Politika

Így tiszteli az EU a jogállamiság és demokrácia alapelveit

Így tiszteli az EU a jogállamiság és demokrácia alapelveit

2 órája
Így tiszteli az EU a jogállamiság és demokrácia alapelveit

Az Európai Parlament épp, hogy megalakult, és már nem is akarja az összes európai választót képviselni. Ezt írta a Facebook-oldalán Bóka János az EP plenáris ülésével kapcsolatban.

 

Közel 18 millió polgár változás iránti igényét vette semmibe ma az Európai Parlament, amikor egyetlen alelnököt sem választott a Patrióták Európáért frakciójából

– fogalmazott a közösségi oldalán az európai uniós ügyekért felelős miniszter. Össztűz alatt vannak a Patrióták az Európai Parlamentben. Az Európai Néppárt színeiben összesen három képviselőt választottak alelnökké, rajtuk kívül az Európai Parlament alelnöke lett az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) kettő, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) öt, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) kettő, a Zöldek egy, valamint a Baloldal egy képviselője. A Patrióták Európáért frakció képviselői közül egy politikus sem kapott alelnöki tisztséget, annak ellenére, hogy a testület egyik legmeghatározóbb ereje lett.

Ez a parlamenti szokások és a tagállamok közös alkotmányos hagyományainak megsértése és tiszteletlenség a jogállamiság és demokrácia alapelveivel szemben

 – fűzte hozzá Bóka János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.