Hírzóna

Újraszámolják a szavazatokat Budapesten

Újraszámolják a szavazatokat Budapesten

2024. június 12., szerda
Újraszámolják a szavazatokat Budapesten

Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.

Ma este ülésezett a Nemzeti Választási Bizottság, itt pedig döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egy órás vita után 12 igen szavazattal, 4 szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról – írja a Magyar Nemzet.

Vitézy Dávid a fellebbezés leadását követően a sajtónak azt mondta, bízik abban, hogy Karácsony Gergely is támogatni fogja az újraszámlálást, hiszen az ő érdeke is, hogy a budapestiek tisztán lássák, hogy mi a főpolgármester-választás valós eredménye.

Ha az érvénytelen szavazatok száma hetvenhatszorosa a két jelölt közötti különbségnek, akkor minden jogi eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újraszámolják

– hangsúlyozta Vitézy.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.