Sport

Női labdarúgás: Kelen elleni diadalával ezüstközelben maradt a Szent Mihály

Női labdarúgás: Kelen elleni diadalával ezüstközelben maradt a Szent Mihály

2016. november 13., vasárnap
Női labdarúgás: Kelen elleni diadalával ezüstközelben maradt a Szent Mihály
szentmihalysopron

Vérbeli rangadót nyertek Zimányi Kovács Anikóék, elvették a Budaörs hazai veretlenségét, és csatázhatnak az őszi második helyért a Monorral.

Budapest, 50 néző
2016. november 13., 11.00
Kelen-Budaörs
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Páldi Ferenc •* Asszisztens: Székely Gergő Ferenc, Kovács Bence
1
-
2

Női labdarúgó NB II 10. forduló:

Kelen-Budaörs - Szent Mihály 1-2 (0-2).

Budapest, Kelen SC Sporttelep, 50 néző, vezette: Páldi Ferenc (Székely Gergő Ferenc, Kovács Bence).

Kelen-Budaörs:

Káli - Koiss, Kovács, B. Nagy (Tagyi 46'), Pavlik, Kókány, Gyenes, Mercz (Szűcs 55'), Tarpataki, Orosz (Bernhardt Ba. 46'), Kádár (Bernhardt Be. 46'). Vezetőedző: Könczey Zsolt.

Szent Mihály:

Schildkraut - Vass, Harcel, Temesváry, Szalai, Guth (Sávai 60'), Szántó (Cselenák 60'), Zimányi Kovács, Lipták D., Lévai, Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Kókány R. (79'), illetve Papp D. (10'), Zimányi Kovács A. (33')

Online közvetítésünk:

VÉGE!

93'
Itt a hármas sípszó, kemény és küzdelmes mérkőzésen, nehéz körülmények között rendkívül értékes győzelmet aratott a Szent Mihály! Ez a három pont azt jelenti, hogy sikerült lerázni a Kelen-Budaörs gárdáját, és tapadni a második helyen álló Monorra. November 20-án, vasárnap 14 órakor a Monort fogadja majd a Szeged a Felső Tisza parton, annak a rangadónak a tétje nem lesz más, mint az őszi ezüstérem! Ne szaladjunk azonban annyira előre, most jár a gratuláció a lányoknak, aztán pedig lehet pihenni és készülni az újabb megmérettetésre.
92'
Vass Noémi fejelte ki a hazaiak szabadrúgását, de visszakerült a labda a kapu elé, Schildkraut Fruzsina önfeláldozóan vetette bele magát, miközben ketten támadták, szabadrúgást is kaptunk az ötösről.
91'
Két perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
90'
Jön előre a Kelen az utolsó percben, de többször sikerül előlük bedobásra menteni.
89'
Zimányi Kovács Anikó nagyszerű, életerős lövését ütötte szögletre a hazai kapus, Káli Zsuzsanna, jó lett volna, ha ez beakad!
86'
A hajrá percei következnek, óriási Kelen-rohamokat figyelhetünk, teljesen beszorult a Szent Mihály, kétségbeesetten védekeznek a mieink, akiknek nagyon-nagyon sokat érne ez a diadal. Most már tényleg mindent egy lapra feltéve támadnak a zöld-fekete mezesek, szinte nincs is, aki hátul biztosítana közülük.
82'
Ezúttal a mieink végeztek el oldalról szabadrúgást, magasan szállt középre a laszti, Zimányi Kovács Anikó kerülhetett volna helyzetbe, a hosszú oldalon, az ötösön vehette át a bogyót, de lesen állította meg a játékvezető.
79'
GÓÓÓL 1-2! Rangadóhoz méltóan izgalmas lesz a vége, hiszen Zimányi Kovács Anikó elhibázott lehetőségeit követően csak szépített a Kelen-Budaörs! Kókány Regina jobbról, 24 méterről végzett el szabadrúgást, remek ívben csavart a léc alá, Schildkraut Fruzsina mozdulni sem tudott.
76'
Gyenes Adrienn kavargatott a tizenhatosunkon belül, melegnek tűnt a szituáció, majd balra kisodródott a csatár, lövése az oldalhálóban landolt.
75'
Már csak negyed óta van hátra, ennyi választja el a mieinket a sikertől. Szalai Ágnest kellett ápolni, de szerencsére vissza tudott állni a kapitány.
72'
Zimányi Kovács Anikó döntésre akarja vinni a dolgot, 28 méterről sistergős lövést eresztett el, a felső léc mentette meg a Kelent.
71'
Megvolt az első meccslabda, de elpuskázta a Szent Mihály! Zimányi Kovács Anikó a nehezét megcsinálta, három emberen verekedte keresztül magát, majd a kapus mellett is elgurította a labdát, mely alig-alig suhant el a jobb kapufa mellett.
67'
Szalai Ágnes 32 méteres szabadrúgását biztosan védte a hazai kapus. Próbálkozik, próbálkozik a Kelen, a szegediek kispadján arról beszélgetnek, szükség lenne egy harmadik gólra, hogy ne kelljen izgulni a végén. Jó hír viszont, hogy Schildkraut Fruzsina és Vass Noémi vezetésével a védelmünk rendkívül határozottnak és magabiztosnak tűnik.
63'
Rendezte sorait a Szent Mihály, kiegyenlítette a játékot, nyoma sincs már a félidő első szakaszában tapasztalható jelentős hazai mezőnyfölénynek. Megint nyugodtan, megfontoltan őrzik előnyüket a mieink, jól járatják a labdát.
61'
A budaörsi Gyenes Adrienn távoli lövését Schildkraut Fruzsina fogta, odaát Zimányi Kovács Anikó kínálta meg egy lökettel Káli Zsuzsannát, aki védte a középre tartó kísérletet.
60'
Sávai Vivien és Cselenák Kinga érkezett a vendégeknél Guth Renáta és Szántó Adrienn helyére, Cserenkó Szabolcs tehát úgy érezte, reagálnia kell kollégája lépéseire.
57'
Erősített a Kelen-Budaörs minden tekintetben. Egyrészt fizikailag is nagyszerű adottságokkal bíró, magas lányokat cseréltek be a hazaiak, akik komoly kihívás elé állítják a mieinket, másrészt kockáztat is Könczey Zsolt, mindent egy lapra feltéve támad csapata. Védelmünk egyelőre állja a sarat.
56'
Kókány Regina 22 méterről tűzte rá a labdát, mintegy húsz centivel suhant el a szegediek felső léce fölött, Schildkraut Fruzsina ezt szemmel verte.
55'
Szűcs Ágota váltotta Mercz Dorottyát, ezzel negyedik cserelehetőségét is kihasználta a hazai csapat, több mezőnyembert tehát nem tudnak már beküldeni.
51'
Bemondásra kapott egy szögletet a hazai csapat, magas ívben szállt középre a labda, Kovács Szilvia fejelt fölé, komoly lehetőség volt...
46'
Tagyi Vivien, Bernhardt Barbara és Bernhardt Bernadett is beállt a szünetben a Kelen együttesébe, Könczey Zsolt tehát hármas cserével igyekszik belenyúlni a mérkőzésbe, teljességgel érhető módon. B. Nagy Viktória, Orosz Katalin és Kádár Julianna nem folytathatja. A mieink nem változtattak.
46'
Meg is kezdődött a második félidő.

SZÜNET!

45'
Guth Renáta ugratta volna ki a balra áthúzódó Szalai Ágnest, akit az utolsó pillanatban szereltek a védők. Ezzel a jelenettel zárult az első felvonás.
42'
Felszabadultan játszanak a szegediek, görcsössé váltak a hazaiak, így közelítünk az első félidő végéhez. Jókor született a két gól, el kell ismerni, a Kelen-Budaörs fölénye ellenére került hátrányba.
37'
Ez a második gól érezhetően és láthatóan megfogta a hazaiakat, akik nem tudtak magukhoz térni a sokkból, Szalai Ágnes és Zimányi Kovács Anikó vezérletével letámad, labdákat szerez a Szeged. Úgy tűnik, akár döntésre is vihetik a dolgot a vendégek, ha sikerülne harmadszor is bevenniük a most kissé zavartnak tűnő Kelen kapuját.
33'
GÓÓÓL 0-2! Itt a megnyugtató második találat! Addig-addig rohamoztak a fővárosiak, míg túlságosan kinyíltak, és büntetett a Szent Mihály. A Kelen-Budaörs saját védőharmadában veszítette el a labdát, amire szemfülesen csapott le Zimányi Kovács Anikó, kissé feleslegesen futott ki elé Káli Zsuzsanna, válogatott támadónk elhúzta mellette a játékszert, és 18 méterről biztosan gurított a kapu jobb oldalába.
32'
Az az igazság, hogy fölényben futballozik a Kelen, komoly erőfeszítéseket tesz az egyenlítésért a hazai pályán még százszázalékos zöld-fekete gárda, ám a szegedi védelem egyelőre rendkívül stabilan áll a lábán.
27'
Őrzi egygólos előnyét a Szent Mihály, de el kell ismerni, óriási egyenlítési lehetőséget puskázott el a Kelen-Budaörs. 17 méterről jutottak szabadrúgáshoz, a csapatkapitány, Orosz Katalin állt a labda mögé, lövése viszont célt tévesztett - ha kaput talál, alighanem középkezdéssel folytathattuk volna...
25'
Papp Dorinát szöktették ígéretesen a szentmihályiak, ám a gólszerző ezúttal nem érte el a labdát, gyorsabb volt a hazai kapus, Káli Zsuzsannának sikerült mentenie.
20'
Kiegyenlített mezőnyjátékot láthatunk, amikor is megközelítjük az első félidő felét. A szegediek a jobb szélen különösen aktívak az egész szezonban kirobbanó formában futballozó Szalai Ágnes révén, a kapitány kétszer is remekül húzta meg, ám odabent a társak nem kísérték, így mindkétszer lőnie kellett, viszont ilyen kiszorított helyzetből ezek a kísérletek értelemszerűen nem lehettek túlzottan veszélyesek.
15'
Az elmúlt percekben a piros mezes vendégek lábán vándorolt a labda, többször eljutottak az alapvonalig, de a beadások nem sikerültek.
11'
A középkezdést követően kis híján egyenlítettek a hazaiak. Gyenes Adrienn egyedül ugrott ki a még - ne szépítsük a dolgot - ünnepelő szegediek között, csak a kapussal állt szemben, de második párharcukat is Schildkraut Fruzsina nyerte, aki bravúrral hárította a 10 méterről leadott lövést.
10'
GÓÓÓL 0-1! Fővárosi rohamok után itt a csattanós válasz, vezetnek a szegediek! Zimányi Kovács Anikó többször is vesztesnek tűnő helyzetből szerezte vissza a lasztit a jobb oldalon, majd be is tudta adni, a centerezésre az ötösön belül Papp Dorina érkezett, és biztos lábbal lőtt a hálóba.
9'
Az első helyzetet is feljegyezhettük, ez is a hazaiak előtt adódott. Egy kiugratásra Gyenes Adrienn és Schildkraut Fruzsina egyenlő esélyekkel indult, a kapus volt a határozottabb, egy ütemmel hamarabb ért oda, és az oldalvonalon kívülre tisztázott. Úgy tűnt egyébként, mintha a Kelen támadója megijedt volna a nagy lendülettel kirontó hálóőrtől.
5'
Egy az egy elleni párharcok a középpályán, komoly küzdelem alakult ki máris, minden labdáért óriási a harc, hangpárbajjal is kísérve. Mercz Dorottya mintegy 21 méterről, kissé jobbról eresztette el az első lövést, nem volt túlságosan erős, így a vendégek portása, Schildkraut Fruzsina magabiztosan ölelte magához.
1'
Tiszta pirosban a vendégek, zöld-feketében a hazaiak. Megkezdődött a rangadó, az a háromesélyes mérkőzés, melyen mindkét együttes győzelemre fog törni, hiszen égetően szüksége van a három pontra. A Kelen-Budaörs hozta játékba a labdát.

10.50:

1926-ban alakult a vendéglátó Kelen SC, mely tehát éppen most ünnepli 90 esztendős fennállását. A fővárosi egyesület remek labdarúgóidőben fogadja a szegedieket, szélcsend van, süt a nap, kellemes a hőmérséklet, nyoma sincs már a szombati egész napos esőzésnek.

10.00:

Köszöntjük Olvasóinkat a fővárosból, ahol egy óra múlva kezdődik a Szent Mihály lányainak rangadója!

A mérkőzés és az élő közvetítés 11 órakor kezdődik Páldi Ferenc sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Az utolsó előtti őszi fordulót rendezik a női NB II-ben, és az már biztosra vehető, hogy a Diósgyőr telel az élen. A második helyért azonban még komoly versenyfutásban van a Monor és a Szent Mihály. A jelenleg harmadik szegedieknek akkor marad esélyük erre, ha vasárnap győzni tudnak a negyedik, azaz szintén dobogóra ácsingózó Kelen-Budaörs vendégeként. Ez azonban már csak azért sem ígérkezik könnyű feladatnak, mert az ellenfél odahaza bizony eddig százszázalékos, négyből négyet nyert. A játéknap rangadóját élőben közvetítjük, szurkoljanak a Tisza-parti lányoknak ezen a rendkívül fontos összecsapáson!

A 10. forduló további mérkőzései:

Atomerőmű SE - Airnergy FC 1-1 Balatonfüredi FC - PMFC-Keresztes Lovagok 1-0 FC Sopron - DVTK 0-7 ZTE FC - Vasas-Femina 0-6 Monor SE - Videoton FC 3-0

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 10 10 0 0 69 3 66 30
2. Monor SE 10 9 0 1 57 12 45 27
3. Szent Mihály 9 7 1 1 37 10 27 22
4. Kelen-Budaörs 10 6 0 4 45 17 28 18
5. Vasas-Femina 10 5 0 5 27 19 8 15
6. PMFC 10 5 0 5 12 21 -9 15
7. Videoton 10 3 3 4 20 26 -6 12
8. Airnergy FC 10 3 2 5 21 25 -4 11
9. SC Sopron 10 2 2 6 14 39 -25 8
10. Atomerőmű SE 10 2 1 7 14 52 -38 7
11. ZTE FC 9 1 1 7 12 49 -37 4
12. Balatonfüredi FC 10 1 0 9 7 62 -55 3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.