Politika

Orbán Viktor: Véget kell vetni az erőszaknak!

Orbán Viktor: Véget kell vetni az erőszaknak!

A békére kell szavazni

2024. május 16., csütörtök
Orbán Viktor: Véget kell vetni az erőszaknak!

A miniszterelnök Facebook bejegyzésében azt írta, hogy mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk.

 

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a szlovák miniszterelnök ellen merényletet követtek el. A lövések azután dördültek el, amikor a kormányülés végével Fico az emberek közé ment. Ekkor valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés. A helyszínen négy-öt lövést is hallani lehetett.

 

Orbán Viktor így reagált tegnap

Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért

- írta bejegyzésében Orbán Viktor.

 

Súlyos, de stabil Fico állapota

A szlovák miniszterelnök állapotát stabilizálták, ám továbbra is súlyos, számolt be róla csütörtök reggel Robert Kalinák. A miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter a besztercebányai Roosevelt kórház képviselőivel tartott közös sajtótájékoztatót – írja a Ma7 szlovákiai hírportál. A védelmi miniszter megjegyezte, további lépéseket tesznek a kormányfő állapotának javítása érdekében.

 

Véget kell vetni az erőszaknak

A szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton. Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe - fogalmazott Orbán Viktor.

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért. Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak

 - írta a magyar kormányfő.

"Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!"

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.