Politika

Egy újabb tény, ami Orbán Viktort igazolja

Egy újabb tény, ami Orbán Viktort igazolja

Ismét külföldről adnak igazat a miniszterelnöknek

2 órája
Egy újabb tény, ami Orbán Viktort igazolja

A számok Orbán Viktort igazolják a német Die Welt szerint, amely a migráció uniós szintű kezelésének fiaskójáról rántja le a leplet - írja a Magyar Nemzet

 

Az Európai Unió menekültügyi rendszerére nehezedő nyomásra figyelmeztet a Die Welt német napilap, amely szerint „a számok Orbánt igazolják”, hiszen Németországban az idei első kilenc hónapban több mint 170 ezer menedékkérelmet regisztráltak, míg hazánkban összesen huszonegyet.

Ha a számok mögé nézünk, ez egyben azt is jelenti, hogy ha a magyar kormány engedne Brüsszel nyomásának, az akár több tízezer migráns befogadását is jelenthetné.

Bár az uniós migrációs paktumot csak májusban fogadták el, azon máris mutatkoznak az első repedések. A napokban egy másik német napilap, a Die Zeit is foglalkozott a kérdéssel, és arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország mellett egyre több uniós tagállam keres kiutat a zsákutcával fenyegető szabályozás alól.

Hollandia és Magyarország már hivatalosan is bejelentette, hogy mentességgel kíván élni, Lengyelország és Finnország a belarusz, illetve az orosz határon kialakult helyzet, Ciprus pedig a Szíriából érkezők által jelentett nyomás miatt húzná meg a vészféket.

A Die Welt szerint az EU vezetői egyetértenek abban, hogy sürgős intézkedésekre van szükség a migráció kezelésére. Vannak kezdeményezések a kitoloncolások felgyorsítására és a harmadik országokban létesítendő központok felállítására is, de a konkrét lépések és azok végrehajtása körül még sok a bizonytalanság. A tagállamok közötti nézetkülönbségek és az egységes megközelítés hiánya pedig továbbra is kihívást jelent.


Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.