Sport

Női labdarúgás: kilencig jutott a Szent Mihály a Balaton-felvidéken

Női labdarúgás: kilencig jutott a Szent Mihály a Balaton-felvidéken

2017. március 19., vasárnap
Női labdarúgás: kilencig jutott a Szent Mihály a Balaton-felvidéken
szentmihaly-paks_17-03-12_gs

Szil Tünde és Zimányi Kovács Anikó is négy találattal vállalt főszerepet a sereghajtó elleni magabiztos győzelemben.

Balatonfüred, 50 néző
2017. március 19., 14.00
Balatonfüredi FC
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Dancs Csaba* Asszisztens: Fülöp Zoltán, Szemerédi János
2
-
9

Női labdarúgó NB II 13. forduló:

Balatonfüredi FC - Szent Mihály 2-9 (1-3).

Balatonfüred, 50 néző. Vezette: Dancs Csaba (Fülöp Zoltán, Szemerédi János).

Balatonfüred:

Dömsödi - Haraszt, Iványi, Gyarmati, Madarasi (Szabóné 81'), Szokoli (Vizkeleti 46'), Csupor N., Bakonyi (Répás 57'), Tóth (Filep 46'), Csupor K., Szabó (Juhász 38'). Vezetőedző: Laki Zoltán.

Szent Mihály:

Sávai - Koncz (Sasvári 46'), Temesváry, Harcel, Szil, Guth, Zimányi Kovács, Lipták, Kardos (Szarka 46'), Frankó (Szántó 51'), Vass. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Haraszt I. (21'), Dömsödi P. (50'), illetve Szil T. (17', 37', 71', 90'), Zimányi Kovács A. (44', 56' - 11-esből, 59', 60'), Harcel B. (84')

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90'
A kilencedik szegedi találatot a hármas sípszó követte. A második félidőben kiválóan futballozva, magabiztosan verte sereghajtó ellenfelét a tartalékos Szent Mihály, melyben bizonyítottak a második csapatból felkerülők. Jöhet a Zalaegerszeg!
90'
GÓÓÓL 2-9! Ezt a ziccert már nem könnyelműsködték el a szegedi lányok, Szil Tünde vette át a védelem mögé ívelt labdát, majd 5 méterről vágta a hálóba.
88'
A hazaiak már nagyon várják a végét, a mieink élvezik a játékot, szellemesen passzolgatnak és kombinálnak, helyzeteikkel pedig igen bőkezűen bánnak itt a hajrában.
85'
A nagy kedvvel játszó Zimányi Kovács Anikó 14 méteres ravasz ívelése kerülte el a kaput.
84'
GÓÓÓL 2-8! Sasvári Annabella lépett ki a jobbösszekötő helyén, nagyszerűen pörkölte rá, Dömsödi Perta kapufára tolta a kísérletet, de nem szabadult fel a kapu, nem lélegezhettek fel a hazaiak, Harcel Boglárka ugyanis spiccel emelt 12 méterről a bal felsőbe.
81'
Madarasi Katalin le, Szabóné Horváth Lilla be a hazaiaknál.
80'
Sasvári Annabella kapott remek indítást Zimányitól, az ő lövése is picivel fölé szállt.
79'
Zimányi Kovács Anikó vállalt el egy újabb lövést, volt is benne erő, alig ment fölé, miközben egy frissítő zápor vonult végig Balatonfüred felett.
75'
Hosszú idő után az első hazai lövés figyelhettük, Sávai Vivien magabiztosan védte. Szellemesen futballoznak lányaink, közönségszórakoztató a teljesítményük itt a második felvonásban.
71'
GÓÓÓL 2-7! 24 méterről, kissé jobbról szabadrúgást végzett el Szil Tünde. "Berúgja!" - jegyezte meg szakkommentátorunk, Hódi Mihály, és nem is tévedett, Szil fantasztikusan nyeste a labdát a kapu bal oldalába. Dömsödi hiába repült, csak beleérni tudott.
70'
Könnyed játszadozással múlatja az időt a vendégegyüttes. Zimányi Kovács Anikó pompás cselekkel csapta be védőit, majd Temesváry Tekla lövését blokkolták a védők.
65'
Végre kitűnően játszik a Szent Mihály. Az előbb Szil Tünde közeli próbálkozását a gólvonalról mentették a balatonfüredi védők.
60'
GÓÓÓL 2-6! Szil Tünde előtt adódott a következő ziccer, elsőre még mentett Dömsödi Petra, a kipattanót jobbal Zimányi Kovács Anikó értékesítette, aki a negyedik gólját szerezte, egyben négy perc alatt a harmadikat.
59'
GÓÓÓL 2-5! Zimányi Kovács Anikó lépett ki, egy testcsellel becsapta a kapust, majd 9 méterről a bal sarokba bombázott.
57'
Bakonyi Gabriella le, Répás Alexandra be a hazaiaknál.
56'
GÓÓÓL 2-4! A sértett, Zimányi Kovács Anikó magabiztosan vágta a labdát a felső sarokba.
55'
TIZENEGYES! Zimányi Kovács Anikó tört be a tizenhatoson belülre, ahol forgolódott, majd elesett, miután hátulról fellökték, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.
54'
Nyugodt félidőre készültünk, de nem így lett, vérszemet kaptak a hazaiak. Egyre nagyobb az iram, támadnak a balatonfürediek, épp egy beívelést csíp el Sávai Vivien.
51'
Újabb szegedi változtatás, Szántó Adrienn érkezett Frankó Nikolett helyére.
50'
GÓÓÓL 2-3! Ritkán látható találattal szépített a Balatonfüred! Egy 30 méteres szabadrúgáshoz Dömsödi Petra kapus lépett előre, és nagyszerűen lőtt a bal alsó sarokba. Joggal jártak az elismerő szavak a csapattársak részéről!
46'
A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, Sasvári Annabella és Szarka Dóra váltotta Kardos Bernadettet és Koncz Bernadettet.
46'
Itt a folytatás, a hazaiak kezdték a második félidőt.

SZÜNET!

45'
Kétgólos szentmihályi előnnyel ér véget az első felvonás. Nyögvenyelősen indult a mérkőzés, a félidő utolsó tíz percében azonban mindenért kárpótoltak bennünket Zimányi Kovács Anikóék.
44'
GÓÓÓL 1-3! Guth Renáta nagyszerűen indította Zimányi Kovács Anikót, aki a 30 méteres átadást levegőből, átvétel nélkül, belsővel, parádés mozdulattal pörgette a kapus fölött a hálóba.
42'
Újabb Zimányi Kovács-próbálkozás a tizenhatoson kívülről, most tarthatatlan a szegedi 8-as, ezt a lövést a jobb kapufánál tudta kiütni a hazai portás, akinek kapaszkodnia kellett...
41'
Zimányi Kovács Anikó többször is pompásan cselezett és indított, végre olyan megoldásokat láthattunk tőle, melyeket régóta. Közben 24 méterről lőtt Guth Renáta, a jobb felsőbe tartó labdát Dömsödi Petra el tudta kapni.
37'
GÓÓÓL 1-2! Ismét vezet a Szent Mihály, és reméljük, ezzel vége a kínszenvedésnek! 30 méterről végezhetett el szabadrúgást Zimányi Kovács Anikó, mindenki lövésre számított az előzmények alapján, hattagú sorfalat állítottak a hazaiak, ám a vendégek meglepték őket. Zimányi a beinduló Szil Tündéhez továbbított, aki tolt egyet a labdán, majd úgy 10 méterről a tehetetlen kapus mellett kilőtte a bal alsót.
35'
Szil Tünde gyorsított fel, centerezni szeretett volna, ahelyett, hogy a szélen induló társát játszotta volna meg, odalett a lehetőség, a beadást könnyedén mentették a védők. Ezt követően Zimányi Kovács Anikó lőtt 28 méterről, a jobbra tartó lasztit Dömsödi Petra magabiztosan fogta.
30'
Kis szögletekkel veszélyeztetnek a szentmihályi lányok. Az első ilyen próbálkozást követően Temesváry Tekla nagyszerűen lépett be a tizenhatoson belülre, ígéretesen lőtte keresztbe a labdát, ám lemaradtak róla a belsők.
26'
Lesről találtak a hálóba a szegediek, a gól természetesen érvénytelen. Mintha kezdené átvenni az irányítást a vendéggárda, többet birtokolja a labdát, mint ellenfele, ám támadásaiból továbbra is hiányzik a pontosság és a határozottság. Eddig maradéktalanul csak Temesváry Tekla játékát lehet dicsérni.
21'
GÓÓÓL 1-1! Itt a hideg zuhany, némileg váratlanul egyenlítettek a balatonfürediek. Az eddig is kiválóan futballozó Haraszt Ilona az alapvonaltól úgy 10 méterre, az oldalvonaltól kicsit beljebb gondolt egy merészet, és a bedobás után beadás helyett a rövid sarkot vette célba, amivel meglepte a szükségkapus Sávait: a labda a hálóba vágódott.
18'
A vezető találat után mintha elaludtak volna a mieink, Haraszt Ilona maradt egyedül a vendégek tizenhatosa előtt, lövését követően sikerült szögletre menteni. Ezt megúsztuk...
17'
GÓÓÓL 0-1! Megvan a vezetés egy olyan támadás végén, melyben végre szépség és dinamika is volt! Temesváry Tekla tört az alapvonalig, nem tudták feltartóztatni a hazaiak, remekül adott középre, az ötösön érkezett Szil Tünde, és a kapus mozgásával ellentétesen bólintott a hálóba.
15'
Kezdenek kicsit felpörögni az események! Haraszt Ilona legalább négy szentmihályi védőt csapott be ügyesen a jobb oldalon, majd a hosszúra ívelt, ahol az érkező Gyarmati Renáta rosszul találta el, tulajdonképpen eltörte a labdát. Odaát Zimányi Kovács Anikó jeleskedett ismét, pazar átadással hozta helyzetbe Temesváry Teklát, aki 3-4 méterről lőtt mellé.
10'
Balról, az oldalvonal és a tizenhatos vonala közötti területről végezhettek el szabadrúgást a látogatók. Zimányi Kovács beívelés helyett úgy döntött, kapura küldi, de épp oda tartott a bogyó, ahol Dömsödi Petra helyezkedett, a kapuvédő elkapta a lasztit.
9'
Továbbra is ismerkedéssel telnek a percek, kiegyenlített a játék, azonos arányban birtokolják a labdát a csapatok. Az előbb megpróbáltak egy gyors kontrát vezetni a mieink, Zimányi Kovács Anikó azonban kivárt, körülményeskedett, körülvették, és szerelték végül.
5'
Kóstolgatják egymást a csapatok. Zimányi Kovács Anikó eresztette el az első lövést 26 méterről, a középre tartó labdát Dömsödi Petra balatonfüredi kapus elsőre kiejtette, majd sikerült begyűjtenie.
1'
Gyönyörű, gondozott létesítményben, biliárdasztal simaságú centerpályán kezdődött meg a mérkőzés. A lelátókon takaros műanyagszékek, minden lefestve, minden tiszta és rendezett. Ezt a komplexumot bizony megirigyelheti Szeged, látszik, van gazdája, aki odafigyel rá, rendben tartja, fejleszti. Miközben ezek a gondolatok fogalmazódnak meg a tudósítóban, a mieink játékba is hozzák a labdát!

13.45:

Kellemetlen hűvös, csepergős, kavargó széllel színesített időjárási körülmények között rendezik a mérkőzést a Balaton-felvidéken. A hazaiak kék-fehér szerelésben, a mieink a hagyományos bordó-sárga csíkosban futottak ki. A szegedi gárdát a héten betegség- és sérüléshullám tizedelte meg, nem védhet a meghűléssel bajlódó Schildkraut Fruzsina, és hiányzik Horváth Orsolya, valamint a Paks ellen megsérült Papp Dorina is. A második csapatból így többen is csatlakoztak az első kerethez, Szarka Dóra, Kardos Bernadett, Frankó Nikolett és Sasvári Annabella. A "vészkapus" feladatait pedig Sávai Vivien látja majd el a mai napon.

13.30:

Köszöntjük Olvasóinkat, fél óra múlva indul a szegedi lányok vendégjátéka a sereghajtó otthonában! A riválisok már hozták a kötelezőt, a listavezető Diósgyőr hetet gurított Pakson, a harmadik Monor pedig tízet vágott a Sopronnak, most a mieinknek a sor!

A mérkőzés és az élő közvetítés 14 órakor kezdődik Dancs Csaba sípjelére.

A találkozó elé:

6-0-s vereséggel nyitotta Székesfehérvárott a tavaszt a sereghajtó Balatonfüred a női labdarúgó NB II-ben, és ugyancsak 6-0-ra kaptak ki a balatoniak ősszel a jelenleg második Szent Mihály vendégeként. A vasárnapi "visszavágón" is a Tisza-parti együttes az abszolút favorit, ám hozzá kell tenni, ha be akarja gyűjteni a három pontot a Cserenkó-csapat, akkor sokkal jobban, pontosabban, gördülékenyebben és határozottabban kell futballoznia, mint tette azt múlt vasárnap a Paks elleni nyögvenyelős 2-0-s siker alkalmával. Akkor úgy zártuk közvetítésünket, legközelebb Balatonfüreden meg kell kezdeni a tavaszt, bízzunk benne, egy hét elég volt lányainknak ahhoz, hogy felébredjenek a téli álomból!

A 13. forduló további eredményei:

Monor SE - FC Sopron 10-0 ZTE FC - Videoton FC 3-2 PMFC-Keresztes Lovagok - Airnergy FC 3-1 Atomerőmű SE - DVTK vasárnap 0-7 Kelen-Budaörs - Vasas-Femina 3-3

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 13 13 0 0 85 4 81 39
2. Szent Mihály 13 11 1 1 58 13 45 34
3. Monor SE 13 10 0 3 67 16 51 30
4. PMFC 13 7 0 6 23 26 -3 21
5. Kelen-Budaörs 13 6 1 6 50 28 22 19
6. Vasas-Femina 13 6 1 6 37 28 9 19
7. Videoton 13 5 3 5 33 29 4 18
8. Airnergy FC 13 5 2 6 34 30 4 17
9. SC Sopron 13 4 2 7 21 54 -33 14
10. Atomerőmű SE 13 2 1 10 14 66 -52 7
11. ZTE FC 13 2 1 10 18 71 -53 7
12. Balatonfüredi FC 13 1 0 12 10 85 -75 3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.