Politika

Vitézy és Karácsony is megszólalt a szavazatok újraszámlálása kapcsán

Vitézy és Karácsony is megszólalt a szavazatok újraszámlálása kapcsán

2024. június 13., csütörtök
Vitézy és Karácsony is megszólalt a szavazatok újraszámlálása kapcsán

Mint ismert az Nemzeti Választási Bizottság úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.

Fotó: ODPictures Art Studio Budapest

 

Tegnap este ülésezett a Nemzeti Választási Bizottság, itt pedig döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egy órás vita után 12 igen szavazattal, 4 szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról – írta a Magyar Nemzet.

 

Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét

Türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét - közölte Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerda este a közösségi oldalán, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a fellebbezésének helyt adva elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását az egész főváros területén.

Nem tudhatjuk, hány tévesen érvénytelennek elkönyvelt, de valójában érvényes szavazat van, az újraszámlálás ezt tisztázhatja

- írta az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje. Hozzátette: a következő napokban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) munkatársai egyesével újra megszámolnak minden egyes leadott szavazatot, amit a szavazókörökben érvénytelennek nyilvánítottak. Korábbi nyilatkozataik alapján az NVI azt is vállalta, hogy az urnák felnyitása a sajtó nyilvánossága előtt történik majd.

A demokratikus választás alapja, hogy minden szavazatot meg kell számolni

 - közölte Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid, aki úgy fogalmazott: türelemmel várják az újraszámlálás eredményét, amelyet ilyen kis különbség és az általa bemutatott körülmények mellett indokoltnak tart. Közölte: amint a főpolgármester-választás jogerős eredménnyel zárul, azt el fogja fogadni, de "ehhez először tisztán kell látni".

 

Karácsony Gergely: a jogorvoslat mindenkinek jár

A jogorvoslat mindenkinek jár, legalább tovább tisztul a kép - közölte a tisztségért újrainduló Karácsony Gergely főpolgármester szerda este a közösségi oldalán, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a másodikként végzett Vitézy Dávid fellebbezésére elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.