Rúzs

A női mellek mint megtévesztő jelzések?

A női mellek mint megtévesztő jelzések?

2010. április 14., szerda
A női mellek mint megtévesztő jelzések?

Mi állhat a női mellplasztikázási fegyverkezés mögött? Létezik valós tudományos magyarázat arra a háborúra, amiről már azt sem lehet megállapítani, hogy ténylegesen a nők vagy a férfiak szítják?

Fegyverkezési háború

Felütésként kezdjünk egy olyan jellegű epés megjegyzéssel, ami mindnyájunk számára ismerősen cseng majd. „Hát valóban a sovány nőkre ráhegesztett görögdinnye lenne a vonzó?” A kérdést ne kezeljük költőinek, már csak azért sem, mert a napokban látott napvilágot a hír, hogy az egyik nőimell-implantátumot gyártó cég nem engedélyezett szilikongéllel töltött implantátumokat exportált nem kevesebb, mint 66 országba. Most mégse erre a botrányra koncentráljunk, hanem az alapvető belső motivációra, ami miatt a nők egy jelentős hányada mellei megnagyobbítását választja, egy másik jelentős hányada pedig ennek hiányában pusztán egy életen át elégedetlen alapvető adottságaival.

A női mell mint termékenységi szignál?

A női reproduktív szakaszban a mellek külalakja és mérete folyamatosan változik, fontos kiemelni, hogy a tejtermelő mirigyeken kívül zsírraktárokat is magában foglal. Ezek azok a zsírraktárok, amelyek szerepet játszanak a fogamzóképesség „jelzőrendszereként”, és még ezen felül bizonyos belső szervek védelméhez is hozzájárulnak. A női mellek rendkívül érzékenyek a táplálék felvételre, egy fogyókúra keretein belül az egyik elsődleges hely, ahonnan zsírmennyiséget veszít egy hölgy, ezt korosztálytól függetlenül mindenki megtapasztalhatja. Ezek a zsírpárnácskák – amelyek nem pusztán a mell területén helyezkednek el - jelzik a fertilitást és bizonyos életkori sajátosságokat is. Egészen egyszerűen a nagyobb női mellek preferenciája ezekre a szerény alapokra vezethetők vissza. Ez generálja a „megtévesztő szignál” kultúrájának eredőit, amiben a plasztikai sebészet egyik vezető beavatkozása népszerűségre tett szert. A mesterségesen megnagyobbított mellek attól lesznek megtévesztő jelzéssé, hogy dezinformációt szolgáltatnak a fogamzás képességéről, valamint az életkorról.

A baba fő táplálékforrása

Abban egyezményesen megállapodhatunk, hogy a női mellek elsődleges funkciója mérettől függetlenül nem más, mint a szoptatás, hisz a mellekben található tejelválasztó emlőmirigy a kicsik fő táplálékforrása. Bizonyos nyugati kultúrákban egyenesen illetlenség megkérdezni nőknek egymás között, hogy saját anyatejjel tudja-e az anyuka táplálni újszülött babáját, itthon senki sem rökönyödik meg ezen a kérdésen, ha egy nőtársa kíváncsiskodik. Az érdeklődés kellemetlen mivolta jobbára abból a tényből ered, ha probléma van, és nincs elegendő anyatej, de ma már külön erre szakosodott szoptatási tanácsadók segítenek a kismamáknak szükség esetén. Arról ellenben már kevesen tudnak, hogy a mellek teljes kifejlődése az első terhességet követően történik meg. Ezt megelőzően a mellek még differenciálatlanok, egy típusú lebenyt tartalmaznak, a későbbiek folyamán még tovább három másik lebennyel gyarapodnak. Mindezzel természetesen nem azok a hölgyek kerültek reflektorfénybe, akik a mellplasztikázás mellett döntenek, pusztán az a belső késztetés kapott átláthatóbb magyarázatot, ami a természetes adottságot igyekszik felülbírálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.