Politika

A választók június 9-én letehetik a voksukat a béke mellett

A választók június 9-én letehetik a voksukat a béke mellett

2024. május 22., szerda
A választók június 9-én letehetik a voksukat a béke mellett

Az emberek a június 9-i európai parlamenti választáson megüzenhetik az őrültségeket beszélő európai politikusoknak, hogy elég, és letehetik a voksukat a béke mellett - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ammánban.

Fotó: Purger Tamás

 

A magyar emberek békét akarnak, s az egész ország, az egész nemzet értetlenül áll azelőtt, hogy egyes európai politikusok rendkívül veszélyes őrültségeket beszélnek (...) Egyes európai politikusok katonákat akarnak küldeni Ukrajnába, más európai politikusok pedig nukleáris fegyverek bevetéséről fantáziálnak" - tette hozzá.

Akármelyik teljesül, az világháborút fog jelenteni, és annak megint mi fogjuk fizetni az árát, azok, akik a fegyveres konfliktusok közvetlen környezetében élünk

 - folytatta.

Közölte, hogy a június 9-i európai parlamenti választáson az emberek letehetik a voksukat a béke mellett, és ezzel "megüzenhetik az őrültségeket beszélő európai politikusoknak, hogy elég".

És elegünk van abból, hogy a mi bőrünkre tesznek veszélyes nyilatkozatokat. Elegünk van abból, hogy egész Európát, sőt az egész világot háborúba akarják sodorni. Elegünk van abból, hogy Ukrajna kapcsán szárazföldi katonai csapatok küldéséről és nukleáris fegyverek bevetéséről beszélnek

 - sorolta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.