Politika

Elmondta Orbán Viktor merre tart a kormánypárt az EP-választás után

Elmondta Orbán Viktor merre tart a kormánypárt az EP-választás után

2024. február 2., péntek
Elmondta Orbán Viktor merre tart a kormánypárt az EP-választás után

A magyar kormánypárt az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába tart az EP-választás után, ezen alakulathoz áll természetszerűleg a legközelebb a Fidesz, bár vannak olyan területek, amelyeken eltérő állásponton vannak.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Az Európai Parlamenti választás után belép a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjába - erről beszélt az olasz sajtónak Orbán Viktor, számol be a HírTV. A magyar miniszterelnök több olasz lapnak is beszélt erről a brüsszeli uniós csúcs idején. Elemzők szerint a magyar kormánypárt csatlakozása hozzájárulhat a Giorgia Meloni olasz kormányfő vezette alakulat megerősödéséhez.

A portál szerint az Európai Konzervatívok és Reformerek alakulathoz áll természetszerűleg a legközelebb a Fidesz, bár vannak olyan területek, melyen eltérő állásponton vannak: ilyen például Ukrajna támogatása, Kijev felfegyverzése.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.