Sport

Vb-napló szombat: Vajdánál minden elsötétült

Vb-napló szombat: Vajdánál minden elsötétült

2009. augusztus 15., szombat
Vb-napló szombat: Vajdánál minden elsötétült

Hiányzik a Beé-közép

Szomorkás hangulat uralkodott el sokáig a fiúk ezer méteres szereplése miatt a magyar csapaton. Szerencsére a lányok megadták az alaphangulatot és szereplésük a statisztikának is jót tett.

Tanulságos napon vagyunk túl Kanadában a kajak-kenu világbajnokságon. A döntők első napján szerencsére a hölgyek kitettek magukért, így a statisztika elfogadható: 2 aranyérem és egy bronzérem.

Kovács Kati

előtt le a kalappal, aki a hatalmas K4-es döntőt követően, megnyerte az egyest. Óriási stratégiai győzelem volt a

Janics Natasa

, Kovács Katalin,

Kozák Danuta, Benedek Dalma

csapat győzelme. Nati a döntő előtt behergelte a többieket is. Az előfutam után ugyanis nagyon mérges volt, mert nem ment a hajó. „Majd megszakadtam úgy eveztem. A többiek is húzták, ahogy bírták. Ezek a németek az elején hatalmas iramot diktáltak, aztán meglepődtek, hogy ott vagyunk rajtuk. Mindannyian nyerni akartunk és ez sikerült” – mondta mámorosan Natasa. Amikor beért a négyes a célba látszott teljesen elkészült az erejével versenyzőnk. De a többiek is levegő után kapkodtak. Képzeljék, ezután kellett Kovács Katinak egyest mennie. Fantasztikus, amit a lányok produkálnak. Ők is és minden magyar versenyző nagyon hiányol valamit, ez pedig a Beé-közép. Nem lehet itt

Beé

papa maroknyi csapatával, akik nagyon régóta minden vb hangulatát megadják és különösen sokat jelent biztatásuk a finiselő magyar egységeknek. Nincs dobszó, sem harsona. Ki tudja, talán a megszokás, talán a személyes kötődés, nekem is nagyon hiányoznak. A szövetség megígérte az olimpia után, hogy kanadai utazásukat támogatja. Ez elmaradt, ők pedig nem tudnak bevállalni egy éven belül egy pekingi és egy kanadai utat. Persze nem lehet erre fogni a fiúk ezer méteres szereplését. Fájó, hogy egyetlen egység sem jutott a dobogóra, de el kell fogadni. Nekünk szegedieknek még inkább rosszul esett olimpiai bajnokunk és világbajnoki címvédőnk,

Vajda Attila

nyolcadik helye. „Teljesen kihajtottam magam. Nyolcszáz méternél minden elsötétült, örültem, hogy beértem a célba.” – mondta nagyon elkeseredetten kenusunk. A baki kell, hogy figyelmeztessen edzőt, versenyzőt, klubvezetőt, köztük engem is, hogy igenis az olimpia után pihenőt kell adni a versenyzőknek. Ezen azt értem, hogy csak egy számot felvállalni. Attila három számban indul Dartmouth-ban. Úgy tűnik, neki ez az olimpia után sok. Rosszul esett mindenkinek a kudarc, de ez benne van a sportban. A vb után nyugodt körülmények között értékelni fogjuk a helyzetet és meghatározzuk a további utat, amelyen haladnia kell Attilának. Hiszek abban, hogy a következő években sokkal jobban fog szerepelni. Tegyük hozzá, nagyon sűrű a mezőny, mindig csúcson teljesíteni rendkívül nehéz. Ezzel nem Attilát szeretném felmenteni, hanem ezek tények. Itt vannak a fehéroroszok, 2000 óta szisztematikus, nagyon kemény építkezésbe kezdtek, ami olyan jól sikerült, hogy kajak-kenu nagyhatalom Belorusszia. Sokáig búslakodni nem szabad a szombati eseményeken, hiszen vasárnap következnek az ötszázas és a kétszázas döntők. Viszont nagyon szomorú, hogy nem minden számot közvetít a kanadai televízió, ami a sportág népszerűsítésének nem tesz jót. Sajnos a kanadai világbajnokság lebonyolításával kapcsolatosan rengeteg kifogásolni való van. Az, hogy nem építettek dobogót a helyezetteknek szinte mindenki szóvá teszi, a sportolóknak kimondottan rosszul esik.

Elmondta: Petrovics Kálmán, a Démász Szeged VE igazgatója

Lejegyezte: Cs. Gát László

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.