Sport

Labdarúgás: meglepi-e a SZVSE a favorit Volánt?

Labdarúgás: meglepi-e a SZVSE a favorit Volánt?

2013. szeptember 20., péntek
Labdarúgás: meglepi-e a SZVSE a favorit Volánt?
szvse_tisza_volan36_gs

Az éllovas kék-feketék öt meccsből ötöt nyertek, jelezvén: a bajnoki címen és a feljutáson kívül más szóba sem jöhet. Ezúttal a vasutasokhoz látogatnak Faragó Bencéék.

Kettős szegedi rangadót rendeznek szombaton a megye élvonalában a SZVSE-stadionban. Az első felvonásban 14 órakor a SZVSE a hibátlan teljesítménnyel listavezető Tisza Volán SC Szegedet fogadja, majd 16 órai kezdettel az Ujszegedi TC és az FK 1899 Szeged néz farkasszemet.

Az esélytelenek nyugalmával a hazaiak

Ami az első párharcot illeti, a vasutasok a nyolcadik helyről kezdik a hatodik fordulót: eddig két-két győzelem és vereség, valamint egy döntetlen a mérlegük. Múlt héten gyűjtötték be az ikszet az FK 1899 Szeged vendégeként elért 1-1-gyel. A listavezető Volán ellenben még csak nem is hibázott, behúzta mind az öt mérkőzését, legutóbb a címvédő Tápét küldte haza 3-0-lal.

Online

A Szegedi VSE - Tisza Volán SC Szeged megye I-es összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 14 órától. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

"Most merőben más a helyzet, mint egy héttel ezelőtt, hiszen az FK ellen azt mondhattam, hasonló célokért küzdő, hasonló erősségű együttesek találkoznak. Ezúttal egyértelműen a vendégek az esélyesek, ugyanakkor nem feltartott kézzel lépünk majd pályára, meglepetést akarunk okozni" - kezdte Berki István. A SZVSE mestere úgy folytatta, az esélytelenek nyugalmával futhatnak majd ki a gyepre, éppen ezért bízik benne, remek teljesítménnyel esetleg meg is lephetik a látogatókat. A hazaiak helyzetét a hosszabb ideje maródi

Pécsek Tibor

sérülése,

Tanács Attila

hivatalos elfoglaltsága, illetve a legutóbb kiállított

Kiss Balázs

egymeccses eltiltása nehezíti, erre a trióra bizonyosan nem számíthatnak majd. Jó hír viszont, hogy

Papp Ádám

és

Lévai Kálmán

immár teljes értékű harcosok, mindketten szerephez juthatnak szombaton, akárcsak

Németh Viktor

, aki külföldön töltötte az egész nyarat, később kapcsolódott be a munkába, ám minden szempontból kezdi utolérni magát. A vezetőedző természetesen nem árulta el a SZEGEDma.hu-nak, hogyan néz majd ki a pontos hadrend, s milyen taktikával küldi majd ki övéit, annyit azonban megjegyzett, egyértelmű, hogy ezúttal nem játszhatnak nyílt sisakos, a támadójátékot előtérbe helyező focit, ha nem akarnak beleszaladni a késbe, akkor a stabilitásra helyezik a fő hangsúlyt. A masszív védekezésből persze gyors és hatékony kontrákat indítanának.

Maximális koncentrációt kér a Volán vezetőedzője

A vendégek trénere nem becsüli le az ellenfelet, s állítja, nem vár rájuk egyszerű feladat. "Nehéz meccsre számítok, mert a SZVSE fiatal, veszélyes gárda. Lelkesek, motiváltak a vasutasok futballistái, s egyáltalán nem lehet megjósolni, milyen napot fognak ki. A felfelé játékban akadnak kreatív és gyors embereik, akikre oda kell figyelnünk. Győzni akarunk, de tervünk valóra váltásához mindenkitől százszázalékos koncentrációra lesz szükség. Kisebb sérülések, betegségek akadnak a keretben, de bízom 'péntek doktorban', s abban, hogy szombat délután már mindenki bevethető lesz. Az öltözőben kiváló a hangulat, az öt győzelem pedig csak tovább javította azt. Remekül kezdtük a bajnokságot, ez tény, ám a munka minőségén mit sem változtattunk, a tabellát pedig igazából novemberben érdemes böngészgetni, akkor adjuk össze, ki mire jutott addig" - így

Tóth Ákos

.

A SZVSE várható kezdőcsapata:

Pluhár vagy Szabó G. - Ágoston, Báló R., Fülöp, Nagypál, Báló M., Szántó, Busa, Simon, Lévai, Hegyesi Zs.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó – Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi, Beretka, Kulacsik, Faragó.

Emlékeztetőül legutóbbi egymás elleni tétmeccsen (SZEGEDma-kupa, 2013. június 5.):

Szegedi VSE – Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-0).

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Gera (Túri, Kószó)

SZVSE:

Szabó G. – Ágoston, Fülöp, Báló R., Nagypál, Papp Á. (Kovács 40′), Szántó, Busa, Hegyesi, Szalma, Kiss B. Vezetőedző: Berki István.

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó (Puhalák 86′), Szilágyi (Mucsi 70′), Buzási, Beretka, Szélpál, Rácz (Szabó D. 59′). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gól:

Szabó A. (63′)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.