Sport

Vízilabda: három földrész válogatottjai csapnak össze a hét végén Szegeden

Vízilabda: három földrész válogatottjai csapnak össze a hét végén Szegeden

2014. július 24., csütörtök
Vízilabda: három földrész válogatottjai csapnak össze a hét végén Szegeden
magyar_szeb_vizilabda-_torna_mj-027

Idén második alkalommal rendezik meg az U18-as válogatottak részvételével zajló Tiszavirág Nemzetközi Vízilabda Kupát az újszegedi sportuszodában, ezúttal július 25. és 27. között.

A csütörtök délelőtt a megmérettetés névadójaként szolgáló Tiszavirág Étterem falai között rendezett sajtótájékoztatón

Bakos Orsolya

, a vendéglátóhely üzletvezetője úgy fogalmazott, a kupa célja, hogy az utánpótlás vízilabdát nemzetközi piedesztálra emeljék, és kinyissa a világot a fiatalok előtt. Kifejtette, nagy örömükre szolgál, hogy névadó szponzorként e küldetés mögé állhatnak, és szívesen támogatják azt a jövőben is. „Montenegró és Magyarország dobogós helyezéseket ért el az utóbbi utánpótlás világbajnokságokon, míg Brazília a junior korosztály pánamerikai bajnokaként érkezik. Rájuk már olyan tekintetben is érdemes lesz odafigyelni, mint a 2016-os olimpia házigazdáira, amire nagyon komolyan készülnek. Külön törekvésünk volt, hogy a brazilokat is megnyerjük a tornánk résztvevőjének. Ausztrália erejét pedig hűen tükrözi, hogy egy múlt héten rendezett szicíliai megmérettetésen a magyar csapatot, Montenegrót és a hazai vízben szereplő olaszokat egyaránt megverték” – mutatott rá a mezőny erősségére

Szabó Zoltán

, a kupát rendező Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója. Hozzátette, a torna komolyságát növeli, hogy ez az utolsó éles felkészülési lehetőség e korosztály számára az isztambuli világbajnokság előtt.

SZS20140724_tiszavirag_nemzetkozi_vizilabda_kupa_sajtotajekoztato_001

Varga Péter

, a Szegedi VE vezetőedzője elmondta, bízik benne, hogy a Tisza-parti gárda kötelékébe tartozó

Manhercz Krisztián

és

Hulmann Kristóf

meghatározó szerepet töltenek majd be a magyar nemzeti együttesben. „Nem csak a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nek, de Szeged városának is nagyszerű lehetőség, ha egy világszínvonalú eseménynek adhat otthont” – hívta fel a figyelmet

Gusztos Gábor

, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgató-helyettese. Kitért rá, több csapat jelentkezett, mint ahány nevezést végül el tudtak fogadni. Akár 8-10 indulóval is meg lehetne tartani a tornát, ehhez azonban elengedhetetlen lenne egy korszerű, nagyobb sportuszoda Szegeden. Ehhez kapcsolódóan Szabó Zoltán kifejtette, valóban szeretett volna beszállni a küzdelmekbe Egyiptom, Németország és Szerbia is, ám az említett akadályok miatt e nemzetek már nem fértek be a mezőnybe. Úgy fogalmazott, töretlenül bíznak egy új uszoda felépülésében, és ennek elősegítésére, ahogyan eddig is, mindenféle együttműködésre nyitottak. A sajtótájékoztatón elhangzott, az eredeti programtervezethez képest várható egy változás. A felnőtt válogatott Eb-elődöntője pénteken 19 órakor kezdődik, ezért az eredetileg 18 óra 30-ra kiírt Magyarország – Kanada mérkőzést 17 órára teszik át, ezzel egyetemben pedig a Brazília – Ausztrália összecsapás kerül későbbre. A II. Tiszavirág Nemzetközi Vízilabda Kupa találkozóit a Szeged Városi Sportuszodában rendezik, az összecsapások megtekintése díjtalan.

A program:

Július 25., péntek:

9.30: Montenegró – Ausztrália 11.00: Magyarország – Brazília 17.00: Magyarország – Kanada 18.30: Brazília – Ausztrália

Július 26., szombat:

9.30: Kanada – Ausztrália 11.00: Brazília – Montenegró 17.00: Kanada – Montenegró 18.30: Magyarország – Ausztrália

Július 27., vasárnap:

9.30: Kanada – Brazília 11.00: Magyarország – Montenegró 12.30: eredményhirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.