Sport

FK: pont nélküli helytállás a kék-feketéknél

FK: pont nélküli helytállás a kék-feketéknél

2010. március 21., vasárnap
FK: pont nélküli helytállás a kék-feketéknél

Nagy küzdelemben, hősies helytállással maradt alul az FK 1899 Szeged csapata az éllovas Bakssal szemben a megyei labdarúgás második vonalának bajnokságában. Vert helyzetből egyenlítettek 3-3-ra, de egy buta kiállítás és egy elkerülhető gól végképp eldöntötte sorukat.

Nagy küzdelmet hozott a megye II. Homokháti csoportjának rangadónak beillő összecsapása. A bajnoki éllovas Baks látogatott a kék-feketékhez. Négy hónapja nem játszott hazai környezetben bajnoki mérkőzést a szurkolók csapata. Ez meg is mutatkozott a nézőszámon, hiszen szép számmal látogattak ki a kellemes tavasz eleji időben a Felső Tisza parti Stadionba. Talán a tavaszi fáradtság számlájára írhatjuk az álmos, és igen gyenge produkciót hozó első félidőt. A kezdeti puhatolózás után végül a baksiak szerezték meg a vezetést. A mérkőzésnek ebben a periódusában a szegedieknek olykor a labda felhozatala is problémát okozott. Egy jó ütemű kiugratásból szerzett góllal azonban sikerült szépíteni. Ez azonban nem hozta játékba a kék-feketéket. A bajnokaspiráns két megingást is kihasznált, így előnnyel mehettek a szünetre. A félidőben átszervezte csapatát

Hüvös Gábor

. Ennek meg is lett az eredménye: fokozatosan átvette a játék irányítását a Szeged. A csapat teljesen más felfogásban kezdett el futballozni. Markáns, célratörő játéknak előbb szépítés lett a hozománya.

Turján György

nagyszerű cselsorozat után hozta vissza a reményeket, majd egy rosszul elvégzett szabadrúgás utáni kapu előtti kavarodásból ismét egyenlített az FK. Sajnos ami ezt követte, az maga volt a rémálom. Három perc alatt végérvényesen elvesztette a találkozót a Szeged. Előbb egy buta fegyelmezetlenség, majd egy elkerülhető gól szabott gátat a bravúrnak. Innen már nem tudott felállni a csapat.

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 16. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Baks KSE 3-4 (1-3).

Szeged, Felső Tisza parti műfű, 200 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Nyakas Szabolcs és Cseh Géza).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Nagy, Havas, Turján, Meszes, Juhász (Halász 59'), Dóra, Joszt (Lednitzky 46'), Ács, Holecska (Majoros 79'), Túróczi (Fodor L. 46'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Baks:

Tóth M. - Bereczki, Potor (Papp 88'), Tóth A., Kovács, Kasza, Vári (Balogh 51')), Bánfi, Kiss, Kapornai, Szalai V. (Varga 79'). Edző: Kálmán Róbert. Gólszerzők: Holecska (23'), Turján (65'), Havas (78') illetve Tóth A. (12'), Potor (33'), Bereczki (40'), Kiss (84'). Sárga lap: Holecska (50'), dr. Havas (71'), Dóra (74') ill. Kovács (63') Kiállítva: Ács (81'). Jók: Turján, Lednitzky ill. Potor, Tóth A., Kiss.

Ifjúsági mérkőzésen:

FK 1899 Szeged - Baks 3-5 Hüvös Gábor:

Nem látszódott a mérkőzésen a tabella által mutatott különbség a két csapat között. Hatalmas akarattal tudtunk kiegyenlíteni 3-1-es vert helyzetből, és épp egy pici kellett volna, hogy itthon tartsuk az egy pontot. Sajnos nem sikerült. A két rangadó után – ahol bár pontok nélkül, de nem vallottunk szégyent – most már itt az ideje, hogy elkezdjük a felzárkózást az élmezőnyhöz. A szombati találkozón szeretném kiemelni Turján György és Lednitzky András játékát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.