Politika

Kocsis Máté: a baloldal szüntesse be a közéleti erőszakot!

Kocsis Máté: a baloldal szüntesse be a közéleti erőszakot!

2024. február 22., csütörtök
Kocsis Máté: a baloldal szüntesse be a közéleti erőszakot!

A kormánypártok nevében a Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel a baloldalt, hogy szüntesse be a közéleti erőszakot és az emberek hazugságokon alapuló hergelését. Kocsis Máté csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón a közéletről való távozásra szólította fel Varju Lászlót (DK) és Fekete-Győr Andrást (Momentum).

Fotó: Máthé Zoltán

 

Kocsis Máté arra hivatkozott: csütörtökön elítélték Varju Lászlót testi sértés miatt, Fekete-Győr Andrást pedig korábban hivatalos személy elleni erőszak miatti ügyében ítélte el a bíróság. 

Azt szeretnénk kérni, minden vitát felülírva, hogy akit jogerősen elítélnek garázdaságért, testi sértésért és miegyebekért, az a mai nappal haladéktalanul távozzon a magyar közéletből

 - mondta.

Szerinte az efféle erőszakos fellépés nem idegen a magyar baloldali politikától, mert a hatalomért és a pénzért bármire képesek. Úgy értékelte, hogy egyre több a közéleti agresszió. Ide sorolta az antifamozgalom erőszakos akcióját is, amit a napokban a józsefvárosi Fidesz-irodával szemben követett el a Szikra Mozgalom egyik tagja. Jámbor Andrással szemben ugyan nem hozott a bíróság ítéletet, de a politikai felelősséget viselnie kell - mondta Kocsis Máté a Párbeszéd képviselőjéről.

A kormánypártok Balatonalmádiban tartott kihelyezett frakcióülésén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének közlése szerint Sulyok Tamást, az alkotmánybíróság elnökét javasolták államfőnek.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.