Sport

Labdarúgás: küzdelmes meccsen verte a Monort a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: küzdelmes meccsen verte a Monort a SZEOL + FOTÓK

2016. április 23., szombat
Labdarúgás: küzdelmes meccsen verte a Monort a SZEOL + FOTÓK
szeol_monor06_gs

Rácz László szögletből fejelt góljával 1-0-ra verte a SZEOL a Monort: így Tóth Ákos tanítványai továbbra is a második helyen állnak.

A Paks II.-től elszenvedett vereség után nem várt könnyű meccs a SZEOL SC-re, amely az egyre jobb formába lendülő Monori SE-t látta vendégül, ráadásul három emberét, a kapus Leindler Domonkos mellett Gajág Gergőt és Ondrejó Tamást is nélkülöznie kellett. Nem is indult könnyedén a szegediek számára a meccs: az ötödik percben Dongó védése is kellett ahhoz, hogy ne kerüljön előnybe a Monor, sőt, a kipattanót csúnyán fölé lőtte az érkező vendég játékos. A helyzet után pár perccel a meccsen először tudott kicsit fölénybe kerülni a SZEOL, majd egy pontrúgás után rögtön a vezetést is megszerezte: a bal oldali szögletre kiváló ütemben érkezett Rácz László, és Bozsó kapus hálójába bólintott az ötösről, 1-0. A gól után Maksimovic, majd Beretka is tesztelte egy-egy alkalommal a monori kapust, majd Hunya második hullámból eltekert labdájánál kellett nyújtózkodnia Dongónak. A félidő hajrájában több szegedi kontra-kísérlet sikeressége is csak kevésen múlott, de a szünetre maradt az egygólos SZEOL előny. A fordulást követően jóval kevesebb alkalommal forogtak veszélyben a kapuk: főleg a pálya középső harmadában zajlott a játék, amennyiben pedig a széleken a védelem mögé tudott kerülni valamelyik csapat, a kapu előtti döntések rendre nem ültek. Fél órával a vége előtt vádlisérülés miatt Grünvaldot is elvesztette a SZEOL, azonban az utolsó tíz percre is megmaradt a szoros állás, ami egyre bátrabbá változtatta a Monort. Jól zárt a szegediek védelme az egész meccsen, így nem tudott igazán komoly ziccert kialakítani a Monor sem, amely pontrúgásból sem tudott veszélyt jelenteni a szegedi kapura, így a tizedik percben született fejesgól három pontot is ért a SZEOL számára, így Tóth Ákos együttese hat meccsel a szezon vége előtt továbbra is a feljutást jelentő, második helyen áll. A SZEOL-ra a következő fordulóban egy nagyon keménynek és fontosnak ígérkező mérkőzés vár a szegediektől hat ponttal lemaradva a harmadik helyen álló Budafok MTE-Újbuda FC otthonában.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2016. április 23., 17.00
SZEOL SC
Monori SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Pillók Ádám •* Asszisztens: Bornemissza Norbert, Mohos Mátyás Tamás.
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 28. forduló:

SZEOL SC - Monori SE 1 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Pillók Ádám (Bornemissza Norbert, Mohos Mátyás Tamás)

SZEOL:

Dongó - Kormányos (Buzási, 78'), Rácz, Forró, Grünvald (Varga R., 60'), Kéri, Puskás, Fülöp, Maksimovic, Tomisic, Beretka (Végh, 85').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Monor:

Bozsó - Miholics (Sárai, 32'), Villányi, Havas, Csőke (Tóth Á., 72'), Bene, Tóth M., Vékei, Sárközi, Hunya, Petrezselyem.

Vezetőedző:

Horváth Dávid.

Gólszerzők:

Rácz (10')

Sárga lap:

Rácz (71'), Varga R. (89') ill. Havas (42'), Sárai (51'), Villányi (89'). Tóth Ákos:

"Ezek az igazán értékes győzelmek, amikor egy csapat nem csak a sérülések miatt van lent, hanem mentálisan is. Nem igazán jó játékkal, mégis tudtunk nyerni, a második félidőben jól zárt a védelmünk, tény, hogy nem az idény játékával, de nagyon fontos három pontot szereztünk. Az keserít el, hogy rövid időn belül a második vádlisérülést szedtük össze, aminek nagy köze van ahhoz, hogy betonkeménységű pályán kell hétről-hétre edzenünk. Kaptunk már ki olyan meccsen, ahol ennél sokkal jobban játszottunk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
VÉGE! A jelzettnél is több hosszabbítás után lefújja a játékvezető: ha nem is szép játékkal, de mindenképpen értékes három pontot szerez a SZEOL a Monor ellen, amely tartja második helyét a tabellán!
90+2'
Ez egy komoly lehetőség volt az egyenlítésre a Monornak: a húsz méterről elvégzett szabadrúgást azonban Sárközi a kapu fölé csavarta.
90+1'
Három perc hosszabbítás lesz a meccs végén.
90'
Egy középre lőtt labda után a földön köt ki a monori, a vendégek hevesen reklamálják a büntetőt, viszont Pillók nem fúj semmit.
89'
Sárga ide, sárga oda: Villányi és Varga Richárd csapott össze a földön, a szegedi azt mutatja, hogy megtaposták őt, Pillók viszont diplomatikusan mindkét félnek felmutatja a lapot.
87'
Maksimovic léphetett volna ki ziccerben, azonban Pillók sípszava után megállni kényszerült a szakállas támadó, miután lest intett a partjelző - kevésen múlt.
85'
Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Tóth Ákos: Beretka Pétert Végh Ariel váltja a meccs hajrájára.
84'
A vendég szabadrúgás után Dongó öklözi vissza a mezőnybe a labdát, amit Bene egy igazítás után csavar el, azonban jócskán a kapu fölé teker.
78'
Változtat a SZEOL is, Kormányost hívja le a pályáról Tóth Ákos, akit Buzási Péter vált az utolsó bő tíz percre.
72'
Csőkét Tóth Ádám váltja a vendégeknél.
71'
Rácznak egyből felmutatja a lapot Pillók: nem tűri a beszédet a spori.
69'
Kormányos momentumai: előbb önmagát szöktetve még a partjelzőt is megkerülve ért el egy labdát, de nem tudta már középre ívelni, majd távolról tűzi Bozsó kapujára, amit szögletre üt a kapus.
68'
Puskás küzdött nagyot egy labdáért a felezőnél, majd ki is harcol egy szabadrúgást, amit ő végez el: a hosszún érkező Forró azonban annyira már nem tudja visszafejelni a labdát, hogy az veszélyt jelentsen a kapura, Bozsó lehúzza a labdát.
66'
Egyelőre patthelyzet: egyik csapat sem tud igazán komoly lehetőséget kialakítani, ugyanakkor persze az idő telte a SZEOL-nak kedvez, és talán a meccs végéhez közeledve több területe is lesz a szegedieknek a támadásvezetésre.
63'
Ajj, ez megint centiken múlt: Beretka vezethette a labdát középen, a jobb oldalon Kormányos teljesen üresen indulhatott, a támadó passzát viszont lefülelte a monori, ez nagyon nagy lehetőség lett volna.
60'
Grünvald nem is tudja folytatni: Varga Richárd száll be a meccsbe.
57'
Grünvald szorul ápolásra, miután a nem túl jó talajú pálya egyik gödre okozott kellemetlen perceket a bokájának.
55'
Tomisic előtt van egy kis terület: ezt lövésre használja ki a szélről befele törve, lapos kísérlete viszont nem állítja komoly feladat elé Bozsót.
53'
Maksimovic majdnem labdát szerzett a könnyelmű védők között a vendégek büntetőterületének előterében, de egy láb az utolsó pillanatban közbeszúrt, így nem tudott vele kapu fele törni.
51'
Sárai kap lapot, miután Kérinek csúszik oda jócskán ütemet tévesztve.
47'
Ebben jóval több volt: Maksimovic mesteri labdájával lépett ki a bal szélen Beretka, aki az alapvonalig vezette, majd visszahúzta védője mellett, visszapasszolt a középen, a tizenhatos előterében érkező társának, akinek kapáslövése azonban jóval a kapu fölött kötött ki.
46'
A SZEOL kezdte a második félidőt. A szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Pontban a 45 perc leteltekor le is fújja az első félidőt Pillók Ádám: nehezen kezdett a SZEOL, de aztán a gól megnyugtatta Tóth Ákos tanítványait, és a folytatásban veszélyesebben is futballoztak ellenfelüknél.
42'
Havasé a meccs első sárgája, aki valósággal letarolta a bal oldalvonal mellett Maksimovicot hátulról - ez akár sötétebb színű lap is lehetett volna.
38'
Beretka csak egy picivel hosszabban indította a kelleténél Kérit, ugyanakkor Bozsó is jól élt együtt a játékkal, így tisztázott a meginduló szegedi elöl.
34'
Ígéretes támadást akasztott meg belépőjével Havas, miután Maksimovic sarokkal készítette le Beretkának, aki lendületből lefutotta ellenfelét, viszont Havas mellett már nem tudta eltolni, sem elpasszolni a labdát, középen Maksimovic, míg a jobb oldalon Kormányos várta a passzt.
32'
Máris cserél a Monor: nem tűnt sérültnek Miholics, minden esetre lehívja őt Horváth Dávid, a helyét Sárai Zoltán foglalja el - úgy tűnik, ez szerkezetben sem von maga után változtatást.
29'
A vendégek szöglete után a SZEOL is megindulhat egy kontrával, miután Dongó kézből játssza meg jól Kérit, azonban mikor már beadhatná a szélső, támadófaultot ítél Pillók.
28'
Egy balról, az oldalvonal mellől elvégzett szegedi szabadrúgás után kontrázhatott a Monor, Hunya érkezett a második hullámban, ezúttal a csavarást választotta, de Dongó bravúrral kitolta az alsó elöl!
26'
Ráczot figyelmeztetik utoljára: több fault nem fér bele, különben Pillók Ádám előhúzza a lapot. A szabadrúgás után Hunya is egy átlövéssel próbálkozik, de nem tudta erővel kapura lőni, így Dongó könnyedén gyűjti be.
25'
Beretka lövése vált ki tapsot a szurkolókból: egy átvétel után mintegy 17 méterről lőtte el a támadó Bozsóval szemben, de szép vetődést mutatott be a kapus is a bal alsó felé tartó labdánál.
23'
Többnyire mezőnyjáték az utóbbi percekben: a Monor főleg a széleken próbálkozik, de nem tudnak a szegedi védők mögé kerülni.
16'
Rácz most hátul is sokat tett hozzá: megint a jobb oldalon ment el Bene, majd az ütembern érkező Sárközi elé tálalt laposan, aki a tizenhatoson belülről, a kapuval szemben lőhetett volna, viszont Rácz becsúszva blokkolta a lövést!
13'
Maksimovic teszteli Bozsót: egy labdaszerzés után Fülöp látja meg jól a területet a támadó előtt, be is tudja löbbölni elé, majd Maksimovic egy pattanás után, 18 méterről a balösszekötő helyéről lőtt, a kellemetlen, pattogós lövést magabiztosan fogja a monori kapus.
10'
GÓÓÓÓL! Az első szegedi szögletnél remekül érkezik középen Rácz, aki nagy erővel fejel a monori kapu bal sarkába, 1-0! Kissé megnyugtatólag is hathat a szegediekre a gól, mert az első tíz percben veszélyesebben futballozott a Monor.
9'
Most be tudja szorítani ellenfelét a saját kapuja elé a SZEOL, szinte minden játékos a monoriak térfelén.
5'
Itt már Dongóra is szükség volt: Bene sprintelt el a jobb szélen, majd az alapvonalról középre tett labdájánál Petrezselyem lövését ütötte ki a szegedi kapus, a kipattanót pedig fölé vágták a vendégek öt méterről, ez nagy helyzet volt!
1'
Rögtön Beretka léphetett volna ki ziccerben Maksimovic indítása után, de Havas remekül olvasta a játékot, és fejjel tisztázott a csatár elöl.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL hagyományos kék-fekete mezben játszik, míg a Monor fehér, oldalt kék dresszben lép pályára.
16.57 - Ahogy az várható volt, néhány helyen változott a SZEOL kezdője, így a múlt heti csapathoz képest most az elejétől fogva játszik Kormányos Kolos, Fülöp Tibor és Beretka Péter is. A kispadról a kapus Grund Richárd mellett Végh Arielt, Kántor Mátét, Müllerlei Szabolcsot, Buzási Pétert és Varga Richárdot vetheti be Tóth Ákos a meccs alatt. 16.53 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból! A két csapat már befejezte a bemelegítést, egészen tavaszias időben vághatnak neki a felek a mai meccsnek. A mérkőzés Pillók Ádám sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.