Sport

Női labdarúgás: féltucattal szórta meg a Szent Mihály a Balatonfüredet + FOTÓK

Női labdarúgás: féltucattal szórta meg a Szent Mihály a Balatonfüredet + FOTÓK

2016. szeptember 4., vasárnap
Női labdarúgás: féltucattal szórta meg a Szent Mihály a Balatonfüredet + FOTÓK
st_mihaly_balatonfured03_gs

Végig abszolút fölényben játszva, hat gólt lőve húzta be a három pontot az így továbbra is hibátlan Szent Mihály a vendég Balatonfüreddel szemben.

A szegedi együttes már az első percektől kezdve magához ragadta a játék irányítását, az első igazán nagy ziccerre pedig a 22. percig kellett várni, amikor

Szabó Henriett

védte némi szerencsével

Zimányi-Kovács Anikó

közeli, de nem túl erős lövését. Félóra elteltével aztán megtört a jég:

Guth Renáta

bő 25 méterről eresztett meg egy védhetetlen bombát a bal felső sarokba, amivel az addig is jelentős mezőnyfölényben futballozó hazaiak megszerezték a vezetést. (1-0) A félidő hajrájához érkezve egy perc alatt két újabb találatot szerzett a Szent Mihály. Előbb Zimányi-Kovács tüzelt 16-ról a jobb pipába, majd

Lipták Lilla

tudott eredményes lenni a még az előző találat sokkjában lévő balatonfürediek között. (3-0) Fordulás után igen hamar újabb gólokat láthatott a közönség: a 48. minutumban Zimányi-Kovács mesés emelése, nem sokkal később pedig

Koncz Bernadett

10 méteres lövése is megoldhatatlan feladat elé állította Szabó kapust. (5-0) A folytatásban már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a végére a különbség. A számláló hatnál állt meg, a végeredményt Guth alakította ki a 74. percben. A Cserenkó-tanítványok így két fordulót követően még hibátlanok a bajnokságban, hat pontjukhoz 17-0-ás gólkülönbség párosul, ami ugyanakkor csak a táblázat második helyéhez elengedő a még hatékonyabb támadósorral rendelkező Diósgyőr mögött.

Szeged, Felső Tisza parti Stadion, 50 néző
2016. szeptember 4., 15.00
Szent Mihály
Balatonfüredi FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szalai Szabolcs István •* Asszisztens: Dobó Zoltán, Ruzicska Máté
6
-
0

Női labdarúgó NB II, 2. forduló:

Szent Mihály - Balatonfüredi FC 6-0 (3-0)

Szeged, Felső Tisza parti Stadion, 50 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István •(Dobó Zoltán, Ruzicska Máté).

Szeged:

Schildkraut - Horváth O. (Szil - a szünetben), Vass, Harcel, Temesváry, Szántó (Sávai 66'), Szalai, Koncz, Guth, Zimányi-Kovács, Lipták.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Balatonfüred:

Szabó - Tóth F., Iványi, Tóth T., Répás (Horváth L. 78'), Madarasi, Csupor, Gyarmati, Juhász, Kolarits-Juhász, Bakos.

Vezetőedző:

Laki Zoltán.

Gólszerzők:

Guth (31', 74'), Zimányi-Kovács (39', 48'), Lipták (40'), Koncz (50'). Cserenkó Szabolcs:

"Rosszul kezdtük a mérkőzést. Tudtuk, milyen csapat ellen fogunk játszani, és egész héten a támadásokat, kapuralövéseket gyakoroltuk. Az edzéseken ezek jól mentek, most viszont rengetegszer volt, hogy nem találtuk el a kaput. Emiatt egy picit bosszús vagyok. Ettől függetlenül ugye nyertünk 6-0-ra, és nem kaptunk gólt. Azt gondolom, a mezőnyben két-három olyan csapat lesz, amellyel jó meccseket tudunk majd játszani, gondolok itt például a DVTK-ra. Előzetesen úgy látom, hogy mi ketten leszünk harcban az első helyért. Visszatérve, gratulálok a lányoknak a mai győzelem miatt, de nem vagyok elégedett a hat rúgott góllal."

A forduló további eredményei:

SC Sopron - Monor SE 0-3 DVTK - Atomerőmű SE 16-0 Vasas-Femina - Kelen-Budaörs 5-3 Videoton FC - ZTE FC 7-1 Airnergy FC - PMFC-Keresztes Lovagok 1-2

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége! A Szent Mihály - még ilyen arányban is - teljesen megérdemelt sikert aratott a Balatonfüred felett.
86'
Egy középpályán történt ütközést követően Gyarmatit kellett ápolni.
83'
Kis híján szépítettek a vendégek! Gyarmati futotta meg az utolsó emberként hibázó Vasst, és bár a védő ezt követően beérte a balatonfürediek támadóját, ő azonban sarokkal lekészített a második hullámban érkező Bakosnak. A társ 16-róla keresztlécet zúgatta meg kapásból.
80'
Kiváló ütemben passzolta be a labdát Guth a vendégek védelme mögé, Szalai le is csapott a lehetőségre, de 10 méterről a kapust és a kaput egyaránt átemelte.
78'
Kihasználták a vendégek egyetlen cserelehetőségüket: a cserepadon eddig egyedül üldögélő Szabóné Horváth Lilla állt be Répás helyett.
74'
GÓÓÓL!!! Szalai nyert párharcot a jobb szélen Kolarits-Juhásszal szemben, befelé húzott a labdával, majd Guthnak készített le, aki a tizenegyespont környékéről tekert a jobb kapufa belső fele mellé. 6-0!
71'
Nem sokkal bombázott a keresztléc fölé Guth 21-22 méterről.
68'
Ivószünet okán áll a játék.
66'
Sávai Vivien is megkapja a lehetőséget a bizonyításra a hazaiaknál, Szántó Adrienn jött le helyette.
65'
Veszélyesen csavart a tizenhatos sarkától a rövidre egy szabadrúgást Zimányi-Kovács, Szabó nem is tudta elsőre fogni, ráadásul szerencséje is volt a kapusnak, hiszen az elsőre kiejtett labda a kapufáról pattant vissza hozzá.
60'
Szil TÜnde is bemutatkozott, 20 méterről tekert a bal alsó sarok felé, nem is tévedett túl sokat!
56'
Erős presszing alatt tartja riválisát a Szent Mihály, a zöld mezesek minden energiáját felemészti a folyamatos védekezés.
50'
GÓÓÓL!!! Egy kapu előtti kavarodásnál Koncz találta meg leghamarabb a lövési lehetőséget Zimányi-Kovács lekészítéséből, majd 10 méterről kilőtte a bal alsót. 5-0!
48'
GÓÓÓL!!! Szabó rosszul találta el a labdát kézből, így jutott el a játékszer Zimányi-Kovácshoz, aki 20 méterről bámulatosan emelt a portás felett a léc alá! 4-0!
46'
Horváth Orsolya helyét Szil Tünde vette át a második felvonásra.
46'
Folytatódik a meccs, szünetben egyet cseréltek a hazaiak.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, amely során a Szent Mihály már-már nyomasztó fölényben futballozott. Ennek tükrében, valamint a háromgólos differencia ismeretében nem nagy kockázat kijelenteni, nagy meglepetés lenne, ha a második játékrész végén nem ünnepelhetne győzelmet a Cserenkó-csapat.
43'
Gyarmati is ápolást vett igénybe, miután Vass módszeresen lábon rúgta szemből érkezve.
40'
GÓÓÓL!!! Megrendítette a második bekapott gól a vendégeket, ezt kihasználva pedig Lipták növelte háromra a hazai előnyt! 3-0!
39'
GÓÓÓL!!! De még mekkora gól?! Zimányi-Kovács két zöld mezessel a nyakán fordult meg 16 méterre a kaputól, majd szintén egy helyből óriási dugót küldött a jobb pipába! 2-0!
36'
Egyelőre elég egyértelműen az erőviszonyok a pályán, hiszen a Balatonfüred a felezővonalat sem tudja átlépni. Ebben persze jelentős szerepe van a szegediek agresszív letámadásának.
34'
Látványos megmozdulások sora egymás után: előbb Szalai remek indítást kapott a jobb oldalon üresbe, majd a labdát befutva a hazaiak tízese remekül játszotta át őrzőjét, hogy aztán a tizenhatos oldalvonalától belöbbölt centerezését Lipták ollózza kapura az ötösről. Szabónak szerencséje volt, hogy a kísérlet pont középre ment.
31'
GÓÓÓL!!! Az a láb nagyon elsült! Guth Renáta a tulajdonosa, aki nagyjából 25 méterről bombázott a bal felső sarokba! 1-0!
27'
Majdnem ott a vezetés! Egy szögletvariáció kifutásaként Temesváry ívelt át a hosszúra a tizenhatos sarkától, az érkező Zimányi-Kovács azonban hiába vetődött be, nem érte már el az átadást a kaputól két méterre.
23'
A játékvezető ivószünetet rendelt el.
22'
Mi maradt ki?! Szalai lőtte be a labdát jobbról, a hosszún pedig üresen érkezett Zimányi-Kovács, de erőtlen gurítása az egy helyben felugró Szabó sarkáról valahogy szögletre pattant.
20'
Egy jobbról érkező beadásnál összefutott Lipták és a kapuját elhagyó Szabó. Bár a labda átsuhant köztük, nagyobb helyzet már nem alakult ki az esetből, ráadásul a hálóőr a kontakt következtében a földre került, így csak egy rövid ápolás után folytatódhatott a meccs.
18'
Temesváry engedett el egy löketet a jobbösszekötő helyéről 20-ról, miután kicselezte a vele szemben álló védőt. A lövés végül másfél-két méterrel ment el keresztbe a kapu mellett.
16'
Továbbra is a hazaiak akarata érvényesül a pályán, a Balaton-partiak nem tudják huzamosabb ideig megtartani a labdát, így aztán javarészt az ő térfelükön zajlik a játék.
11'
Lipták! Átvette a labdát az ötösnél, már csak a kapussal állt szemben, amikor Tóth Tímea az utolsó pillanatban menteni tudott egy határozott belépővel.
11'
Szép, fegyelmezett passzjátékot mutatnak a Cserenkó-tanítványok, láthatóan megbecsüli a játékszert a fehér mezes alakulat.
7'
Kőkeményen letámad a Szeged, ami láthatóan nem fekszik a vendégeknek. Az imént Szalai lába lendült egy tizenhatosnál megszerzett labdánál, sajnos azonban ez a kísérlet is elkerülte a kaput.
5'
Megint Lipták! Ezúttal jobbról betört a tizenhatoson belülre, majd 7-8 méterről tüzelt, de a szöget záró Szabó Henriett lábbal szögletre mentett.
3'
Egy harcos labdaszerzést követően Lipták mutatta be az első lövést, de 18 méteres próbálkozása a biztosító Szabó kapus tekintetétől verve gurult el a jobb alsó sarok mellett.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a labdát a fehér mezes hazaiak hozták játékba. A vendégek zöld trikóban pompáznak.
14.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Az időjárás talán a mai napon kevésbé kedvező a futballhoz, mert bár nem tűz élesen a Nap, a levegő meglehetősen fülledt, ami minden bizonnyal nehezíti majd a lányok dolgát. A hazaiak ezen felül egy másik hátránnyal is kénytelenek megküzdeni: a kispadjuknál egy darázsfészek rombolja a komfortérzést. A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Az élvonalba igyekvő szegedi együttes egészen parádésan kezdte egy hete a bajnokságot, hiszen Zimányi Kovács Anikóék tizenegy góllal gázolták el a paksi Atomerőmű SE-t idegenben. Hogy a Felső Tisza-parton ma is várható-e hasonló gólfieszta, nehéz lenne megjósolni, mindenesetre az ellenfél az a Balatonfüred lesz, amely hazai pályán 3-1-re kapott ki a nyitókörben a Videotontól, és amely idén újoncként vágott neki a második ligának a tavaly a Veszprém megyei I. osztályban elért negyedik hely után. Összességében tehát a Szent Mihály tűnik papíron erősebbnek, remélhetőleg ezt az elméletet sikerül majd a gyakorlatba is átültetnie a lányoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.