Politika

Orbán Viktor Kötcsén: a gazdasági semlegesség hoz sikert Magyarországon

Orbán Viktor Kötcsén: a gazdasági semlegesség hoz sikert Magyarországon

A miniszterelnök beszédét baloldali aktivisták zavarták meg

21 órája
Orbán Viktor Kötcsén: a gazdasági semlegesség hoz sikert Magyarországon

Gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – jelentette ki a miniszterelnök szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén újságíróknak nyilatkozva. Erről a számolt be a Híradó.hu.

 

A miniszterelnök beszéde alatt azonban a baloldali aktivisták olyan botrányosan viselkedtek, hogy az már a sajtó munkatársait is zavarta: hangoskodtak és még dobálóztak is, végül az újságírók csitítgatták őket, hogy tudják végezni a munkájukat. 

Orbán Viktor. a beszédét megzavarni akaró aktivistákat figyelmen kívül hagyva, beszédében leszögezte: gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz majd, ami azt jelenti, hogy ki kell maradni a háborúból.

Nem blokkosodni, nem támogatni a szankciós politikát, és mindenkivel kereskedni és jó gazdasági együttműködést kialakítani

 – fejtette ki Orbán Viktor.

A kormányfő sorra vette, hogy mennyi külföldi tőkeberuházás van jelen Magyarországon. Eszerint Németország 25, az USA, Kína 9-9 milliárddal vannak jelen, őket követi Dél-Korea. 

A mostani állapotunk jól mutatja, hogy mi megéreztük, hogy a blokkosodás helyett inkább egy egységes világgazdaság minden fontos szereplőjével ápolt jó kapcsolat adhat megoldást a magyar gazdaság helyzetére

– fogalmazott.

A kötcsei polgári pikniket hagyományosan az őszi politikai szezon kezdetén rendezik meg, és Orbán Viktor miniszterelnök zárt körben tart politikai helyzetértékelést.

 

Címlapfotó: Miniszterelnöki sajtóiroda

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.