + FOTÓK

2017. március 12., vasárnap
Női labdarúgás: két gól és más semmi a Szent Mihálytól + FOTÓK
szentmihaly-paks_17-03-12_gs

Finoman szólva is idény eleji játékkal, de végül érvényesítette a papírformát a Paks ellen a szegedi csapat.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző
2017. március 12., 14.00
Szent Mihály
Atomerőmű SE
A meccs véget ért.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István* Asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Virág András Barnabás
2
-
0

Női labdarúgó NB II 12. forduló:

Szent Mihály - Atomerőmű SE 2-0 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Kádár Németh Zoltán, Virág András Barnabás).

Szent Mihály:

Schildkraut - Lipták, Harcel, Guth, Zimányi Kovács, Sávai (Koncz 59'), Szántó, Lévai, Horváth (Szil 59'), Vass, Papp (Cselenák 46'). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Atomerőmű:

Heitzmann - Vidákovics, Szekeres, Debreceni, Bagó, Lovász, Becze, Kovács M. (Szilágyi 59'), Kovács Zs., Maláti, Koloh (Deres 66').

Gólszerzők:

Guth R. (18'), Zimányi Kovács A. (85')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
VÉGE! Sokan úgy gondolták, fél vállról lehet venni a Paksot, és egy lábbal is meg lehet verni ezt a csapatot, nos, majdnem kevés lett ez a teljesítmény, majdnem megbosszulta magát a könnyelműség. A három pont megvan, de ennél jóval több kell a folytatásban a szegedi lányoktól, jövő vasárnap Balatonfüreden meg kell kezdeni a tavaszi idényt!!!
89'
A paksi kapu előterében pattog a labda, szöglet a kavarodás vége.
85'
GÓÓÓL 2-0! Bebiztosította győzelmét a Szent Mihály! A fáradó Paks labdát veszített saját tizenhatosánál, Zimányi Kovács Anikó pedig nem ismert kegyelmet, remek mozdulattal emelt a vendégek kapusa felett a hálóba.
84'
Helyzet nélküli erőlködés 30-40 méterre a paksi kaputól, de legalább telnek-múlnak a percek. Célkeresztben immár a három pont, aztán azon kell igyekezni és dolgozni, hogy javuljon a csapat teljesítménye.
81'
Feljebb tolná védekezését a Paks, hátha egy lecsorgó labdával meg tudna indulni előre. A szegediek elsősorban magukkal küszködnek, rengeteg a rossz passz és az eladott labda, mindösszesen Zimányi Kovács Anikó megoldásait lehet dicsérni. 8-asunk az előbb a balösszekötő helyén jeleskedett, 17 méteres lökete viszont a kapu közepe felé tartott, az éppen ott álló Heitzmann Nikolettnek nem okozott gondot a hárítás.
76'
Nem tud mit kezdeni a Paks szervezett, lelkes védekezésével az esélyesebb Szent Mihály, az Atom-retesz feltörése a 18. perc óta megoldhatatlan feladványt jelent. Nincs folyamatosság, erőszakosság a mieink játékában, az viszont szerencse, hogy nagyon, de nagyon elfáradtak a látogatók, úgyhogy egy ideje már csak a saját térfelükre ásták be magukat, kontrát elég régen láttunk tőlük. Így Guth Renáta gólja akár három pontot is érhet.
71'
Két-három ügyes és pontos passz után Zimányi Kovács Anikó lőtt 22 méterről, alig-alig fölé, ez volt az első gólveszélyes helyzetünk a második félidőben.
67'
Deres Luca be, Koloh Regina le a paksiaknál, ezzel mindkét együttes valamennyi cserelehetősége elfogyott mára. A szegediek igyekeznek átvenni a kezdeményezést, de támadásaikba rendre technikai hibák csúsznak, így a lelkes vendégek továbbra is bízhatnak abban, hogy jók lehetnek egy pontra. Persze ahhoz még azért Schildkraut Fruzsina eszén is túl kellene járniuk, ami nem könnyű feladat!
63'
Szögletet végeztek el a szegediek, mégpedig kis szöglettel próbálkoztak, Zimányi Kovács Anikó csalta magát befelé, majd a tizenhatos oldalvonalától, 14 méterre az alapvonaltól belsővel lövésre szánta el magát, a labda mintegy fél méterrel a felső léc felett szállt el. Biztató, szép jelenet volt!
59'
Kovács Mónika helyére Szilágyi Hanna érkezett a paksi csapatba. A mieink is változtattak, mégpedig újabb két helyen, Cserenkó Szabolcs megpróbál tehát belenyúlni a játékba, mert érzi, nem működik a gépezet. Koncz Bernadett és Szil Tünde váltotta Sávai Vivient és Horváth Orsolyát a szegedieknél.
55'
Szántó Adrienn lövését védi könnyedén Heitzmann Nikolett paksi kapus. Egyre lelkesebb, egyre harcosabb, egyre bátrabb ugyanakkor az Atom, minden labdáért csúsznak-másznak a látogatók, akik vérszemet kaptak, mert érzik, hogy összejöhet a bomba meglepetés, ha be tudnak valahogy gyűrni egy gólt a szegedi kapuba. A hazai lányok egyelőre nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel, láthatóan nem ízlik nekik a Paks felfogása.
50'
Felbátorodott a Paks, látva a szegediek gyengélkedését. Lovász Viktória egyedül tört a kapunkra, Schildkraut Fruzsina kilépett elé, majd lábra vetődéssel hatalmasat mentett, szöglet lett a vége. Ha nem vigyázunk, bajba kerülhetünk, nagyon kellene még legalább egy találat!
46'
Papp Dorina lába csak nem bírta, Cselenák Kinga érkezett helyette a folytatásra. A Paks indította útjára a labdát.
SZÜNET!
45'
Véget ért az első játékrész. 1-0-ra vezet a Szent Mihály, összességében pedig reméljük, a tavaszi szezon legrosszabb félidőjét láttuk a lányoktól...
40'
Két veszélyes kontrát vezetett most az Atomerőmű. Előbb Vass Noémire, majd Sávai Vivienre vezették rá egy az egyben a labdát, megúsztuk mindkét gyors támadást. Ezek azonban figyelmeztető jelek, elkényelmesedtek a hazai lányok, de nem szabad hátradőlni, mert a szervezett Paks azért nem mondott le a gól- és a pontszerzésről.
35'
A játék képe - mint közvetítésünkből is bizonyára érezhető - nem változik, támad a Szeged, védekezik a Paks. A mieink akcióiba ugyanakkor az átlagosnál több hiba csúszik.
34'
Nagyszerű hír, hogy Papp Dorina visszatért, folytatni tudja a játékot. Sőt, mi az, hogy visszatért, pompás egyéni akcióval vétette észre magát: három paksi védő között kígyózott át, majd miután a nehezén már túljutott, a bal kapufa mellé durrantott.
29'
Papp Dorina sérült meg, az oldalvonalon kívül ápolják, sajnos aggasztónak tűnik az eset. Közben, míg ezt figyeljük, Zimányi Kovács Anikó ereszt el újabb távoli lövést, amely mellé száll.
24'
Szép kényszerítő után Papp Dorina lépett ki, de picikét határozatlan volt, a védője odalépett, és elrúgta előle a játékszert.
23'
Csendesen folydogál a játék a paksiak térfelén. A vendégek nem tudnak kibontakozni, csakis arra futja erejükből, hogy megpróbálják megszállni tizenhatosuk előterét. A szegedieket megnyugtatta a gól, mechanikusan szövögetik akcióikat. Most épp Guth Renáta előtt adódhatna lehetőség, de a feltételes mód indokolt, mert a gólszerző és csapattársa, Horváth Orsolya ezúttal egymást zavarták meg nagy igyekezetükben.
18'
GÓÓÓL 1-0! Nagy nehézségek árán, de megvan a vezetés, egy visszapassz után Guth Renáta lőtt 18 méterről a hálóba, a laszti a jobb kapufa mellett surrant a sarokba.
16'
Megy előre a szegedi gárda, védekezik a Paks. Zimányi Kovács Anikó kétszer is célba vette a jobb sarkot, mindkétszer tévesztett egy picikét.
13'
Egyelőre idény eleji a szegediek játéka, messze nem működik olajozottan a gépezet, ám ez érthető is a hosszú téli szünet után, régen volt már tétmeccse a csapatnak. Az első negyedóra alapján úgy tűnik, egyéni villanásokra építhet a Szent Mihály. Az imént Papp Dorina varázsolt, de nem tudott ziccerbe kerülni, a vendégek nehézségek árán bár, de elválasztották a labdától.
8'
Váratlanul helyzet adódott a paksiak előtt. A mieink a félpályánál követtek el hibát, amit Koloh Regina használt ki, megindult előre, 16 méterről vette célba Schildkraut Fruzsina ketrecét, ám lövése gyengére, illetve pontatlanra sikeredett, mellé csorgott végül.
4'
Szegedi próbálkozások az első percekben, ahogy azt várni is lehetett. Zimányi Kovács Anikót szabálytalanul szerelték 24 méterre a kaputól, a szabadrúgást a sértett végezte el, és okos lövése csak centikkel kerülte el a kapu bal oldalát.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést, a töltés felé rohamozhatnak az első felvonás során. Bár az időjárás nem ezt mutatja, női focistáinknál is itt a tavasz, hajrá, lányok, hajrá, Szent Mihály!
13.55: Első számú mezében a hazai együttes, azaz piros-sárga csíkos felső, piros nadrág és sportszár a szerelésük, míg a vendégek kék felsőben, fekete nadrágban és sportszárban futottak ki. Kellemetlen, hideg az időjárás, csepereg az eső is, ahogy a lányok készülődnek a műfüves pályán. 13.45: Köszöntünk mindenkit a Felső Tisza parti stadionból! A mérkőzés és azt élő közvetítés 14 órakor indul Szalai Szabolcs sípjelére!

A találkozó elé:

Az osztályozót érő második helyen telelt a női labdarúgó NB II-ben a Szent Mihály együttese. Az élen ötpontos előnnyel fordult a hibátlan, százszázalékos Diósgyőr, mely a tavaszi nyitófordulóban játék nélkül gazdagodott újabb három ponttal, miután a harmadik Monor nem állt ki a miskolci rangadóra, lemondta a mérkőzést. A mieink a tizedik Paksot látják vendégül, és ha érvényesítik a papírformát, akkor megléphetnek kicsit az üldöző monoriaktól. A 12. forduló további eredményei:FC Sopron - Kelen-Budaörs 2-1DVTK - Monor SE: elmaradt (3-0)Airnergy FC - ZTE FC 4-1Vasas-Femina - PMFC-Keresztes Lovagok 3-1Videoton FC - Balatonfüredi FC 6-0A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 12 12 0 0 78 4 74 36
2. Szent Mihály 12 10 1 1 49 11 38 31
3. Monor SE 12 9 0 3 57 16 41 27
4. Kelen-Budaörs 12 6 0 6 47 25 22 18
5. Vasas-Femina 12 6 0 6 34 25 9 18
6. PMFC 12 6 0 6 20 25 -5 18
7. Videoton 12 5 3 4 31 26 5 18
8. Airnergy FC 12 5 2 5 33 27 6 17
9. SC Sopron 12 4 2 6 21 44 -23 14
10. Atomerőmű SE 12 2 1 9 14 59 -45 7
11. ZTE FC 12 1 1 10 15 69 -54 4
12. Balatonfüredi FC 12 1 0 11 8 76 -68 3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.