Politika

Legfrissebb jelentés Robert Fico állapotáról (Videó)

Legfrissebb jelentés Robert Fico állapotáról (Videó)

A szlovák miniszterelnököt egy baloldali költő lőtte meg többször az utcán.

2024. május 16., csütörtök
Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa
Legfrissebb jelentés Robert Fico állapotáról (Videó)

A műtétet követően súlyos, de stabil a meglőtt szlovák kormányfő állapota – írja a helyi sajtó.

A szlovák miniszterelnök állapotát stabilizálták, ám továbbra is súlyos, számolt be róla ma reggel Robert Kalinák. A miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter a besztercebányai Roosevelt kórház képviselőivel tartott közös sajtótájékoztatót – írja a Ma7 szlovákiai hírportál. A védelmi miniszter megjegyezte, további lépéseket tesznek a kormányfő állapotának javítása érdekében.

Robert Kalinak (középen), Szlovákia védelmi minisztere (Fotó: Robert Nemeti / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Robert Kalinák (középen), Szlovákia védelmi minisztere (Fotó: Robert Nemeti/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

Mint írják, a kórház képviselője elmondta, a miniszterelnököt öt órán keresztül két orvoscsoport műtötte. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Sajtóbeszámolók szerint Miriam Lapuníková, a kórház igazgatója elmondta, hogy Fico ötórás műtéten esett át. A beavatkozást sebészek és baleseti sebészek végezték el. Megerősítette: a kormányfő nagyon súlyos állapotban van. Lapuníková arra kért mindenkit, tartsa tiszteletben Robert Fico magánszféráját.

 

Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a négy miniszterelnök-helyettes egyike venné át, a szlovák sajtó Robert Kalinákot tartja a legesélyesebbnek e feladat ellátására – írta meg az MTI.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.