Politika

Gál Kinga: Soha nem volt ekkora tétje EP-választásnak

Gál Kinga: Soha nem volt ekkora tétje EP-választásnak

2024. május 14., kedd
Gál Kinga: Soha nem volt ekkora tétje EP-választásnak

A második világháború óta nem volt akkora veszélyben Európa, mint ma, és soha nem volt akkora tétje európai parlamenti választásnak mint most június 9-én lesz - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke kedden Mohácson.


 

Gál Kinga a kormánypárt országjáró fórumának mohácsi állomásán, a rendezvényt megelőzően újságírók előtt úgy vélekedett: jelenleg olyan háborús pszichózisban szenvednek a nyugat-európaiak, a brüsszeli döntéshozók, amilyenben nem volt részük a második világháború óta. Közölte: 

a szomszédunkban zajló háború miatt egyre hangosabbá váló háborúpárti politikusok, döntéshozók a "háborús konfliktusba navigálják" a kontinenst és az Európai Uniót, ezzel pedig egyre nő szerinte egy világháború, egy atomháború veszélye.

Magyarország már többször megtapasztalta, hogy a háború csak pusztítást hoz, ezért "az európai parlamenti választás nem csupán annak a kérdése, hogy melyik frakció lesz nagyobb, (.) hanem arról szól, hogy a háborúpártiak lesznek-e többségben, vagy azok, akik a békét és fegyverszünetet szeretnének" - mutatott rá.

Gál Kinga úgy vélekedett: a magyar választók túlnyomó többsége békepárti, s az is egyértelműen látszik szerinte, hogy "azok, akik Magyarország békéjéért és biztonságáért kiálltak Brüsszelben, azok a Fidesz és a KDNP képviselői voltak" - hívta fel a figyelmet.

A politikus szerint Magyarország kimaradhat a háborúból, ha a magyar emberek bizalmat szavaznak a Fidesz-KDNP képviselőinek, akik az európai döntéshozásban is megerősítik az Orbán-kormány és a Fidesz-KDNP álláspontját, miszerint mielőbbi fegyverszünetet, béketárgyalásokat és békét kell elérni.
 

Gál Kinga szerint a politikai baloldalon összetartanak a felek, s mind "háborúpartiak lesznek, hívják őket Gyurcsánynak, Márki-Zaynak vagy Magyar Péternek", a Fidesz-KDNP képviselői ezzel szemben a béke oldalán állnak és nemzeti érdekeket képviselnek.

A politikus szerint megfigyelhető, hogy egyes tagállamokban erősödnek a magyar kormányerőkhöz hasonlóan gondolkodó szuverenista, konzervatív jobboldali pártok, ez pedig azt mutatja: nagy az elégedetlenség mindazzal szemben, ami az Európai Unió szintjén történik. Ahhoz, hogy ez "a konzervatív jobboldal elég erős legyen, együtt tudjon működni, (.) át tudja fordítani tendenciákat", ahhoz a szavazókra van szükség, ugyanis - húzta alá: Magyarország érdeke, hogy erős konzervatív, jobboldali frakciók legyenek az Európai Parlamentben, amelyekkel szorosan együttműködhetnek a magyar kormánypártok. Rámutatott: 

amikor a szuverenitás védelméről, a béke melletti kiállásról, a migráció megakadályozásáról és a genderlobbi elleni küzdelemről van szó, az emberek számíthatnak a Fidesz-KDNP képviselőire.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.