Sport

Labdarúgás: tisztes helytállásban bízik a Vasutas az éllovas ellen

Labdarúgás: tisztes helytállásban bízik a Vasutas az éllovas ellen

2013. november 8., péntek
Labdarúgás: tisztes helytállásban bízik a Vasutas az éllovas ellen
utc_szvse24_gs

Szombaton a SZVSE-pályára látogat a listavezető Hódmezővásárhely a gödörben lévő Szegedi Vasutas vendégeként.

Október közepén termett babér utoljára a jelenleg 11. helyen álló Szegedi Vasutasnak a megyei élvonalban, s ahogy mind foghíjasabb a gárda, s mind nehezebb ellenfelek jönnek, úgy szalad egyre nagyobb pofonokba a szebb napokat is megélt egység. Szombaton 13.30-tól az a Hódmezővásárhelyi FC lesz Hegyesi Zsolték vendége, amely viszont egyenesen szárnyal, veretlenül vezeti a tabellát, s pontot is csak az első fordulóban vesztett. Az esélyek egyértelműek, csoda nem valószínű.

ONLINE!

Szombaton 13.30-tól élőben közvetítjük a Szegedi VSE - Hódmezővásárhelyi FC megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzést! Tartson velünk, szurkoljon kedvenceinek!

Részben megyehármas kerettel a tisztes helytállás a cél

"Nem áll jól a szénánk, sőt 'a helyzet fokozódik'... A múlt héthez képest

Fülöp Csaba

öt sárga lapja,

Papp Ádám

kiállítása miatt fog hiányozni, ráadásul

Busa Bence

is sérüléssel bajlódik. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, az első csapatunk kerete nem rúg 11 főre, így a megyehármas gárdából kell feltöltenünk a keretünket úgy, hogy még a kezdőbe is kénytelen leszek ilyen játékost tenni, mert jelenleg a két kapusunkkal együtt vagyunk 11-en..." - ecsetelte a megtépázott SZVSE állapotát

Berki István

. A tréner hozzátette, az esélyeket illetően nincsenek illúziói. "Megpróbálunk tisztességgel helytállni, s elkerülni egy nagy gólarányú vereséget. A csapat minden tagja meg fog tenni mindent ami erejéből telik. Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb mélypontján vagyunk, de bízom benne, hogy kijövünk a gödörből előbb-utóbb. Nem vagyunk elkeseredve, ilyenek mindig benne vannak a futballban" - zárta gondolatait a szakember.

Ismét betalál-e a SZVSE ellen Huszka Milán?

Vásárhelyen - elsősorban a világítással ellátott műfüves pálya jóvoltából - a zsúfoltság ellenére is a szokásos heti menetrend szerint készülhetett a hazai gárda a szombat délutáni, SZVSE elleni összecsapásra. Az elmúlt hétvégi újabb győztes mérkőzés ismét megerősítette a gárdát abban, hogy a stabil védelem továbbra is a csapat erőssége és amennyiben a helyzetkihasználás javul, akkor az egygólos győzelmek akár nagyobb arányúakká válhatnak.

hfc_tape26_gs

A hétvégi találkozóval kapcsolatban

Dezső Ferenc

, a HFC vezetőedzője a következőket mondta: "Sajnos ismét vannak maródiak a keretünkben, hiszen a hetek óta vírusos betegséggel bajlódó és várhatóan az őszt már kihagyni kényszerülő

Tóth József

mellett

Varga Róbert

és

Király Dávid

belázasodott, míg

Nagy Andrásnak

kiújult a korábbi húzódásos sérülése, így szerepeltetésük kérdéses, szerencsére eltiltottunk viszont nincs. Hét közben játszottunk egy felkészülési mérkőzést az ifjúsági "A" csapatunkkal és remélem ez jó hatással lesz a hétvégi formánkra. Néhány változás biztosan lesz a Tápé ellen szerepelt csapathoz képest. Ezek közül az egyik tervezett, hiszen a kapuban - bár

Vasas Gáborral

elégedett vagyok - ismét szeretnék lehetőséget biztosítani másik kapusunknak,

Nagyistván Ádámnak

is. A védelemben nincs okom változtatásra, míg a középpályán kérdéses, hogy a betegséggel bajlódók közül kikre számíthatok szombaton. Valószínű, hogy a Tápé elleni találkozón mindössze nyolc percet kapott 18 éves fiatalunk,

Huszka Milán

kezdeni fog. Milán az elmúlt szezonban a SZVSE ellen háromszor is betalált, a Szegeden 2012 őszén 2-1-es vásárhelyi győzelemmel végződött találkozón emlékezetes nagy gólt lőtt, míg a legutóbbi HFC II. - SZVSE derbin kétszer is gólozott, remélem szombaton is igazolni fogja döntésem helyességét. Mi is hallottunk arról, hogy hétvégi ellenfelük sok gonddal küzd, ami az UTC elleni találkozón továbbiakkal bővült, hiszen a két középső védőjük közül Papp Ádámot kiállították, míg a védelem oszlopának számító Fülöp Csaba begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ők biztosan nem léphetnek pályára. A korábbi sérültjeik közül

Simon István

és

Hegyesi Zsolt

az UTC ellen már játszott, bár utóbbi a hétfői NB I-es futsal bajnokin ismét megsérült, de úgy készülünk, hogy ők és a három mérkőzésre szóló eltiltását letöltött támadó,

Kiss Balázs

is pályára lép ellenünk, így közel sem számítunk könnyű mérkőzésre, hiszen ellenfelünk fiatal, bizonyítani akaró együttes. Amennyiben sikerül a találkozó elején gólt lőnünk, az megkönnyíthetné a dolgunkat, ellenkező esetben nehéz kilencven perc várhat ránk" - közölte a vásárhelyi tréner. Három fordulóval az őszi idény vége előtt tehát a vendégek számára a veretlenség megőrzése a tét, ráadásul egy újabb három ponttal szinte már biztosnak tűnik, hogy a vásárhelyiek a dobogón végezve vonulhatnak téli pihenőre.

A SZVSE várható kerete:

Pluhár, Szabó G. (kapusok), Báló M., Nagypál, Szántó, Tanács, Simon, Hegyesi, Bagi, Kiss B., Németh, Duranyik, Mazula, Terjéki, Jánk, Reinhardt.

A HFC várható kezdőcsapata:

Nagyistván - Jesenszki, Antal, Kökény, Marton, Keller Z., Huszka M., Konc A., Varga M., Hatvani J., Szabó M.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén (2013. március 16.):

Hódmezővásárhelyi FC II. - Szegedi VSE 3-1 (1-0)

HFC II.:

Nagyistván - Jesenszki, Juhász I. S., Tóth J., Szentirmai, Muzsik (Paczuk P. 56'), Király D., Varga M., Marton, Huszka M., Szabó M. (Huszár L. 72'). Edző: Rostás Károly. SZVSE: Pluhár - Bálint D., Ágoston P., Fülöp Cs., Nagypál P., Lévai K. (Busa B. 50'), Szántó D., Sztuparity G., (Vági Z. 65'), Mészáros T., Szalma G., Kiss B.

Edző:

Berki István.

Gólszerzők:

Huszka (6', 90'), Juhász I. S. (61'), ill. Kiss B. (55').

Így játszott a két csapat a legutóbbi (12.) fordulóban:

Ujszegedi TC - Szegedi VSE 6-0 (3-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Ámán András (Balla Krisztián, Fischer Attila)

UTC:

Tombácz - Ondrejó, Mészáros Z., Bilics, Szűcs D., Brinszky, Kerepeczki, Bernát, Balogh Á. (Gajdacsi 74'), Bitó (Szentes-Bíró 67'), Mészáros T.

Vezetőedző:

Major László.

SZVSE:

Pluhár - Báló M., Fülöp, Papp Á., Nagypál, Szántó D., Tanács (Németh V. 52'), Simon, Hegyesi, Busa, Bagi (Jánk 60').

Vezetőedző:

Berki István.

Gól:

Bernát (4', 72', 79'), Ondrejó (13', 20'), Brinszky (48').

Sárga lap:

Tanács (29'), Báló M. (62')

Kiállítás:

Ondrejó (41'), ill. Papp Á. (41').

Hódmezővásárhelyi FC - Tápé ESK 2-1 (1-0)

Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Csamangó Tamás, Fodor Lajos).

Hódmezővásárhely:

Vasas - Jesenszki, Antal, Kökény, Marton, Varga R., Keller (Nagy 70'), Konc (Huszka 82'), Szabó (Rácz 88'), Varga M., Hatvani.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

Tápé:

Kispéter - Szűcs, Szélpál (Dávid 86'), Cindel, Papdi (Vangel 54'), Pócs, Németh, Bárkányi (Fröhlich 57'), Márki (Cseh 61'), Péter, K.Tóth.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Hatvani (8'), Szabó (55'), ill. Pócs (65').

Sárga lap:

Varga R. (45'), Szabó (63'), Antal (80'), ill. Péter (80'), Németh (90+1').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.