Sport

Labdarúgás: ismételne a címvédő, visszavágna a kihívó a SZEGEDma.hu-kupában

Labdarúgás: ismételne a címvédő, visszavágna a kihívó a SZEGEDma.hu-kupában

2013. június 12., szerda
Labdarúgás: ismételne a címvédő, visszavágna a kihívó a SZEGEDma.hu-kupában
szegedma_magyarkupa_gs

Csütörtökön fináléjához érkezik a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, ahol a tavalyi végső párharc fog megismétlődni a címvédő Csanádpalota és a Mórahalom csapatai között.

A megyei kupa futballtörténelme ismétli önmagát: napra pontosan a csütörtöki döntő előtt egy esztendővel

a Csanádpalota és a Mórahalom vívta

a sorozat fináléját, amely - némi meglepetésre - az akkor a Nemzeti Bajnokság harmadosztályába feljutó, megye I-es bajnok homokhátiak 4-1-es vereségével végződött.

ONLINE!

A megyei kupadöntőt Csanádpalota - Mórahalom csatáját a SZEGEDma.hu élőben közvetíti csütörtökön 18 órától! Szurkoljon velünk, szurkoljon nálunk kedvenceinek!

Az ellenfél gyenge pontját keresi a Csanádpalota

„Ez már a harmadik év, hogy sikeres a megyei kupamenetelésünk: két éve harmadikok lettünk a négyes döntőben, tavaly megnyertük a finálét, és idén is a kupáért vívhatunk” – emlékezett a sikerszériára

Molnár László

, a Csanádpalota elnöke. Amint elmondta, idén a sorsolás kegyét is élvezték eleinte, de aztán keményre fordultak a küzdelmek. A

szentesi negyeddöntő

nagyon kemény párharc volt, de a motiváció és egy kis szerencse segített. Hasonló volt a forgatókönyv

a döntőbe jutásért a Tisza Volán SC Szeged ellen

. „Csapatként küzdöttünk, csúsztunk-másztunk a pályán, igazi parázs csatát vívtunk, egymásért hajtottunk, és nem ismertünk elveszett labdát. Itt is meg kell említenünk Fortunát, hiszen a tizenegyespárbajnál ismét segítségünkre volt, ahogyan

Hajdu

kapus is, aki nagyon jó reflexekkel rendelkezik, az egész meccsen biztos pont volt” – emelte ki Molnár. Mint említettük fentebb, a Csanádpalota tavaly is a Mórahalommal találkozott a fináléban, akkor 4-1-re diadalmaskodtak a palotaiak. „Most sokkal erősebb Mórahalommal küzdünk majd, negyvenszázaléknyi esélyt adok a győzelmünkre, remélem, sikerül rátapintani ellenfelünk gyenge pontjára. Már az országos főtáblán vagyunk, ott az a cél, hogy egy picit lépjünk előrébb. Tavaly két kört mentünk,

a REAC ellen estünk ki

, de egy kis szerencsével el is kerülhettük volna a bukást. A társaságunk zöme együtt marad, az a célunk, hogy továbbra is meghatározó csapat legyünk a megye első osztályának, olyan gárda, aki bárkit meg tud verni. A kupában jó lenne egy komolyabb csapatot 'hazahozni', szurkolóink nagyon élveznék” – zárta gondolatait a szakvezető.

Presztízsből nyerne a Mórahalom

Mórahalmi részről a Sándorfalva ellen vívtak hasonlóan izgalmas meccset, mint a Palota és a Volán - a negyeddöntő

csak büntetőkkel dőlt el

a Csák-legénység javára, az elődöntő azonban

gólparádét hozott

Tiszaszigeten. "Az elődöntőben a kapanyél is elsült, ahogy mondani szokás, minden sikerült, de a legfontosabb, hogy szerencsére sérülés nélkül lehoztuk a meccset" - közölte az edző. Bár egy évvel ezelőtt nem ő volt a csapat trénere, hanem a kupában a Csanádpalotával szemben a Volán élén is alulmaradó

Tóth Ákos

,

Csák Zoltán

is érzi a találkozó presztízsértékét. "Számomra a találkozó legnagyobb pikantériája, hogy megismétlődik a tavalyi döntő, sokakkal ellentétben a rivális csapat összetételével nincs problémám. Jó kapcsolatot ápolok a csanádpalotai vezetőkkel is" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak a mórahalmiak mestere. "Láttam

a palotaiak FK 1899 Szeged elleni bajnoki meccsét

, és tudom, hogy pörgős, stílusos, jó focit játszanak" - vélekedett az ellenfélről Csák Zoltán, hozzátéve: szerdán edzenek, csütörtökön pedig igyekeznek visszavágni. "Tét igazából nincs rajtunk, presztízsből szeretnénk nyerni, felszabadultan futballozva" - összegzett. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013-as döntőjét csütörtökön, este 18 órától vívják a Felső Tisza parti stadion centerpályáján. A játékvezető

Lovas László

lesz. A bronzmeccsre 16 órakor kerül sor a műfüves pályán a Tisza Volán SC Szeged és a Tiszasziget között. Az eseményre ingyenes a belépés.

A Csanádpalota várható kezdőcsapata:

Hajdu – Piue, Tambor, Veréb, Cotuna, Siclovan, Halász, Luculescu, Pavel, Gabor, Vladan.

A Mórahalom várható kezdőcsapata:

Czirják – Nagy Z., Sarnyai, Szűcs, Magyar, Ngalle, Vojnic-Zelic, Szvoboda, Domonkos, ifj. Csák, Faragó.

Emlékeztetőül a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntőjében:

Csanádpalota FC – Tisza Volán SC Szeged 1-1 (1-0), büntetőkkel 4-3

Csanádpalota, 100 néző. Vezette: Brezovai (Bartucz, Szeles)

Csanádpalota:

Hajdu – Piue, Tambor, Veréb (Erdélyi 77′), Cotuna, Siclovan, Halász, Luculescu, Pavel, Gabor, Vladan (Szellelki 67′).

Megbízott edző:

Putárik György.

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Szabó A., Grünvald, Dargó, Puhalák (Szabó D. 46′), Szilágyi, Beretka, Buzási (Rácz 46′), Szélpál, Kazi.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Piue (10′), ill. Rácz (78′).

Sárga lap:

Gabor (23′), Hajdu (41′), ill. Szabó A. (41′).

Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 2-16 (1-6)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos).

Tiszasziget:

Reguli – Varga Z., Kiss Szabó, Juhász Á. (Tóth A. 46′), Gyimesi (Kató 16′), Juhász I. (Dudás 63′), Drágity (Tóth T. 46′), Tóth J., Szalma Á., Jankó, Gárgyán. Vezetőedző: Kiss Róbert.

Mórahalom:

Czirják – Nagy Z., Sarnyai (Mészáros 46′), Szűcs, Magyar, Ngalle (Kothencz 53′), Vojnic-Zelic, Szvoboda, Domonkos (Szőke 46′), ifj. Csák, Faragó. Vezetőedző: Csák Zoltán.

Gól:

Tóth J. (16′), Szalma Á. (80′), ill. Faragó (3′, 74′), ifj Csák (13′, 39′, 42′, 48′, 66′), Vojnic-Zelic (23′), Ngalle (33′), Mészáros (49′, 51′), Szőke P. (62′, 81′, 83′, 84′, 86′).

Sárga lap:

Szűcs Sz. (22′)

A SZEGEDma.hu CSMMK tavalyi döntője:

Mórahalom VSE – Csanádpalota FC 1-4 (1-2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Madácsi János, Szalai Szabolcs, Túri Tamás.

Mórahalom:

Stankovics – Bokányi, Vojnic-Zelic, Udvari, Mészáros (Tüskés 46′), Kothencz, Lázár, Patarcic (Varga K. 65′), K. Tóth, Tóth A., Szőke.

Edző:

Tóth Ákos.

Csanádpalota:

Bordás – Cost, Sepsik (Varga R. 82′), Veréb (Zsigmond 89′), Varga Cs., Trényi, Savin, Bimbo (Apostol 74′), Halász, Szellelki, Csókás.

Vezetőedző:

Koczkás Zoltán.

Gólszerző:

Szőke P. (39′), ill. Csókás Cs. (26′), F-T. Bimbo (35′, 53′), D. Cost (92′).

Sárga lap:

Mészáros, Tüskés, Udvari, ill. Trényi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.