Sport

Labdarúgás: kiütötte a Szőreget a Székkutas + FOTÓK

Labdarúgás: kiütötte a Szőreget a Székkutas + FOTÓK

2013. augusztus 18., vasárnap
Labdarúgás: kiütötte a Szőreget a Székkutas + FOTÓK
szoreg_szekkutas15_gs

Előzetesen szoros csatára lehetett számítani, ám koncentrált játékával könnyedén gázolta el a vendég Székkutas a Szőreget.

Igaz, hogy a vezetést már a meccs első szakaszában megszerezték a vendégek, mégis végig nyílt volt a csata, még a második félidő 60. perceiben is, mikor már 0-2-re vezetett a Kutas. Kemény küzdelem folyt a pályán, nem kímélték egymást a játékosok, de mégsem voltak durva jeleneteket. A hazai gárda, ha elöl egy kicsit nagyobb önbizalommal játszik, a játékosok egyénileg többet vállaltak volna, akkor talán a gól is megérkezett volna és másképp alakul a találkozó. De mivel nem így történt sőt, a hátsó alakzat benézett egy szabadrúgást is, így a Székkutas győzelme teljesen megérdemelt.

Labdarúgó megyei II. osztály 1. forduló:

Szőregi RSE - Székkutas TC 0-4 (0-1)

Szeged, szőregi sportpálya, 100 néző. Vezette: Kasza (Varga A., Minda)

Szőreg:

Szendrei - Buknicz (Tóth T. 46'), Kucsera, Németh, Mityók T. (Túri 46'), Fehér, Sajtos (Juhász 69'), Ali (Méreg 46'), Bosnyák, Néma, Mityók G. (Csikós 57').

Vezetőedző:

Tóth Tibor.

Székkutas:

Molnár - Lászlai (Berta 77'), Hatfaludi, Szabó, Kiss, Bács, Borsodi, Bujáki (Török 52'), Kovács (Sipos 73'), Balogh, B. Kovács.

Vezetőedző:

Nagy István.

Gól:

Balogh (11', 58'), Borsodi (71'), Török (82').

Sárga lap:

Kucsera (25'), ill. Borsodi (41'), Lászlai (65'), Török (81'). Tóth Tibor:

Gratulálok a Székkutasnak, céltudatos játékkal lenullázott minket hazai pályán. A csapat nevében is elnézést kérek a szurkolóinktól.

Nagy István:

Az első félidő szenvedése után a másodikban jó ütemben rúgott gólokkal vált simává az eredmény, de ez csak látszat, mert az ellenfelünk is jó erőkből állt.

Online közvetítésünk:

90'
Egyetlen árva pillanatot sem hosszabbít a spori, véget vet a meccsnek. Kiütéssel nyert a Kutas.
86'
Tóth Tamás jobb oldali felfutása után kerül elé a laszti már bőven a 16-oson belül, közvetlen közelről, mintegy 5 méterről passzol kapura a támadó szőregi, de a visszavetődő Molnár elképesztő bravúrral tornázza ki a játékszert! Nem jön össze a szépítés sem a hazaiaknak.
84'
Néma két védő által szorongatva tör kapura, 15-ről durrant rá, épp csak mellé!
82'
A bal oldalról nagy lendületből egy csellel tör be a 16-oson belülre az imént sárgult Török, a kifutó kapus mellett a jobb kapufát trafálja el, de onnan a hálóba perdül a laszti! 0-4!
81'
Török sárgul egy rossz ütemű belépőért.
79'
Jobb oldalról, szélről teker kapura egy labdát Tóth Tamás, Molnár mezőnybe öklözi vissza. Közben az egyik rendezőt kell eltávolítani a pálya széléről a játékvezető utasítására. Kollégái tessékelik arrébb a zöldmellényest...
77'
Székkutasi csere: Berta váltja Lászlait.
73'
Kovács kap görcsöt, cserét is kér, Sipos érkezik helyére a kutasiaknál.
71'
Elalszik a hazai védelem, el is dől a meccs! A másik oldalon is a jobbösszekötő helyéről indul az akció, majd 40 méterre a kaputól szabadrúgással jöhet a Székkutas. B. Kovács magasan ível át a hosszúra, bealszik a hazai védelem, s a mezőny talán legkisebbje, a székkutasi cséká, Borsodi fejelhet a léc alá! 0-3!
70'
Németh a balösszekötő helyéről 28-ról tüzel kapura, Molnár előrevetődve ölre veszi a zsugát.
69'
Tóth Tibor 5. cseréje: Sajtos helyére Juhász.
65'
Lászlai nyújtott lábbal hátulról csúszik be, labdát ér ugyan, de lefújja a spori, és kioszt a székkutasi focistának egy lapot a veszélyes megmozdulásért.
64'
Kétgólos mínuszban a Szőreg mindent egy lapra feltéve támad, hogy faragjon hátrányából. Most épp 22 méterről jöhet szabadrúgással a hazai gárda, de Méreg lepasszolt labdáját elcsípik a vendégek.
58'
Szép egyéni akciót visz végig középen Balogh a védők között szlalomozva. A 16-oshoz érve spiccel szúrja kapura a pettyest, amit Szendrei ugyan reflexből kiüt, de a kipattanóra is odaér Balogh, s másodszor már nem hibáz: közelről a kapuba passzol! 0-2!
57'
Csikós érkezik Mityók Gábor helyére, ez már a negyedik szőregi csere.
52'
Bujáki helyett Török folytatja a Székkutasnál.
51'
Jobb oldalról Túrinak játszották be a labdát 15 méteren, futtából a guruló játékszert kapura is szúrja, ám fél méterrel mellé lő.
49'
A Szőreg kapuhoz szegezi ellenfelét, végül Molnár kapus vetődik ki, hogy felszedjen egy bejátszást a kapura rontó hazai támadó elől.
46'
A Székkutas kezdi a második félidőt.
46'
Buknicz helyére érkezik a Szőregnél Tóth Tamás. Hármas csere tehát a hazai csapatnál.
46'
A hazaiaknál Mityók Tamást Túri váltja.
46'
Ali helyett Méreg folytatja a szőregieknél.
45'
Véget vet az első félidőnek a spori.
41'
A vendégek csékája, Borsodi sárgul, veszélyesen rúg egyik ellenfele felé, akit egyébként úgy tűnik, nem ért el.
40'
A hajrára beszorul a Székkutas! A hazai rohamokat végül egy Buknicz-löket zárja 30 méterről, alig fél méterrel száll fölé.
35'
Balogh 18 méteres kellemetlen, a gólvonal előtt lepattanó kapáslövését tolja ki a jobb alsó előtt Szendrei kapus.
31'
Kemény férfias küzdelem zajlik sok ütközéssel és szereléssel. Az elmúlt percekben egy székkutasi szögletet jegyezhetünk fel, ám ezt is könnyedén elhárította a hazai védelem, míg a másik oldalon távoli átlövés száll mellé.
25'
Kucsera kap sárgát egy kemény belépőért. Balról 25 méterről lőhet szabadrúgást a székkutasi B. Kovács. Másfél méterrel fölé.
24'
Balogh lő 17 méterről a védőfalba. Kiegyenlített a játék az utóbbi percekben, mindkét oldalon adódnak lehetőségek.
16'
Bosnyák Márkóhoz kerül egy baloldali beadás, nem tudja meglőni, eltöri a labdát, ám a 15 méteren álló Mityók Gábor elé csorog a laszti! Ő pedig senkitől sem zavartatva a jobb kapufa mellé passzol...
13'
Bal oldali beadást lő kapásból 15-ről Mityók Tamás - pontosan Molnár kapus kezébe.
11'
A bal oldali sarokrúgás a hosszú oldalon találja meg Borsodit, aki visszafejeli a labdát a másik oldalra, ott pedig érkezik Balogh, és közelről a kapuba stukkol! 0-1!
10'
Egy keresztbe passzolt labdával Balogh került helyzetbe, de kisodródik, szögletre ment a védő belelépve a lövésbe.
5'
Az első ellentámadásból ziccerben a Szőreg: Néma csap le egy eladott labdára, s két védő között tör kapura, de a jó ütemben kifutó Molnár mellett nem tudja elrúgni a bogyót.
4'
A vendég csapat erőszakosan letámadva ront neki a Szőregnek, így az első percekben csak a hazai térfélen folyik a játék, a sárga mezesek beszorulva védekeznek egyelőre.
1'
Kasza játékvezető sípjába fúj, útjára indul a labda, a szőregi lábak hozzák mozgásba.
16.50: Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat a szőregi futballpályáról! Kellemes futballidő van, hétágra süt a nap, felhőnek nyoma sincs az égen, s alig lengedez szellő a szögletzászlók között - minden adott egy jó meccshez! A hazai szőregiek talpig citromsárgában, a vendég székkutasiak pedig világoskék-sötétkék összeállítású szerelésben futballoznak majd. A mérkőzés közvetítése 17 órakor kezdődik, a labda Kasza László játékvezető jelére indul útjára.

A találkozó elé

Igazi rangadónak ígérkezik a két, megyekettes bajnoki címre is esélyes csapat derbije. A tavaly 5. helyen végzett hazaiaknál, de az ezüstérmes vendégeknél sem volt nagy játékosmozgás: a Szőregtől egy ember távozott (Markó Tibor - FK 1899 Szeged), ketten érkeztek (Vizi Dávid - ifiből, Néma Dávid Márk - Újszentiván), míg a Székkutasnál ketten mentek (Katona Zsolt, Nagy Szabolcs), s egy fő érkezett (Molnár Milán - Mindszent). Tóth Tibor, a hazaiak trénere csapata szépségdíjas játékával szolgálná ki a hazai közönséget a bajnoki cím elérésért vívott hosszú küzdelemben, míg a vendégeknél Nagy István edző komoly fegyverténynek értékeli, hogy sikerült a gárda magját egyben tartani, s ennek megfelelően tavalyi formájukat átmentve őszre az élmezőnyt célozzák meg, érmes helyre, akár bajnoki címre áhítozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.